Apelul pentru reunificarea țărăniștilor al domnului Andrei Dimitriu   4 comments

APEL

Dragi prieteni ţărănişti,

andrei_dimitriuÎncerc ceea ce pentru mulţi dintre noi pare ceva imposibil sau chiar blamabil: unirea tuturor acelora care cred cu tărie că e o nevoie reală ca partidul nostru de suflet – PNTCD – să redevină o forţă politică care să conteze în peisajul politic românesc şi european. Să ieşim din zona ironiilor „subţiri” şi a compasiunii ipocrite…
Şi acest lucru, ştim toţi, nu poate fi împlinit decât aducând la un loc liderii tuturor facţiunilor, pe militanţii noştri devotaţi, pe toţi cei care cred şi practică conştiincios valorile şi principiile care au consacrat istoric şi moral mesajul nostru creştin-patriotic.
Fără excomunicări, principial, cu toleranţă fără a ignora erorile şi trădările, dar fără „lapidări” publice, cu iubire şi înţelegere, prin asumarea întregului inventar de fapte şi a vinovăţiilor acolo unde sunt constatate. Celor care au greşit să le oferim o perioadă de penitenţă şi smerenie fără a renunţa la serviciile acestora în slujba programului nostru politic.
Solidaritatea tuturor în jurul unor proiecte politice adevărate şi necesare este modalitatea sigură de a fi observaţi şi judecaţi de opinia publică şi de a ne impune punctele de vedere atunci când vom reuşi să convingem.
Simpatizanţii noştri, mulţi decepţionaţi, „în adormire”, aşteaptă ca liderii lor să privească responsabil, matur şi înţelept spre viitorul european al României şi să aibă „o bună aşezare” în ecuaţia politică naţională din anii ce vin, cruciali pentru democraţie şi prosperitatea poporului român.
România are nevoie de o forţă politică autentică în spaţiul creştin-democrat, morală credibilă, eficientă, respectată în Europa, care să susţină ferm, inteligent şi echilibrat interesul naţional şi identitatea noastră culturală. O forţă capabilă să adune o bună parte din elita intelectuală a României şi majoritatea înţeleaptă a acestui popor. Trebuie să oferim soluţii viabile pentru „o bună întâlnire” cu viitorul plin de necunoscute care ne aşteaptă. Este o obligaţie istorică.
Acest Apel la solidaritate şi responsabilitate pentru a relansa nobila moştenire a înaintaşilor s-ar cere materializat prin convocarea unui Congres al tuturor în toamna acestui an.
Congresul trebuie să aibă la bază criteriile statutare convenite de comun acord şi să lanseze o nouă generaţie de lideri cu biografii respectabile, morali, cu bună educaţie, caractere puternice, cu demnitate şi dispuşi să se dedice acestui proiect.
Acum partidul are nevoie de personalităţi reale, cu notorietate şi imagine, competenţe omologate care să cauţioneze noua construcţie – un PNŢCD modern, în descendenţa tradiţiilor sale istorice.
Nu ne mai putem permite orgolii, vanităţi, bovarisme şi improvizaţii mediocre. Nu trebuie să aşteptăm conducătorul mesianic.

Din păcate, el nu există; dar putem suplini în bună parte această realitate cu o echipă largă, competentă, bine intenţionată, cu o bună comunicare şi încredere reciprocă.

Ţine de noi toţi să identificăm şi să validăm o astfel de conducere.
Aceasta este dorinţa mea – preţios spus, proiect politic – să vă conving pe toţi că trăim, probabil, ultima şansă de a readuce pe scena politică românească unul dintre cei mai onorabili şi patrioţi actori politici – PNŢCD – care a dat ţării martiri şi eroi de dimensiunea unei epopei naţionale.
Şi in numele lor vă chem să meditaţi responsabil, fără duşmănii, cu înţelepciune şi iertare creştină şi să rezidim împreună un PNŢCD credibil, respectat şi viguros într-un Congres istoric în toamna acestui an.

Aşa sa ne ajute Dumnezeu!
Andrei Dimitriu

Drăgăneasa
7 iulie 2013

Reclame

4 responses to “Apelul pentru reunificarea țărăniștilor al domnului Andrei Dimitriu

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pingback: Petiţie online: Cerem demiterea lui Aurelian Pavelescu acum! | Ţărănista. Blog oficial de ţărănistă neoficială

 2. Domnule Andrei Dimitriu, poate exista un singur PNTCD, cel inscris si condus de marele CORNELIU COPOSU, nu de cel care a distrus partidul pe care am reusit cu mare greutate sa-l inscriem in 1990. Acest pavelescu nu are ce cauta in partidul nostru, iar cei ce sunt alaturi de el trebuie sa se delimiteze de el. PNTCD isi va reveni dupa ruperea de pavelescu si ai lui.

  Apreciază

 3. DOMNULE ANDREI DIMITRIU, ma intreb de ce va pare rau dumneavoastra ca BNC-ul inscris la instanta l-a exclus pe acest traseist, redevenit basist acum, numit A Pavelescu. A Pavelescu a contestat orice congres al partidului, fie convocat de dumnealui, fie de vechii taranisti, in momentul in care nu a mai fost ales presedinte. A dat afara din partid, desi conform statutului nu avea dreptul, pe oricine a dorit. A incalcat statutul fara rusine. Nu s-a remarcat cu nici o activitate in partid. Nu a facut decit sa dezbine si sa excluda din partid pe vechii taranisti. S-a inconjurat de oameni care nu fac parte din partid. Nu mai are nici o evidenta a membrilor care platesc cotizatie. Interesul dumnealui este de a desfiinta acest partid si de a face ceva parale din sediile partidului.

  Apreciază

  gica_ungureanu
 4. Problema este la nivelul liderilor centrali, nu a liderilor locali sau a simplilor membri. Tot acolo este si solutia.

  Apreciază

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: