Nicolae Constantinescu: Alocuţiune la lansarea DVD-ului „Cuvântul Regelui”, realizat de Marilena Rotaru   4 comments

Joi, 27 noiembrie 2014, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, Editura Curtea Veche a lansat – în Colecţia Cărţi regale –  DVD-ul “Cuvântul Regelui. Convorbiri şi momente cu şi despre Mihai I”, realizat de Marilena Rotaru. La eveniment a participat Alteţa Sa Regală Principesa Maria, iar printre invitaţii care au luat cuvântul s-au numărat domnii Ion Andrei Gherasim – director executiv al Fundaţiei Corneliu Coposu –  şi prof. dr. Nicolae Constantinescu.

Vă prezint mai jos alocuţiunea domnului Nicolae Constantinescu, rostită cu prilejul acestui eveniment.

lansare dvd cuvantul regelui-02

Foto: Ion Andrei Gherasim

________________________________________

        Alteţa Voastră, stimată doamnă Marilena Rotaru, doamnelor şi domnilor

Filmul pe care l-am vizionat întregeşte în mintea mea şi, cred, a multora dintre cei prezenţi, o idee fundamentală: Regele Mihai a fost şi  este un reper pentru români, la care ei se pot raporta, de la care pot să se inspire, pe care să-l înţeleagă şi să-i urmeze sfaturile.

Neobosita activitate din ultimii 25 de ani a Marilenei Rotaru, pusă în slujba corectei informări a românilor despre MS Regele Mihai, mi-a readus în memorie o conferinţă ţinută în toamna lui 1959 la Facultatea de Medicină din Bucureşti de Willem Kolff, unul dintre inventatorii rinichiului artificial. L-am auzit spunând: „când în 1935 mi-am propus realizarea unui aparat care să înlocuiască temporar funcţiile rinichiului am agăţat la uşa de intrare a laboratorului cuvintele pe care le avea Wilhelm de Orania scrise pe cortul lui nu este nevoie de speranţă ca să lucrezi, şi nici de succes ca să perseverezi”. Şi iată că în ciuda lipsei de stimulent care răzbate din aceste cuvinte statul Olanda a luat fiinţă prin strădania lui Wilhelm cunoscut şi sub numele de Wilhelm Taciturnul, Willem Kolff a realizat rinichiul artificial de care au beneficiat zeci de milioane de oameni iar noi vom trăi revenirea la Monarhie.

Profesorul Zamfirescu, prezent în acest film, pe care l-am auzit şi eu atunci la Ateneu, vorbea de o permanenţă divină, care veghează asupra fiinţei noastre naţionale. Într-adevăr, Regele este unsul lui Dumnezeu, aşa că puterea lui, încăpăţânarea  cu care a crezut şi crede în destinul României, vin de la Dumnezeu.

Regele Mihai este singurul moştenitor al Bizanţului în viaţă. În  Biserica Ortodoxă Regele este Episcop Auxiliar, adică Episcop al Treburilor din Afară, în virtutea unei hotărâri adoptate in preajma Sinodului IV din anul 451 d. Chr. El a fost uns cu mir în 1926 când avea 5 ani, fiind singurul dintre cei 4 Regi ai României, care a primit har prin această ungere cu mir.

Harul divin şi sângele regal care-i curge prin vene fac  din Regele Mihai un rege adevărat: monumental şi smerit, modest şi impozant, expresiv şi economic în toate manifestările lui vizibile, aşa cum îl descrie Horia Bernea într-un moment de inspiraţie. Într-adevăr simplitatea în modul cum se poartă şi concizia în exprimare ne arată o personalitate de prim rang!

Iată de ce în faţa Majestăţii Sale simţi deodată că te încarci cu o mare responsabilitate, că trebuie să dai tot ce este bun din tine pe formula I did my best (am făcut tot ce aş fi fost capabil să fac), datorită puterii exemplului oferit de Rege.

Şi cu toate acestea, de 25 de ani ne încăpăţânăm să  nu punem la vot starea de guvernământ prin referendum naţional: monarhie sau republică. Canalele otrăvite au căutat sa acrediteze ideea că românii nu mai vor monarhie. Atunci vă întreb eu pe d-voastră: de ce articolul 152 din Constituţie caută să legalizeze sine die forma republicană de guvernământ, care să nu mai poată fi supusă nici unei revizuiri alături de caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, de integritatea teritorială, de independenţa justiţiei, de pluralismul politic şi de limba oficială ? De ce a trebuit interzis prin lege accesul la monarhie? Răspunsul pentru mine este simplu. De frică!

Fiindcă Regele, în calitate de martor, ar fi repus în discuţie modul cum a fost jefuită, schilodită şi umilită ţara după abdicarea sa forţată, iar pentru perioada actuală – printr-o nouă Constituţie – şi-ar fi exercitat puterea moderatoare privitoare la sancţionarea şi promulgarea legilor, la numirea şi revocarea miniştrilor, la convocarea şi dizolvarea Parlamentului. Regele este astfel deasupra intereselor politice, cu rol de arbitru în stat, chemat să asigure independenţa dar şi colaborarea celor trei puteri – executivă, legislativă şi judecătorească –, asupra cărora să-şi exercite permanent controlul pentru respectarea de către acestea a prevederilor constituţionale. Or, lucrurile acestea nu convin unei părţi a actualei clase politice.

Alteţa Voastră, doamnelor şi domnilor,

Timp de 50 de ani, românii au fost minţiţi în legătură cu valabilitatea actului de la 30 decembrie 1947, care a deschis uşa pentru un întreg şir de falsuri, prin care s-a încercat legitimizarea republicii din punct de vedere juridic. Abdicarea Regelui Mihai a fost ilegală si ilegitimă, întrucât a încălcat Constituţia şi s-a făcut prin folosirea forţei – telefoane tăiate, garda de la Palat înlocuită – şi prin şantaj, deci a fost o lovitură de stat dată de primul ministru Petru Groza şi de şeful partidului aflat la putere – Gheorghiu Dej – împotriva şefului statului – MS Regele Mihai I. Conform definiţiei, lovitura de stat este răsturnarea bruscă şi neconstituţională a puterii legitime a unui stat impusă prin surpriză de o minoritate. În modul cel mai abuziv cu putinţă, conducerea comunistă a emis rapid legea 363 / 1947 promulgată în câteva ore, prin care a abrogat Constituţia fără să consulte poporul.

De 67 de ani românii de vârstă medie şi tinerii sunt dezinformaţi, li se inoculează neadevăruri flagrante legate de Casa Regală a României în general şi de Regele Mihai în special. Este obligaţia noastră de a participa la actul educaţional de care să beneficieze toate categoriile de populaţie, cărora să li se prezinte pe toate căile şi pentru toate vârstele România sub Monarhie, dar şi adevărata faţă a republicii, care – iată – a dus în ultimii 25 de ani la o proliferare nemaiîntâlnită a acţiunilor de tip mafiot, făcute în primul rând pe socoteala banului public. Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a iniţiat un ciclu de conferinţe la Muzeul Ţăranului Român pentru lămurirea rolului major jucat de Monarhie în formarea şi propăşirea României moderne. În 11 decembrie împreună cu profesorii Ion Bruckner şi Octavian Buda vom trata pe larg tema despre calitatea medicilor şi despre nivelul european atins de medicina românească sub cei 4 Regi.

Declar cu toată convingerea că pentru stabilizarea vieţii în România şi pentru crearea premizelor care să ne asigure progresul, avem o acută nevoie de instituţia monarhică, de reîntronarea Regelui Mihai, evitându-se orice vărsare de sânge.

Termin repetând vorbele spuse de Sorin Dumitrescu într-unul din interviuri: “dragostea şi speranţa noastră sunt magnetul care-l vor aduce pe Rege pe tronul României”.

Îi mulţumesc Marilenei Rotaru şi vă mulţumesc d-voastră pentru atenţie.

Prof. Dr. Nicolae Constantinescu

Anunțuri

4 responses to “Nicolae Constantinescu: Alocuţiune la lansarea DVD-ului „Cuvântul Regelui”, realizat de Marilena Rotaru

Subscribe to comments with RSS.

 1. Reblogged this on Monarhia Salvează România.

  Apreciază

 2. România trebuie refacuta.Drumul drept trebuie regasit.Cu M.S.Regele Mihai I ,la locul harazit Lui de Dumnezeu si de stramosi,vom regasi drumul drept spre refacerea României.Traisca Regele ! dr.Ing.-L.L.M. Drept E.U. Samarescu

  Apreciază

  dr.ing.-L.L.M. Samarescu Dan-Florian
 3. Lumineaza-i Doamne pe romani !

  Apreciază

  Stefan Caliga
 4. Pingback: Nicolae Constantinescu: Alocuţiune la lansarea DVD-ului “Cuvântul Regelui”, realizat de Marilena Rotaru | mariaratiu

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Blogul lui Laivindur

Filme româneşti, melodii româneşti, istorie românească

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: