Război în „PNŢCD juridic”   2 comments

În urma rezultatelor dezastruoase de la Europarlamentare, în „PNŢCD juridic” s-a declanşat un război al declaraţiilor, al demisiilor şi al demiterilor.

În buna tradiţie inaugurată de Marian Petre Miluţ, Aurelian Pavelescu nici gând nu are, desigur, să-şi prezinte demisia. Evident, în viziunea sa, cam toată lumea este de vină pentru eşecul PNŢCD, în afară de el însuşi.

Comentariile suplimentare sunt de prisos, las declaraţiile şi comunicatele din cadrul „PNŢCD juridic” să vorbească de la sine:

 • Site-ul oficial pntcd.ro  se deschide azi, 28 mai 2014, cu următoarea Declaraţie, prin care 14 vicepreşedinţi din Biroul Naţional de Conducere îşi anunţă demisia, solicitând totodată demisia „preşedintelui juridic”:

 

DECLARAŢIE

Rezultatul slab obţinut de Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat în alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 ne obligă pe fiecare dintre noi să ne asumăm răspunderea pentru această stare de fapt regretabilă. Considerăm că viitorul acestui partid istoric trebuie să primeze în faţa oricăror interese şi calcule personale ale fiecărui ţărănist. Pe aceste considerente, demisionăm din funcţiile de conducere pe care le deţinem în structurile naţionale de conducere ale PNŢCD.

În acelaşi timp, îi solicităm public preşedintelui Aurelian Pavelescu să urmeze gestul nostru, pentru a da o şansă revitalizării PNŢCD.

Considerăm că este nevoie de organizarea rapidă a unui Congres deschis, cu alegerea fiecărui membru al conducerii naţionale prin vot uninominal, precum şi alegeri în toate organizaţiile PNŢCD din ţară. Trebuie abandonată logica conflictului intern pe mize mici şi reprimirea membrilor PNŢCD îndepărtaţi de partid în ultimii cinci ani. Războiul permanent pe ştampile şi excluderile de membri au distrus infrastructura teritorială a partidului. De asemenea, PNŢCD trebuie deschis către oameni noi, adaptaţi realităţilor României anului 2014.

Afirmăm, totodată, că PNŢCD trebuie să abandoneze tendinţele de izolare pe scena politică prin asumarea unor teme şi mesaje marginale, şi să participe la procesul de unificare a dreptei, inclusiv prin susţinerea unui candidat comun la Preşedinţia României.

VLAD MOISESCU, prim-vicepreşedinte al PNŢCD

MARIA STAVROSITU, vicepreşedinte al PNŢCD

DIANA TUŞA, vicepreşedinte al PNŢCD

VLAD ROŞCA, vicepreşedinte al PNŢCD

VLAD NAICU, vicepreşedinte al PNŢCD

ADRIAN ORZA, vicepreşedinte al PNŢCD

LIVIU MAZILU, vicepreşedinte al PNŢCD

ANDREI IGNAT, vicepreşedinte al PNŢCD

MARIAN FLORESCU, vicepreşedinte al PNŢCD

EUGEN MILEA, vicepreşedinte al PNŢCD

RĂZVAN MUNTEANU, vicepreşedinte al PNŢCD

ROBERT NIŢU, vicepreşedinte al PNŢCD

FLORIN PETRESCU, vicepreşedinte al PNŢCD

NELU NEACŞU, preşedintele organizaţiei PNŢCD-Diaspora, secretar internaţional la PPE

_________________________________________

 • Domnul Nelu Neacşu a făcut şi o declaraţie publică separată, pe pagina sa de Facebook , în care îşi prezintă demisia din funcţia de secretar internaţional la PPE, precum şi din cea de preşedinte interimar al PNŢCD Europa:

Dragi colegi de partid si prieteni,

Doresc sa multumesc tuturor pentru sprijinul acordat, in mod special organizatiilor PNTCD din PNTCD Zarnesti, Organizatia Pntcd Bucuresti, Cluj, Pitesti, Brasov, Fagaras, Pntcd Vulcan, organizatiilor PNTCD din Diaspora din PNTCD Madrid, Roma, Barcelona, Irlanda, Bruxelles, Strasbourg, Londra si Germania pentru eforturile lor in campania electorala.

Ca urmare a esecului inregistrat de partid in alegerile din 25 mai 2014 este normal, ca fost candidat, sa imi asum esecul si sa demisionez din functia de secretar international la PPE si din functia de presedinte interimar al PNTCD Europa. Imi este aproape imposibil sa explic partenerilor din PPE cum PNTCD a ajuns la 0,9% in conditiile in care la alegerile europene din 2009 am avut 1,8%. In aceste conditii nu pot continua sa reprezint interesele partidului la Bruxelles.

Sper ca partidul sa gaseasca forta sa renasca pentru a sprijini un candidat comun al dreptei in alegerile prezidentiale din toamna, sa se pregateasca pentru alegerile generale si locale din 2016 si sa redevina un partener de nadejde al PPE, principala familie politica in Europa.

Raman in continuare membru de partid dispus sa imi ofer sprijinul in vederea atingerii obiectivelor de mai sus.

Cu deosebita stima,

Nelu Neacsu

___________________________________________________

 • Pe de altă parte, Secretariatul General al „PNŢCD juridic” a dat astăzi următorul Comunicat al Comitetului Naţional de Conducere, pe Facebook, în care anunţă, evident, judecarea „gravelor abateri” ale vicepreşedinţilor demisionari, vinovaţi de „politicianism de conjunctură” şi de alte lucruri rele şi urâte:

COMUNICAT DE PRESA

Membrii Comitetului National de Conducere al PNTCD

In urma consultarii urgente a membrilor Comitetului National de Conducere al PNTCD, vicepresedinti ai partidului si presedinti ai organizatiilor judetene, am luat act ca gruparea fostilor liberali, condusa de dl. Vlad Moisescu, a demisionat in bloc din functiile oferite de partid.

Regretam faptul ca acestia au dovedit incapacitatea de asumare a principiilor si valorilor morale ale partidului. Lipsa de respect si cinismul, agresivitatea actiunilor in interiorul partidului, fondate pe dispretul specific oamenilor parveniti, au fost afisate inca de la inceput cu aroganta. Din pacate, dl. Vlad Moisescu si colegii fosti liberali au incercat aceeasi stratagema de macinare interioara a unei formatiuni politice, pe care au aplicat-o in urma cu numai un an si Partidului National Liberal.

Noi, cei care am ramas consecventi liniei politice si valorilor PNTCD, ne disociem categoric de actiunea de subminare intreprinsa de grupul IRL si condamnam acest politicianism de conjunctura, impropriu doctrinei si moralei taraniste.

In temeiul Statutului PNTCD, a fost convocat de urgenta Juriul de Onoare, Disciplina si Arbitraj al partidului, format din fosti detinuti politici, persoane de o probitate ireprosabila, alesi de Congresul PNTCD, in vederea judecarii gravelor abateri disciplinare ale acestei grupari.

Aducem la cunostinta mass-media si a liderilor celorlalte partide ca dl. Vlad Moisescu si gruparea IRL nu au fost mandatati niciodata pentru a negocia in numele partidului de catre forurile staturare, cunoscandu-se ca acestia nu doresc decat o tranzactionare a PNTCD, pentru interese de grup.

Aducem, deasemenea, la cunostinta opiniei publice, ca echipa de campanie electorala a PNTCD pentru alegerile europarlamentare a fost coordonata de d-na Ioana Costescu – principalul colaborator al d-lui Vlad Moisescu -, aceasta campanie fiind deturnata si realizata exclusiv in beneficiul gruparii care controleaza Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, in mod neprincipial.

In conformitate cu prevederile statutare, analiza rezultatelor alegerilor europarlamentare si strategia partidului cu privire la unificarea dreptei si alegerile prezidentiale din toamna vor fi dezbatute in cadrul sedintei Comitetului National de Conducere al PNTCD din data de 5 iunie 2014.

Alex Stefanescu – Presedinte CNC, Dorin Ungureanu – Secretar General, Gheorghe Iancu – Vicepresedinte, Lucian Buica – Vicepresedinte, Catalin Buciumeanu – Vicepresedinte, Gheorghe Chiru – Vicepresedinte, Gheorghe Codreanu – Vicepresedinte, Oana Danila – Vicepresedinte, Dan Horea – Vicepresedinte, Gheorghe Dinescu – Vicepresedinte, Dan Filimon – Vicepresedinte, Dan Marius Dragan – Vicepresedinte, Adrian Ghita – Vicepresedinte, Mihai Gutanu – Vicepresedinte, Lilian Ilie – Vicepresedinte, Laurentiu Mandrea – Vicepresedinte, Stefan Mihaila – Vicepresedinte, Costinel Milescu – Vicepresedinte, Valentin Moldovan – Vicepresedinte, Bogdan Nastasie – Vicepresedinte, Odon Agoston – Vicepresedinte, Loredana Ofrim – Vicepresedinte, Ioan Pop – Vicepresedinte, Alin Popa – Vicepresedinte, Avram Fitiu – Vicepresedinte, Viorel Tarziu – Vicepresedinte, Vasile Toader – Vicepresedinte, Daniel Veres – Vicepresedinte, Victor Picu – Vicepresedinte, Adriana Enescu-Organizatia de Femei,Cristian Tomulet-Presedinte Organizatia Neamt, Petru Martinas- Organizatia Iasi, Corneliu Furtuna –Organizatia Botosani, Claudiu Franc- Organizatia Maramures, Ilie Cretu- Organizatia Sibiu, Gheorghe Mandache-Organizatia Calarasi, George Pirjol- Organizatia Teleorman, Florin Mutiu-Organizatia Hunedoara, Gheorghe Cora-Satu Mare, Mircea Poenaru-Organizatia Giurgiu, Spiridon Damian-Organizatia Dambovita.

(Am evidenţiat în galben membrii de conducere ai PNŢCD juridic care au demisionat după europarlamentare şi în turcoaz cei care îşi dăduseră demisia anterior; în verde apar cei care şi-au declarat intenţia de a demisiona)

_______________________________________

 • Tot pe Facebook, Organizaţia de Tineret a PNŢCD a publicat ieri următoarea Declaraţie, în care, cu idealismul specific tinerilor, aceştia cer „demisia de onoare a domnului președinte Aurelian Pavelescu”:

Declaraţie

În urma rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare, alături de decizia prin care o parte a BNC al PNŢCD işi inaintează demisiile de onoare din conducerea partidului și a faptului că președintele Organizaţiei de Tineret a PNŢCD, domnul Mihai Sava, a fost demis de către președintele partidului, domnul Aurelian Pavelescu, în semn de solidaritate faţă de președintele nostru Mihai Sava, urmatorii membri ai Biroului Naţional de Conducere al OT PNŢCD își prezintă demisia:

ALIN STOIAN, secretar general al OT PNŢCD

ALINA VICTORIA MIHAIL, secretar internaţional al OT PNŢCD

GEORGE CONSTANTIN ȘERBAN, vice-președinte al OT PNŢCD, membru în departamentul de comunicare al European Democrat Students – Organizaţia de Studenţi a Partidului Popular European

DANIEL THEODOR HERŢA, vice-președinte al OT PNŢCD

GHEORGHE ALEXANDROIU, vice-președinte al OT PNŢCD

NICOLETA NIŢU, vice-președinte al OT PNŢCD

ANTONIO COSTEA, vice-președinte al OT PNŢCD

Organizaţia de Tineret a OT PNŢCD crede în continuare în viitorul european al tinerilor din România, în șansa acestora la un loc de muncă dupa terminarea facultăţi, la o calitate mai bună a învăţământului din România, într-un cadru fiscal favorabil pentru tinerii întreprinzători și crede că aceste deziderate pot fi obţinute printr-o reconstrucţie a partidului în care conducerea va fi aleasă uninominal, printr-o strânsă colaborare în continuare cu organizaţiile de tineret și de studenţi ale Partidului Popular European și mai ales prin demisia de onoare a domnului președinte Aurelian Pavelescu.

____________________________________________

P.S. Am spus în introducere că nu mai e nevoie de comentarii suplimentare. Nu am să le fac. Dar am să închei cu o întrebare – evident, retorică: dacă se ştia că ireliştii „nu doresc decat o tranzactionare a PNTCD, pentru interese de grup”, de ce i-a promovat „preşedintele juridic” în poziţiile cele mai de sus ale conducerii centrale a partidului?!?…

rezistenţa PNŢCD

 

 

 

 

 

 

___________________________________________

Pe aceia dintre dumneavoastră care încă nu sunt la curent cu situaţia din PNŢCD şi cu munca de „reconstrucţie” a preşedintelui juridic al partidului îi invit să parcurgă câteva materiale pe care le-am publicat pe acest blog de-a lungul timpului:

___________________________________________

delimitare fata de ap

Semnați alături de noi: click pe imagine, apoi urmați instrucțiunile din primul și ultimul paragraf al articolului. Vă mulțumim!

Vă invit, de asemenea, să citiți (și să semnați)

Apelul pentru reunificarea și refacerea PNȚCD – 31 mai 2014

________________________________________________________

 ACTUALIZARE 1:  Declaraţia lui Sebastian Bodu (pe Facebook)

Am intrat in PNȚCD, acceptand invitația de a candida la alegerile europarlamentare, în ideea de a construi un proiect politic și imi doresc să continui acest proiect. Avand in vedere scorul înregistrat, cred ca este nevoie de o asumare a responsabilității din partea întregii conduceri a partidului. Este împotriva logicii si a bunului simț ca doar unii să facă gestul asumării iar președintele partidului și cel care a deschis lista de candidați să refuze acest lucru.Fiecare membru al acestui partid stie sau ar trebui să stie că, de când lumea si pământul in politică, un rezultat prost este urmat de un congres întrunit in regim de urgență de către o conducere demisionară. In cazul PNTCD este deci nevoie de o resetare, de o reașezare a partidului și o deschidere a lui, cu șansa unică și ultimă de a participa la alianța care se construiește chiar in aceste zile intre formațiunile de centru-dreapta. Dacă acest lucru nu se va întâmpla iar Aurelian Pavelescu va refuza să accepte realitatea, va îngropa definitiv partidul, la exact 100 de ani de la nașterea celui care a ținut aprinsă flacăra lui chiar și in temnițele comuniste.Mă solidarizez deplin cu membrii demisionari ai partidului și imi asum, la rândul meu, partea mea de responsabilitate. Întrucât nu am nicio funcție în partid, singura calitate din care aș putea să demisionez este aceea de membru al PNȚCD dar nu o fac pentru că doresc să lupt pentru relansarea, reconstrucția, deschiderea și modernizarea partidului lui Corneliu Coposu.

ACTUALIZARE 2: Declaraţia preşedintei Organizaţiei de Femei a PNŢCD – demisie (pe Facebook)

DEMISIE

Domnule Presedinte Aurelian Pavelescu, Ca urmare a obtinerii de catre PNTCD a unui procent de sub 1% in alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 este normal, ca fosta candidata si totodata Presedinte Interimar al Organizatiei de Femei PNTCD, sa imi asum acest esec si sa demisionez din functia pe care o detin in acest moment in partid. Imi este extrem de greu sa accept acest rezultat umilitor pentru PNTCD. Niciodata in istoria partidului nu s-a inregistrat un astfel de rezultat dezastruos. Trebuie facuta o analiza lucida a tuturor cauzelor acestui esec si pornita neântârziat reconstructia partidului cu toti membrii sai, cu toti acei care cred in valorile morale ale PNTCD, in spiritul doctrinei promovate de înaintașii săi, dar adaptată timpurilor noastre, in spiritul unei Românii integrate in Europa. Sunt sigură că partidul prin toți membrii sai va gasi forta de a renaste, de a se impune in viata politica nationala si internationala ca partid crestin si democrat. Importanta in acest moment este formarea unei aliante de dreapta care sa lupte impotriva partidului stat PSD si a aliatilor sai. Trebuie sa invatam din propriile greseli pentru a face din PNTCD un partid puternic, capabil de a sprijini nu numai declarativ un candidat comun al dreptei in alegerile prezidentiale din toamna. Partidul trebuie sa se pregateasca pentru alegerile generale si locale din 2016 si sa redevina un partener de nadejde al PPE, principala familie politica in Europa. Raman in continuare acelasi onest membru de partid, dispus sa sprijine neconditionat toate actiunile menite sa conduca la atingerea obiectivelor reale ale PNTCD, continuând opera ilustrilor nostri inaintasi, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu.

Asa sa-mi ajute Dumnezeu.

Carmen Adriana Enescu

ACTUALIZARE 3:

 • Gh. Chiru, preşedinte PNŢCD Brăila: „Toţi trebuie să ne dăm demisia, în bloc. Eu deja am spus ca la prima intalnire cu liderii nationali, toti trebuie sa o  facem. Fata de scrutinul din 2009 avem vreo 100 de voturi in plus, adica foarte putin.”  Citiţi tot articolul pe mihaeladanpress.ro.
 • Marius Ghilezan, Apel pe FacebookCurg demisiile din PNŢCD, doar unul continuă să se ascundă cu ştampila. Fac apel la toţi ţărăniştii de bună credinţă, din toate forurile locale şi naţionale, să-şi prezinte demisiile de onoare din funcţiile deţinute. Nu e sfârşitul lumii dacă rămân simpli membri de partid, în perioada de tranziţie, până la organizarea NOULUI CONGRES.
 • Org. PNŢCD Sector 1 (pe Facebook): Organizatia PNTCD Sector 1, care a obtinut cel mai mare scor din tara, 8.57 %, ii solicita public domnului Pavelescu sa demisioneze de urgenta din functia de presedinte al PNTCD . Organizatia PNTCD Sector 1 sustine desemnarea unui presedinte interimar altul decat Aurelian Pavelescu .
 • Alex Ştefănescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al CNC al PNŢCD – 29 mai 2014 (stiripesurse.ro)
 • Inițiativa România Liberală decide încetarea parteneriatului cu PNȚCD: Opțiunea pentru menținerea PNȚCD la periferia politicii românești, prin perpetuarea logicii conflictuale pe mize mici, determină Inițiativa România Liberală să constate încetarea parteneriatului cu PNȚCD. Obiectivul sprijinului nostru pentru PNȚCD a fost contribuția, alături de toți țărăniștii, la renașterea partidului lui Corneliu Coposu. Acest obiectiv este însă imposibil de realizat în condițiile menținerii PNȚCD ca partid închis, periferic și măcinat de conflicte absurde. IRL refuză să intre în jocul războiului pentru ștampile, război care a generat dezastrul partidului lui Corneliu Coposu”, se arată într-un comunicat de presă al IRL transmis luni AGERPRES. (agerpres.ro)
 • Preşedintele PNŢCD Galaţi, Eugen Stamate, a anunţat vineri că a demisionat din funcţie şi din partid, în urma rezultatelor foarte slabe înregistrate la alegerile europarlamentare şi parlamentare parţiale din Colegiul 9. (stiripesurse.ro)
 • Conducerea PNȚCD Sălaj și-a prezentat demisia în cadrul ședinței  CNC al PNȚCD „juridic” de la Brașov, din 13-14 iunie 2014; motivația: rezultatele slabe la Europarlamentare (pagina de Facebook a organizației)
 • Lider nou numit la PNŢCD Bacău, după demisia fostului preşedinte Silvestru Dogaru, în urma rezultatelor slabe de la europarlamentare (desteptarea.ro)

Anunțuri

2 responses to “Război în „PNŢCD juridic”

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pingback: PNŢCD – o cronologie post-decembristă | Ţărănista. Blog oficial de ţărănistă neoficială

 2. Aveti si adeziunea mea !

  Stefan Caliga

  Apreciază

  stefancaliga@yahoo.com

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Blogul lui Laivindur

Filme româneşti, melodii româneşti, istorie românească

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: