Grupul de Rezistență din PNȚCD la un an de la înființare   2 comments

Rezistența PNȚCD

Grupul de Rezistență din PNȚCD pe Facebook

În urmă cu aproape un an, la 26 august 2012, din rândul mișcării de rezistență din PNȚCD, începută în 2008 împotriva ex-președintelui Miluț, și continuată împotriva lui Aurelian Pavelescu („moștenitorul dinastic” al acestuia) s-a desprins Grupul de Rezistență din PNȚCD, din necesitatea de acțiune a membrilor simpli ai partidului, din necesitatea existenței unei voci care să vorbească limba membrilor de rând, nu pe cea a vremelnicilor lideri, aliați în dreapta și în stânga împotriva spiritului singurului partid anticomunist din România.

Greșită e percepția că suntem doar un alt grup pe Facebook. Grupul inițiat pe Facebook este doar o platformă de comunicare și informare, la fel cum și alte platforme virtuale pe care activăm sunt căi de comunicare, promovare și de informare. Noi suntem în carne și oase țărăniști pe viață, prin care partidul a respirat și a existat de-a lungul anilor. Suntem dintre aceia care au rezistat și s-au opus permanent imposturii, au fost târâți prin tribunale, au încercat să îndepărteze “moștenitorii dinastici” prin congrese democratice, statutare și legale. Suntem vocea lor. A celor care urmăresc demascarea și debarcarea imposturii din PNȚCD. Acesta a fost și rămâne obiectivul nostru principal și îl vom urma până la capăt. În acest scop am inițiat și sprijinit diverse acțiuni de protest, atât în stradă, cât și în mediul virtual.

Dar acest obiectiv nu este singurul. Ne-am asumat și eliminarea stării de confuzie din rândul membrilor PNȚCD, dar și al opiniei publice, manipulate prin fluturarea de hotărâri judecătorești ce acordă legitimitate juridică unor șefi ilegitimi moral. Am urmărit și centralizat datele despre procesele în care PNȚCD este parte, am fost prezenți în sală la judecarea unora dintre ele, am informat membrii PNȚCD asupra lor. Am monitorizat presa și activitatea politică românească, am alcătuit baze de date, arhive, calendare de evenimente  și le-am pus la dispoziția membrilor de rând, prin platformele online pe care le-am creat. Pentru că și comunicarea efectivă și eficientă în rândul membrilor PNȚCD face parte dintre obiectivele noastre.

De asemenea, am pus la dispoziția membrilor și a publicului informații despre acțiunile și atitudinile membrilor PNȚCD neoficial, „nejuridic”, fără ștampilă. Din septembrie 2011, când site-ul oficial al partidului „neoficial” și-a înghețat activitatea, blogul Țărănista ‒ una dintre vocile Grupului de Rezistență ‒ și-a asumat rolul de reflectare a activităților PNȚCD „nejuridic”, preluând comunicatele și informările  emise din rândurile acestuia, precum și documentele și mesajele organizațiilor PNȚCD și ale personalităților partidului. Și, desigur, Țărănista a fost și un ecou al vocilor ‒ multe ‒ care au luat atitudine, care și-au exprimat public poziția față de starea actuală din partid, prin mesaje și scrisori deschise.

Pentru informarea și luminarea opiniei publice asupra istoriei mai vechi sau mai noi a partidului am publicat documente și articole  privitoare la doctrina, istoria, aniversările și comemorările din cadrul acestuia, adeseori ignorate de liderii partidului. Iar pentru îndeplinirea ultimului (dar nu al celui din urmă) obiectiv al Grupului de Rezistență ‒ inițierea de acțiuni civice și politice ‒ am pus la dispoziția membrilor fișiere pe platforma Facebook, dar și o pagină pe acest blog.

Rezistența PNȚCD-pagină FB

Pagina de Facebook a Grupului de Rezistență din PNȚCD

După un an de activitate, impactul acțiunilor noastre este destul de semnificativ. Spre pildă, ne mândrim cu o pagină pe Facebook care la data de 8 august a.c. se bucura de o audiență de 20.995 vizitatori, din 20 țări, din care 1204 utilizatori activi.

Iar cei care ne sunt alături sunt mulți. Împotriva imposturii Pavelescu nu sunt doar cei o sută de membri care au semnat pentru a se delimita de Pavelescu prin comunicate. Mai sunt și cei ce au semnat Memoriul către PPE. Mai sunt și cei care s-au delimitat de Pavelescu în cadrul a două evenimente pe Facebook. Plus membri mai mult sau mai puțin importanți sau organizații care s-au pronunțat în mod public împotriva lui Pavelescu, prin comunicate, mesaje și scrisori deschise. Și să nu-i uităm pe cei care sunt parte în procese ‒ petenți contra lui Pavelescu. Trăgând linie și făcând riguros socoteala, am ajuns la total general de 289 de membri și simpatizanți care au luat poziție publică împotriva lui Aurelian Pavelescu, într-un fel sau altul. Cam dublul persoanelor prezente la congresul său, nu-i așa?

În altă ordine de idei, nu știm exact ce membri anume au participat la „congresul” din aprilie a.c. al aripii Pavelescu, dar noi am identificat printre cei care au luat poziție împotriva acestuia membri de onoare ai PNȚCD, foști deținuți politici, veterani ai partidului, membri ai Senatului, foști demnitari și aleși locali ai PNȚCD, foști și actuali președinți de organizații, personalități marcante ale partidului, membri fondatori ‒ din toate facțiunile, inclusiv cea pe care cu mândrie o reprezintă A. Pavelescu (cât a mai rămas din ea, căci, desigur, mai toate împotrivirile membrilor față de atitudinile și măsurile lui Pavelescu au fost urmate de excluderi prompte, în continuarea bunului obicei al lui Miluț)…

Dar la aceste circa 300 de persoane care s-au exprimat public, într-o formă sau alta, împotriva imposturii Pavelescu,  se adaugă, firește, sutele de delegați de la congresele noastre, ale țărăniștilor ”nejuridici”. Precum și, nu-i așa, și acei membri simpli din umbră, care nu au luat poziție publică. Și noi, Grupul de Rezistență, și dumneavoastră, colegii noștri de partid care citiți aceste rânduri, cunoaștem mulți. Mult mai mulți decât ar putea Aurelian Pavelescu să adune în jurul său vreodată…

Această prezentare necesită JavaScript.

2 responses to “Grupul de Rezistență din PNȚCD la un an de la înființare

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: Congres PNŢCD – 2 noiembrie 2013 (livetext) | Barlogul Pntcd

  2. Pingback: Întâlnire a Grupului de Rezistență din PNȚCD la București | Ţărănista

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Bucatari Romania

IMPREUNA PESTE TOT

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Doru Nicolae Grădinaru

profesor de istorie

JURNAℓ SCOȚIAN

Ioan-Florin Florescu, preot misionar

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Blogul lui Paul Tița

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: