Casa Românească (La Maison Roumaine) din Paris: Solidaritate cu tineretul român

Romania se trezeste. Speranta renaste gratie tineretului ei care a coborat in strada pentru a cere o adevarata schimbare de societate, ratata in decembrie ’89 cand puterea reala a ramas in mainile fostelor structuri; ei si urmasii lor o detin de atunci. Acest tineret denunta, pe drept cuvant, clasa politica romaneasca in ansamblul ei si intelege sa se implice pentru a asigura un viitor mai bun Tarii. El denunta coruptia, el afirma a fi generatia care va duce la bun sfarsit adevarata schimbare.

Aceast angajament si aceasta lupta trebuie sa duca la crearea unei societati bazata pe valorile de libertate, democratie, solidaritate, justitie, ceea ce cere existenta unor structuri si institutii fara de care democratia nu poate exista; trebuie denuntate cu toata energia manipularile. Schimbarea clasei politice trebuie sa fie in mod obligatoriu acompaniata de crearea de partide politice in serviciul Romaniei si a romanilor, conditie sine qua non a unei adevarate schimbari. Asociatia noastra militeaza de vreme indelungata pentru aceasta.

La Maison Roumaine afirma totala sa solidaritate cu cei care lupta pentru o societate bazata pe marile valori europene si cheama membrii si prieteni ei sa-i sustina.

                                                                                                                                                                                                                     Alexandru Herlea

_______________________________

 

Solidarité avec la jeunesse roumaine 

La Roumanie se réveille. L’espoir renaît grâce à sa jeunesse qui est descendue dans la rue pour exiger un vrai changement de société, raté en décembre ’89 quand le pouvoir réel est resté dans les mains des anciennes structures; eux et leurs héritiers le détiennent depuis. Cette jeunesse dénonce, à juste titre, la classe politique roumaine dans son ensemble et entend s’impliquer afin d’assurer un avenir meilleur au Pays. Elle dénonce la corruption, elle affirme être la génération qui mènera à terme le vrai changement.

 Cet engagement et ce combat doivent aboutir à la mise en place d’une société basée sur les valeurs de liberté, démocratie, solidarité, justice, ce qui exige l’existence de structures et institutions sans lesquels la démocratie ne peut pas exister; il faut dénoncer à tout pris les manipulations. Le changement de la classe politique doit être obligatoirement accompagnée de la création de partis politiques au service de la Roumanie et des roumains, condition sine qua non du vrai changement. Notre association milite depuis longtemps pour cela.

La Maison Roumaine affirme sa totale solidarité avec ceux qui combattent pour une société basée sur les grandes valeurs européennes et appelle ses membres et amis à les soutenir.

                                                                                              Alexandre Herlea

Un gând despre „Casa Românească (La Maison Roumaine) din Paris: Solidaritate cu tineretul român

Lasă un mesaj