PNȚCD deplânge încetarea din viață a fruntașului țărănist Mircea Ciumara

Declaratie de presa

PNTCD deplange incetarea din viata a domnului Mircea Ciumara, fruntas PNTCD inca din 1990 si fost vicepresedinte al Partidului in perioadele 1996 – 2000 si 2001 – 2004.
Mircea Ciumara a fost deputat PNTCD in legislaturile 1992 -1996, respectiv 1996 – 2000 si a indeplinit functiile de vice prim–ministru, ministru de finante si ministru al industriilor si comertului in Guvernul Ciorbea.
De asemenea, a fost membru al Academiei Romane, director general al Institutului National de Cercetari Economice, profesor in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.
Mircea Ciumara a fost in permanenta un adevar taranist, chiar daca in ultima perioada a vietii nu a mai putut fi atat de activ.
”L-am cunoscut mai bine in perioada in care Mircea Ciumara mi-a fost coleg de guvernare. In calitate de ministru al finantelor a reusit un adevarat record in ceea ce priveste reducerea deficitului bugetar urias al tarii si evitarea, impreuna cu echipa noastra guvernamentala, a intrarii Romaniei in faliment.
Si in calitate de ministru al industriilor a avut realizari deosebite. A doua zi dupa demisia mea din functia de premier, Mircea a demisionat din functia de ministru. In perioada in care am detinut prima data functia de Presedinte PNTCD (2001-2004), Mircea s-a reactivat, redevenind vicepresedinte al Partidului.
Ca om era unul cu totul deosebit: cu un verb extrem de ascutit si taios, dar si cu umor greu de egalat.
Interventiile sale erau neiertatoare chiar si in cadrul reuniunilor oficiale. In cadrul reuniunilor
informale, interventiile lui Mircea reprezentau sarea si piperul. A avut intotdeauna in anturajul lui interpreti de muzica folk ca Vali Sterian sau Cristian Paturca, precum si personalitati din viata culturala. Avea o capacitate deosebita de a se adapta si dialoga cu toate categoriile sociale. Cand se imprietenea cu cineva, dadea dovada de un devotament desavarsit. Bineinteles, toate acestea se adaugau la calitatile lui deosebite de economist si cercetator in domeniul economiei, activitate pe care a desfasurat-o cu o pasiune desavarsita si rezultate remarcabile in intreaga lui viata profesionala.
Impreuna cu toti taranistii suntem alaturi de familia indoliata si cei din conducerea partidului vom participa la funerariile colegului nostru, Mircea Ciumara, duminica, la ora 12, la cimitirul Baneasa”.

Victor CIORBEA
Presedinte PNTCD

Lasă un mesaj