Congresul PNŢCD din 16 mai 2015 – Moţiunea Radu Rizescu   Leave a comment

Congresul Extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat din 16 iunie 2015 a ales un nou Birou Naţional de Conducere (BNC) şi un nou preşedinte, în persoana domnului Radu Rizescu. Din BNC mai fac parte: Alexandru Kala Popescu – prim-vicepreşedinte, Tudorel Chesoi – preşedinte CNC, Radu Arseni – secretar general şi 11 vicepreşedinţi: Andrei Dimitriu, Cristina Dragan,  Constantin Fatu,  Mihai Grigoriu,  Anca Zlatescu, Marius Popovici, Marius Carceie,  Adrian Marinescu,  Horia Salca,  Liviu Floarea,  Valentin Spatarelu.prezidiu01

Domnul Radu Rizescu a candidat cu moţiunea „PNŢCD – Tradiţie, moralitate, continuuitate”, pe care o prezint mai jos:

PNTCD

traditie- moralitate-continuitate

Radu Rizescu-02Fauritor al anului de gratie 1918, pastrator al traditiei si martir al temnitelor comuniste si al sistemul concentrationar, PNTCD a reusit sa impuna dupa 1990 agenda politica de orientare spre Europa si Alianta Nord Atlantica.

In acest moment nu avem prieteni printre actorii politici actuali. Privit cu aroganta de partide, electoratul roman a fost in permanenta desconsiderat, fiind impins la ura si momit cu ajutoare sociale si pomeni electorale, romanul a avut puterea sa dea recent o lectie usturatoare tuturor celor care nu l-au considerat capabil de atitudini morale si cetatenesti.

Poporul român, intr-adevăr, are nevoie acum de o adevărată forţă politică naţională, patriotică şi nedemagogică, care să continue in mod sincer şi consecvent linia politică a PNTCD – Corneliu Coposu, la care să adere toată elita românească, culturală, tehnică şi ştiinţifică şi care să genereze o administraţie naţională şi teritorială profesionistă, competentă şi necoruptă, in totalitate dedicată românilor. Această forţă politică  trebuie să se constituie intr-o alternativă reală la întreaga clasă politică actuală.

PNTCD, scos in anul 2000 de pe scena politică românească şi menţinut ca atare de către cei care i-au ocupat locul firesc pe eşichierul politic românesc, poate reveni să implinească această cerinţă, doar unit şi doar in condiţiile in care impostorii demagogi, exponenti ai unor interese oculte, sunt eliminaţi de la conducerea partidului.

Continuarea liniei politice a lui Corneliu Coposu nu o pot face decât cei care au activat politic lângă acesta şi camarazii lui supravieţuitori ai puşcăriilor comuniste care au învăţat spiritul naţional ţărănesc şi modul de a face politică având in prim plan moralitatea, onorabilitatea, în care nu şi-au găsit locul nici demagogia, nici impostura şi nici politicianismul. De la aceştia au învăţat adevărata linie politică a partidului – dedicarea faţă de interesele naţionale majore, instaurarea temeinică a democraţiei in România, schimbarea orientarii politice a ţării dinspre Rusia spre lumea democratică euroatlantică, in care avem datoria istorică să integrăm ţara.

Morala crestina, principiu definitoriu al partidului, este o notiune atacata in societate din doua directii. In primul rand, un atac inceput cu peste doua sute de ani in urma care urmareste desacralizarea tutoror simbolurilor care ne inconjoara: familie, institutii, locuri publice. Celalalt atac, la fel de periculos, este din partea celor care vad in religia crestina un mijloc de a-si exprima frustari si vendete personale sau de grup.

Motiunea Radu Rizescu-Congres PNTCD-16 mai 2015-1Motiunea Radu Rizescu-Congres PNTCD-16 mai 2015-2

La baza oricarui popor care vrea sa aiba un viitor trebuie sa stea educatia. Rezultatele catastrofale obinute la examenele scolare ne arata ca suntem in pragul unui dezastru care nu poate fi evitat de rezultatele punctuale de exceptie ale unor individualitati. Scoala romaneasca trebuie reformata pornind de la invatatori pana la profesori universitari, asigurand un sistem meritocratic si stimulativ pentru dascalii nostri. Sa nu uitam ca invatatorul de la tara, cel care a fost baza Partidului Taranesc, se bucura de un respect si autoritate in comunitate, acesta fiind un model care trebuie refacut.

Ideile economice ale lui Virgil Madgearu si reusita lui Ion Mihalache de la Topoloveni sunt astazi mai actuale decat oricand, oferind modele comunitatilor locale si intreprinzatorilor autohtoni de a-si gasi identitatea si independenta  intr-o lume economica amenintata de artificial si masificare.

Incepand din 1990, partidul nostru a fost primul care a sustinut revenirea la monarhia constitutionala, prin care se poate asigura autenticitatea si traditia statului roman. Dupa multi ani in care monarhistii au fost priviti cu aversiune sau ironie, exista un curent de opinie favorabil, aparand si propuneri legislative in sensul restabilirii traditiilor.  De la an la an, respectul de care se bucura Familia Regala si initiativele acesteia sunt in continua crestere, motiv pentru care privim cu incredere spre viitor.

In apropierea centenarului Marii Uniri trebuie sa ne stabilim ca prioritate nationala revenirea Basarabiei la Patria Mama si masuri sustinute pentru pastrarea fiintei romanesti in toate teritoriile locuite de romani care ne inconjoara: Valea Timocului, Maramuresul istoric, Bucovina Cernautilor, Bugeacul.

In conditiile in care milioane de romani traiesc si muncesc in Europa si in lume, centenarul trebuie sa ne gaseasca cu o diaspora organizata si respectata, trebuie sa aparam interesele si drepturile conationalilor nostri si  sa stabilim programe care sa ajute romanii sa se intoarca si sa investeasca acasa.

Chemăm pe toţi cei cu demnitate şi cu principii asumate şi practicate, ţărănişti sau doar simpatizanţi, să ni se alăture pentru a relansa impreuna Partidul National Taranesc Crestin Democrat continuator legitim al partidului lui Iuliu Maniu si Ion Mihalache.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Radu Rizescu

____________________

Descărcaţi moţiunea: Motiunea Radu Rizescu-Congres PNTCD-16 mai 2015

(Credit foto: Eduard Claudiu Cristoi)

poza grup01 poza sala
prezidiu02 prezidiu


Reclame

Posted 17/05/2015 by Cris A. in Articole, Info

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: