Scrisoare deschisă a diasporei adresată Guvernului României: ”Minciuna nu e o soluție!”   3 comments

Scrisoare deschisa a diasporei adresata Guvernului Romaniei

Noi, romanii din  diaspora, suntem extrem de revoltati de modul in care am fost tratati de catre reprezentantii in teritoriu ai guvernului Romaniei pe tot parcursul zilei de 2 Noiembrie 2014, cu ocazia turului I al  alegerilor prezidentiale.

Modul defectuos in care au fost organizate aceste alegeri a dus la privarea a mii de romani din diaspora de dreptul constitutional fundamental de exercitare a votului. Cetatenii romani din diaspora, nu numai ca au fost siliti sa stea la cozi interminabile in multe orase din Europa si din America de Nord pentru A-SI EXERCITA DREPTUL LA VOT, dar, din cauza proastei organizari a acestor alegeri, dupa ore interminabile de stat la coada, s-au vazut in situatia de a nu putea vota, din varii motive invocate de membrii comisiilor  de vot: lipsa buletinelor de vot, lipsa formularelor tipizate (Declaratia pe proprie raspundere), impiedicarea votantilor de a vota dupa ora 21, chiar daca erau in incinta sectiei de votare, sau, in anumite cazuri, blocarea intrarii in sectiile de votare.

__________________________________

Semnaţi Petiţia pentru demisia ministrului de Externe Corlăţean aici

__________________________________

Declaratiile facute de catre actualul Prim-Ministru al Romaniei si candidat la presedintie, dl Victor Ponta, precum si cele facute de catre Vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD si de catre dl Titus Corlatean, in seara aceleiasi zile, declaratii conform carora cei care nu au putut sa voteze ar fi  fost adusi cu autocarele si ca s-au prezentat prea tarziu la sectiile de votare,  consideram ca sunt o sfidare la adresa tuturor  romanilor care si-au sacrificat o intreaga zi pentru a parcurge distanta catre centrele de votare si pentru a sta la cozile imense formate din cauza proastei organizari. Scenariul oamenilor adusi la vot cu autocarele este unul care nu ne este familiar, romanii din diaspora cunoscandu-l doar din relatarile de la TV referitoare la campania PSD. Suntem datori fata de noi insine si fata de poporul roman sa amintim ca nivelul moral si simtul civic al romanului depaseste, in genere, nivelul la care lucrurile se pot infaptui  doar prin aducerea oamenilor cu autocarul sau prin a le influenta  decizia intr-un mod sau altul.

NU autocarele  au fost cele care i-au adus pe romani in numar atat de mare  la vot  la  Paris, Londra, Viena, Bruxelles ,Munchen, Stuttgart,  New York, Toronto, Dublin, Berna, Roma, Torino, Madrid…, asa cum sustineti dvs,  ci dorinta de a schimba viitorul tarii lor, prin libera exprimarea  a vointei in cabina de vot.

Mai mult, Vicepremierul Liviu Dragnea sustine ca numarul sectiilor de votare din strainatate a fost marit. Conform datelor furnizate de site-ul MAE, numarul sectiilor de votare nu  numai ca nu  a fost marit, ci, dimpotriva, a fost micsorat fata de anul 2012, cand a fost organizat Referendumul de demitere a lui Traian Basescu (294 sectii de votare anul acesta fata de 306 sectii de votare in anul 2012).

__________________________________

Semnaţi Petiţia pentru demisia ministrului de Externe Corlăţean aici

__________________________________

Realitatea din teren, precum si declaratiile oficialilor MAE, facute inainte de alegeri, conform carora, cu toate ca în afara României ar exista 3 milioane de votanti, au fost trimise în străinătate, doar 600.000 buletine de vot, ne duc cu gandul la o actiune de a impiedica romanii din diaspora sa voteze, stiind foarte bine care este directia in care NU se vor indrepta voturile lor, dupa actiunile si luarile de pozitie publice ale acestora din ultima vreme, extrem de critice la adresa Guvernului.

Incidentele fara precedent inregistrate la Paris, Londra, Torino, Viena, Munchen, Stuttgart, Dublin – pentru care exista probe  video –  in timpul carora reprezentantii ambasadelor si ai comisiilor AU BLOCAT ACCESUL IN INCINTA SECTIILOR DE VOTARE INAINTE DE ORA LA CARE SE INTRERUPEA, IN MOD LEGAL, PROCESUL DE VOTARE, in conditiile in care cei care doreau sa voteze stateau la coada de ore bune, nu reprezinta altceva decat o impiedicare voita  a exercitatii dreptului constitutional la vot (Art. 36 din Constituţie), precum  şi  infracţiunea de împiedicare a exercitării drepturilor electorale (Art. 385 Cod Penal).

Noi, romanii din diaspora, din respect pentru propriul standard moral si pentru intregul popor roman, consideram necesar sa reamintim aici ca minciuna grosolana, chiar pronuntata raspicat, NU MAI REPREZINTA O SOLUTIE VIABILA: in fata Domniilor-Voastre se afla adevarul, pe care noi il vedem, il intelegem, il analizam in profunda cunostinta de cauza si in virtutea caruia reactionam si  vom continua sa reactionam.

Nu acceptam ca  dreptul nostru  de a vota, garantat de Constitutia Romaniei, sa ne fie furat si va cerem in mod hotarat ca acesta sa ne fie respectat! Cerem ca cei responsabili pentru proasta organizare a turului I de scrutin sa-si dea demisiile si sa fie trasi la raspundere!

Romani revoltati din urmatoarele orase : Paris, Dublin, Madrid, Milano, Bruxelles, Toronto, Viena, Roma, Munchen, Berlin, Ikast (Danemarca)

(Sursa: romaniacurata.ro)

__________________________________

Semnaţi Petiţia pentru demisia ministrului de Externe Corlăţean aici

__________________________________

3 responses to “Scrisoare deschisă a diasporei adresată Guvernului României: ”Minciuna nu e o soluție!”

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: #Ţărănista: despre Ponta, Dragnea & PSD. Rezumat 2011-2016 | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

  2. Voi de acolo din diaspora ne-ati procopsit cu acest neamt,inhibat,increzut si lipsit de simtul datoriei fata de poporul Roman. El care doreste guvernul sau,nu guvernul poporului.Urmariti gesturile pe care le face si cum se comporta.Este omul care crede ca este „SEF”,nu ales si nu intelege ca este la dispozitia noastra si nu,noi la dispozitia lui.Dati-ne un exemplu de politician care face ceva bun pentru populatie…..Regret dar suntem dezamagiti total,atat de clasa politica cat si de voi.

    Apreciază

  3. 12 centre de votare, stampile, declaratii, cabine de vot si buletine de vot, au fost alese pentru a nu se putea, VOIT, a se vota. Este clar ca acestea au fost alese cu premeditare.

    Apreciază

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Blogul lui Laivindur

Filme româneşti, melodii româneşti, istorie românească

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: