Congresul PNŢCD-Pavelescu 2014: Revista Presei, comentată   2 comments

Preşedintele juridic al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, continuă seria congreselor (bi)anuale. După cele două congrese de anul trecut, din aprilie, unde a fost „reales”, ca orice conducător iubit ce se respectă, respectiv noiembrie, când a „racolat” membrii Iniţiativei România Liberală, oferindu-le generos locuri în conducerea PNŢCD oficial, Aurelian Pavelescu „recidivează” şi în 2014, printr-un aşa-zis congres menit, după toate aparenţele, să pună partidul oficial „pe tavă” lui Traian Băsescu şi candidatei acestuia la preşedinţie. Scop în care Traian Băsescu promite ţărăniştilor reconsiderarea chestiunii monarhiei, căci „nu vede nici un impediment” pentru un referendum pe această temă, iar Elena Udrea promite să aducă „dinamismul PMP” în sprijinul „brandului PNŢCD” (mai multe detalii pe informatia-zilei.ro: Băsescu, alături de Elena Udrea, la Congresul PNŢCD)

Congresul” pavelescian a avut loc la Braşov, sâmbătă, 27 septembrie a.c. şi, în afară de prezenţa celor doi şi de discursul preşedintelui României difuzat pe mai toate posturile de ştiri (video aici ), mare lucru n-am putut afla din mediul online, din următoarele considerente:

  1. N-am reuşit să găsesc pe Internet nici o bucăţică de discurs al preşedintelui juridic al PNŢCD, toate televiziunile axându-se pe cele două personaje principale menţionate mai sus;
  2. Site-ul oficial al PNŢCD juridic (pntcd.ro) este „suspendat pentru neplată” de ceva vreme, aşa cum se poate vedea din imaginea de mai jos, captată în 25 septembrie şi încă actuală azi, 1 octombrie 2014 (click pentru mărire):

Screenshot pntcd 25.09.20143. Contul de Facebook al Secretariatului General al PNŢCD nu oferă nici el mai multe informaţii, în afară de repostarea unor mesaje de pe Facebook ale lui A. Pavelescu (asupra cărora voi reveni mai jos) precum şi „Salutul presedintelui EUCDA Elmar Brok pentru conducerea si delegatii la congresul PNTCD din 27.09.2014 din Brasov si pentru invitatii sai!!”. Da, cu două semne de exclamare, căci, nu-i aşa, este un fel de „strigăt de laudă”, ca şi când mesajul acesta ar fi de o importanţă crucială pentru legitimarea acestui congres şi nu doar o chestiune protocolară din partea dlui. Elmar Brok, care bag seama că are ceva idee de luptele intestine din PNŢCD din ultimii ani, dar probabil nu are habar de ţărăniştii care mor cu dreptatea în mână prin tribunalele ţării (vezi istoria PNŢCD din ultimii ani, în special 2008-2013 aici). Puteţi citi mesajul lui Elmmar Brok, atât în original, cât şi în „splendida” sa traducere aici

4. Pe pagina de Facebook a lui Aurelian Pavelescu informaţiile sunt sumare, parţial cârcotaşe la adresa ţărăniştilor care nu-l urmează şi se încăpăţânează să lupte până la capăt cu impostura (cârcotelile aici  şi aici), parţial laudative la adresa lui însuşi, desigur, care a reuşit, în sfârşit, să aducă un preşedinte de ţară la un „congres PNŢCD”, dar şi, mai ales, la adresa lui Băsescu, celebrul „condamnator” al comunismului (laudele aici). Dar despre ce s-a întâmplat concret la respectivul „congres”, în afară de cele două discursuri ale tandemului Băsescu-Udrea – nimic. Zero barat. De fapt, cam asta este cota lui Pavelescu, a „congreselor” şi „ţărăniştilor” lui – atât la propriu (a se vedea celebrul 0,89% la europarlamentare, care a cutremurat PNŢCD juridic), cât şi la figurat (vezi o mostră de demagogie à la Pavelescu aici).

Informaţii palpabile – deşi destul de precare – am reuşit să aflu de pe site-ul bihon.ro, care ne informează că reuniunea denumită „congres” a avut loc fără înştiinţarea unor organizaţii din teritoriu, care au aflat despre întâlnirea de la Braşov din media centrală (mai multe detalii aici: Congresul PNŢCD fără ţărănişti).

Însă într-un sfârşit, am reuşit să găsesc şi niscaiva poze de la acest „congres”, pe pagina de Facebook PNŢCD Televiziune. Vă prezint mai jos câteva, care mi s-au părut foarte grăitoare. Dar înainte de asta îmi permit câteva comentarii:

În primul rând, nu am reuşit să număr mai mult de 66 de persoane (incluzând aici şi invitaţii), oricât m-am străduit. Şi m-am străduit atât de sârguincios, încât era să număr  (poate am şi făcut-o) şi cameramanii, şi camerele şi cred că şi nişte poze de pe peretele din spate. Deci: am numărat 55 de persoane într-o poză, 65 şi respectiv 66 în alte două, iar în cea cuprinzând prezidiul şi parte din rândurile din faţă – 22. Printre care – a nu se uita: Traian Băsescu, Elena Udrea şi invitaţii lor.

Surse neoficiale din PNŢCD (căci cele oficiale cam tac, după cum am văzut) afirmă, subiectiv, pe de o parte – mai în glumă, mai în serios – că cei prezenţi la Braşov au fost „Impartiti astfel: 40 asa zisi taranisti (membrii in conducerea nelegitima a lui a.p)+ familiile lor, 40 invitati de la PMP si 20 SPP-isti ai lui Basescu” (Călin Oancea), iar pe de altă parte: „Pana una alta cei 300 delegati au primit o delegatie a CDU / CDA care au venit cu mesajul de incurajare al presedintelui PPE dl. Joseph Daul.” (Horea Dan)

Pentru că vreau să fiu cu totul şi cu totul obiectivă, m-am pus pe analizat pozele oficiale de pe pagina PNŢCD Televiziune, astfel: am luat în considerare poza în care apare toată sala în ansamblu, am calculat 18 scaune x 5 rânduri care se văd, am mai pus de la mine încă 3 rânduri care nu se văd, dar le-am presupus în spatele cameramanilor, le-am umplut pe toate cu persoane, riscând să devin părtinitoare, şi, cu toate aceste străduinţe, mi-au ieşit la calcule 144 de persoane în total. 144 de „ţărănişti” + pemepişti + sepepişti + invitaţi (ai tuturor, incluzând aici şi delegaţia de la PPE menţionată de Horea Dan). Şi, oricum, chiar de ar fi fost 300, tot nu ar fi fost reprezentativi pentru PNŢCD – un congres al acestuia necesită de regulă circa 700 de delegaţi.

De remarcat că în nici o imagine nu se vede vreun banner referitor la „congresul PNŢCD”, ci doar un panou în spatele Elenei Udrea, cu sloganul „Renaştem pentru România ta”; dar iese în evidenţă bannerul din spate, pe care scrie cu litere mari „Alianţa PMP-PNŢCD”. Căci, aşa cum s-a prins toată lumea şi însăşi candidata la preşedinţie a afirmat, aici este vorba despre înnobilarea „dinamismului PMP” cu „brandul PNŢCD”. Punct.

Urmează să o luăm de la capăt: Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD înregistrat oficial de către însuşi Pavelescu la Registrul Partidelor, cu sprijinul Asociaţiei Clubul Naţional-Ţărănist PNŢCD, urmează să organizeze în noiembrie un congres menit să reunească ţărăniştii din toate aripile. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate reuşim cu această ocazie să înlăturăm impostorii din conducerea actuală a „PNŢCD juridic”.

Galerie foto de la „congresul PNŢCD” din 27 septembrie 2014 (click pentru mărire)

 congres pntcd-ap-2014-numarat  congres pntcd-ap-2014-02-numarat
 congres- pntcd-ap-2014-04-numarat  congres- pntcd-ap-2014-05-numarat

Mai multe fotografii şi comentarii ale membrilor PNŢCD pe pagina PNŢCD Televiziune

Anunțuri

2 responses to “Congresul PNŢCD-Pavelescu 2014: Revista Presei, comentată

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: PNŢCD – o cronologie post-decembristă | Ţărănista. Blog oficial de ţărănistă neoficială

  2. Viermii nu au ce cauta in PNTCD. Cel mai bine se scapa de ei cu VERDE DE PARIS, DEFINITIV.

    Apreciază

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Blogul lui Laivindur

Filme româneşti, melodii româneşti, istorie românească

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: