PNŢCD NU E SRL! Protest al ţărăniştilor la sediul central al partidului

Joi, 4 decembrie 2014, la ora 12:00, Aurelian Pavelescu, preşedintele „juridic” al PNŢCD, a convocat o şedinţă a Comitetului Naţional de Conducere (CNC) al partidului, în scopul obţinerii aprobării pentru vânzarea sediului istoric al PNŢCD, din Str. Clemenceau nr. 9. Acel sediu din care în 1947 Corneliu Coposu a fost ridicat şi arestat de comunişti, după înscenarea de la Tămădău…

Lăsând deoparte faptul că CNC-Pavelescu este la limita legalităţii (întrucât Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD înregistrat la Registrul Partidelor l-a exclus din partid pe Pavelescu acum un an), vânzarea ce urmează să se petreacă, cel mai probabil, mâine, vineri, 5 dec. 2014, este un atentat la însăşi istoria şi identitatea PNŢCD.

Este un act mârşav, nejustificabil nicicum. Nici măcar de lipsa de bani, nici de starea materială precară a sediului central. Dacă  PNŢCD ar fi un partid funcţional, stabil, cu membri conştiincioşi care să-şi plătească la zi cotizaţiile, s-ar ivi şi posibilităţi de ieşire din impasul financiar. Dar nu e. În PNŢCD-ul lui Pavelescu, azi eşti membru, mâine nu mai eşti, dacă ai îndrăznit să-ţi contrazici şeful. CNC-ul lui Pavelescu este foarte fluid, componenţa sa variind în funcţie de adeziunea sau neadeziunea la actele şi faptele preşedintelui juridic. Instabilitatea aceasta se reflectă, desigur, la toate nivelurile. Inclusiv la plata facturilor…

Pentru a protesta faţă de mârşăvia vânzării istoriei noastre, ne-am adunat astăzi în faţa sediului central al PNŢCD peste 50 de ţărănişti (aproape dublu, se pare, faţă de „CNC”-ul adunat în clădire). Am făcut un ultim apel la conştiinţa celor care pretind că reprezintă partidul, un apel să nu-şi dea aprobarea pentru preconizata vânzare. Dar, mă rog, de unde atâta conştiinţă de ţărănist, când în sală erau persoane venite în partid de câteva luni, iar afară protestau membri fondatori?!

Evident că vânzarea s-a aprobat, căci a avut grijă preşedintele juridic să se înconjoare de „yesmeni”. Au fost şi câţiva ţărănişti „juridici” care s-au opus, votând împotrivă. Prea puţini. Totuşi, jos pălăria pentru aceştia! Îi aşteptăm pe ei şi pe alţii care, poate, se vor trezi în ultimul ceas, să ni se alăture în lupta împotriva imposturii reprezentate de Pavelescu. Poate nu vom câştiga această luptă azi, poate nici mâine. Dar într-o zi o vom câştiga. Pentru că minciuna are picioare scurte. Mult mai scurte decât îşi imaginează unii preşedinţi de partide.

 protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-01  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-02  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-03
protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-04  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-05  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-07
 protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-08  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-09  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-10
 protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-12  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-16  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-17
 protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-20  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-21  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-22
 protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-23  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-24  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-26
 protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-27  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-28  protest fata de vanzare sediu clemenceau-4 dec. 2014-31

 

 

11 gânduri despre „PNŢCD NU E SRL! Protest al ţărăniştilor la sediul central al partidului

  1. Citesc cu intarziere. Raspund cu intarziere.
    1.Tema era alta. Puneti, sau nu, 200 de euro?.
    2.Raspunsul va defineste. Daca va interesa acest subiect, va informati, sau i-mi solicitati lamuriri. In loc de toate acestea: abordare tupeista desi nu ne-am tutuit niciodata; ghilimele acuzatoare, desi nu cunoasteti mai nimic din cele intamplate, insinuari, desi nu definiti ” in ultima vreme”.
    3.Pentru ca nu doar noi citim aceste randuri, sunt dator cu o lamurire. In aprilie 2012, am fost singurul vicepresedinte care am parasit CNC in care Vasile Lupu a anuntat ca demisioneaza. Atunci am scris” Pentru mine PNTCD a murit”. Congresul din septembrie 2011 a fost statutar. Era calea spre o schimbare. Stiu bine ce spun. Eu l-am pregatit, am asigurat 3 luni munca de Secretar general. Din pacate Vasile Lupu a cedat. Este primul Presedinte care nu s-a preocupat pentru inregistrarea Congresului in care a fost ales.
    Si au urmat cateva luni de ratacire. Este crucea mea. Mi-o duc singur. Da, am participat la activitatea Organizatie judetene PDL cam 3 luni. Ne-am despartit, desi au vrut sa le fiu vicepresedinte, desi mi-au promis si alte functii in Partid. Nu am semnat adeziune, nu am fost ales in vreo functie. Am plecat, deoarece nu imi gaseam locul. Asa am decis. Nu m-a alungat nimeni. Dimpotriva. Dar, dupa 19 ani de taranism, nu mai poti fi altceva.
    Si de 2 ani, sunt cititor taranist. Va citesc pe toti, incerc sa inteleg, incerc sa vad DRUMUL.
    4.Cred, cu tarie, ca solutia nu vine de la instanta, ci de la mambrii de partid. Pentru aceasta toti trebuie sa se regasesca in organizatii si nu prin cluburi,garzi si bloguri.
    Cunosc metoda de „SUS in JOS” pe care „corifeii” vremii inteleg sa o promoveze.
    In 2001, Victor Ciorbea a schimbat tot, prin Decizii personale, multe de sanctionare. Dupa ani, intalnindu-ne, i-am adus aminte de sanctiunea primita pentru convocarea altui Congres. Mi-a spus ca a semnat ca primarul, nu mai tine minte.
    In 2009 l-am implorat pe Radu Sarbu sa readuca membrii de Partid in organizatii, si sa reluam actiunea statutara, deoarece nu putem castiga dosarele create. A inteles sa conduca un Partid in oglinda, fara sperante de finalizare. Organizatia Mehedinti a hotarat sa revina in Partid si a continuat lupta.
    Am sustinut toate actiunile de apropiere si reintregire.
    In 2011, am participat la intalnirile Aurelian Pavelescu- Victor Ciorbea. Imi spunea( domnul Ciorbea): „Sa facem Congresul de unificare si ne ocupam si de organizatii”. Nu am fost si nu voi fi niciodata PENTRU. Partidul este al membrilor sai, si nu al conducatorilor vremelnic alesi. Acestia au mandat, si trebuie sa lucreze in limitele lui, nu pot sa faca legea.
    Am sperat in discutiile purtate cu Radu Vasile. Pacat de sperantele puse in domnia sa. A preferat sa se retraga.
    Am fost unul dintre sustinatorii/realizatorii Congresului care l-a ales pe Vasile Lupu. Din pacate, deziluzia a fost atat de mare, incat am dezdanajduit. Vedeam sfarsitul.
    Acum cateva luni, Dudu Ionescu imi cerea votul pentru o constructie asemanatoare, bazata pe o masa critica de membrii adusi din zona sindicala. Nu am fost de acord. Am continuat sa va citesc.
    Da, pentru mine PNTCD a murit. Dar nu si PNT.
    5.Am intrat in discutii pentru o problema importanta. Daca vrem sa salvam sediul istoric, trebuie sa punem banii.
    Constat ca vorbe avem destule. Sacrificii materiale insa, NU.
    Eu nu vorbesc aiurea. Am mai pus bani de la mine pentru a cumpara sediul in care organizatia Mehedinti isi desfasoara activitatea. Banii mei sunt bani castigati din carat de galeti. Nu am afaceri, nu am contracte cu statul. Imi vand stiinta, pregatirea profesionala. Si imi ajung sa traiesc.
    Din ei voi rupe intotdeauna pentru Partid. De ce considerati ca nu am acest drept?. Pentru ca am ratacit 3 luni prin casa straina. Am fost doar in vizita. Nu am fost in petit, nu ne-am inrudit.
    Daca nu vreti banii mei, macar faceti-mi bucuria de a citi ca ati facut dvs., autentici, si juridici, acest gest de pastrare a unui edificiu istoric. Care imi este pacatul?.
    Cu aceeasi tristete,
    Alexandru Enache

    Apreciază

    1. 200 de euro, reprezinta pensia mea pe o luna. Cu mare greutate pot depune 100 000 lei. Eu sunt membru fondator al PNTCD (nu PNT), inscris in 04 ianuarie 1990. Nu am facut parte din partidul comunist si inscriindu-ma in partidul nostru am contribuit de foarte multe ori la cheltuielile partidului ( am fost director si am avut un salariu destul de bun), aveam de unde sa dau. In prezent sunt pensionar si nu am de unde sa sustin aceste cheltuieli. Imi pare rau. Dar daca sunt persoane care au de unde acoperii aceste sume, cred ca este mai bine sa contribuie cu mai mult. Sigur ca ar fi foarte bine ca toate persoanele care fac parte din PNTCD, sa urmeze linia partidului si sa se dezica de virusul pavelescu.

      Apreciază

  2. Ca de obicei, adevarul „sta” pe la mijloc.
    Aceasta cladire a fost recuperata dupa ce „adevaratii” au inteles sa plece din PNTCD. Aici A.P. are dreptate.(A pleca, in intelegerea mea, este a activa in paralel, a injura de pe margine, a alimenta, in afara Statutului si organizatiilor unice, stari conflictuale, disensiuni si dezorientare in randul membrilor de partid).
    Cand Partidul avea un cuvand de spus, aceasta cladire nu era pe lista de „prioritati”, nu reprezenta simbolul si istoria activitatii PNT, ulterior PNTCD.
    Ca „juridicii” au de platit datorii fata de buget, si fata de partenerii vremelnici, este un alt adevar. Pentru astfel de datorii ar trebui sa raspunda cei care le-au angajat.
    Congresele noastre, de fiecare data, insa, au dat descarcari de gestiune, in graba, si fara nicio atentie, delegatii fiind cu un pas catre iesire. Au si fost stimulati catre aceasta. Delegatii au plecat acasa, datoriile au ramas, si au tot crescut.
    „Adevaratii” au vociferat de pe margini, cu vehementa, uitand ca o parte din aceste datorii le apartin. Si aceasta este un alt adevar.
    Domnul Milut a inteles sa-si deschida punga. A platit ce a considerat ca trebuie platit. Dar nu a platit tot. Dar,eu cred ca a platit cel mai mult, dintre cei care au mai adus cate ceva in Partid, din 1990 incoace. Am in vedere punga proprie, si nu alocatiile bugetare, si nu contributiile pentru sustinerea propriilor candidaturi.
    Si datoriile s-au inmultit. A mai platit si A.P.. Eu apreciez ca urca pe locul 2 in topul contribuabililor.
    Plata datoriilor ramase sta in sarcina „juridicilor” si acestia trebuie sa gaseasca resurse pentru a le acoperi. De aici si hotararea de a vinde. Si eu sunt de acord ca este o pierdere. Dar cine vine cu solutii?. De unde bani?.
    Domnul Avramescu a propus una. Corecta. Capabila sa elimine si acuzatiile de vanzare sub valoare.
    Avem posibilitatea de a face ceva, concret si fara vorbe multe. Cine participa?. Eu am mai contribuit, si vreau sa mai contribui.
    Daca punem fiecare 200 de euro vom fi 2000 de participanti. Dna Cristina poate superviza, daca va dori, actiunea. Eu am incredere ca va gestiona corect banii. Ce inseamna 2.000 de participanti?. O mana de oameni, avand in vedere declaratiile pe care le tot citesc de 3 ani, de cand am hotarat sa citesc doar. Deschidem un cont si adunam. Nu reusim sa strangem toti banii, ni-i luam inapoi. Simplu si eficient.
    Restul sunt doar vorbe…
    Cu multa tristete,
    Alexandru Enache

    Apreciază

  3. Imi pare nespus de rau ca nu am putut venii, dar cu sufletul am fost alaturi de dumneavoastra. Pentru cei din provincie, fie si Ploiesti trebuie sa se anunte mai din timp. Trebuie sa scapam pentru totdeauna de acest microb pavelescu.

    Apreciază

  4. Am fost la protest ; unii penetisti de buna credinta au lipsit.Cred ca au gresit ; impotriva impostorului , doar asta ne-a mai ramas atata timp , cat este imun la plangerile penale indreptatite impotriva lui . in cazuri similare parchetele actioneaza cu maxima celeritate , la fel instntele . Sa le fie frica de PNTCD ? Cred ca da , excuzand pe pavelescu si adunatura din jurul lui , este cu certitudine cel mai curat partid si asta arb putea fi un motiv . La protest a participat dintre parlamentarii PNT , doar dl senator Popa Zlatna a carui stare de sanatate , din punctul de vedere al meu , nu-i era recomandabil . Unde au fost altii precum dudu ionescu , care dupa ce a tradat partidul vrea sa-i devina presedinte , remus opris , barde tanase , care ca si dudu , dupa ce a tradat partidul vrea sa-i devina secretar general sa reia sforariile si dezorganizarea partidului , ion botescu , alt tradator , diane vancea o alta tradatoare ,fratii dimitriu , dl. fost ministru al invatamantului petrescu si ceilalti din Bucuresti , daca remea nu a permis celor din tara sa participe ? Nu este o rusine sa participi la un protest civilizat , cam atat ne-a ramas . Era f. bine venit dl. Ionut Gherasism , sper viitorul presedinte al PNTCD .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un mesaj