PNŢCD: reacţii după rezultatele alegerilor locale

#Ţărănista #PNTCD

___________________________________

Aflaţi rezultatele obţinute de PNŢCD la alegerile locale din iunie 2016 aici

___________________________________

Am răscolit Internetul pentru dumneavoastră, pentru a vă prezenta reacţii mai mult sau mai puţin oficiale  privitoare la alegerile locale ale liderilor şi organizaţiilor PNŢCD, fie acesta „oficial” sau nu. Am dat căutare pe cuvinte cheie cuprinzând numele tuturor organizaţiilor judeţene PNŢCD, atât pe web, cât şi pe Facebook, unde am aruncat o privire pe paginile liderilor formali şi informali.

În mod cu totul nesurprinzător, ziarele online şi site-urile (chiar şi cele aparţinând unor organizaţii PNŢCD) nu se înghesuie cu ştiri sau declaraţii pe această temă, cu notabila excepţie a evz.ro, care publică un interviu cu Pavel Croitoru (preluat ulterior de 5-6 site-uri), vicepreşedinte al PNŢCD, care a demisionat din funcţie pe 6 iunie a.c., în speranţa că „va responsabiliza conducerea centrală după rezultatele dezastruoase de la alegerile locale”. Acesta declară, printre altele că „PNȚCD este obligat să decidă imediat strategia pentru alegerile parlamentare, mergând singur în alegeri, ori făcând o alianță politică.
Aparte această strategie, cred că PN
ȚCD trebuie în mod obligatoriu să adune toți membrii PNȚCD risipiți mai peste tot și chiar să se facă o schimbare în conducerea partidului„.  De asemenea, afirmă: „Chiar și președintele Aurelian Pavelescu poate face un pas în lateral pentru a revigora partidul.„, propunând formarea unui nucleu puternic la Bucureşti, care să cuprindă (şi) foşti membri ai partidului, precum Costin Borc sau Marius Bostan. (citiţi întregul interviu aici)

Am analizat în jur de 100 de pagini de Facebook aparţinând organizaţiilor centrale sau locale, precum şi liderilor formali sau informali.

Din nou cu totul nesurprinzător, majoritatea acestor pagini fie sunt neactualizate de dinainte de alegeri, fie tac cu totul în legătură cu recentul scrutin din 5 iunie şi cu rezultatele (din nou) dezastruoase pentru PNŢCD, fie prezintă pretexte şi acuzaţii pentru aceste rezultate ori, în măsură mai mică, mulţumiri celor ce şi-au pus ştampila pe PNŢCD.

AURELIAN PAVELESCU

Voi începe, desigur, cu două mesaje ale  „conducătorului iubit” Pavelescu Aurelian.

Pe 7 iunie, după ce subliniază greşelile dreptei româneşti, pentru care oferise deja soluţii din februarie a.c., oferă explicaţii relevante pentru eşecul PNŢCD în alegeri, promiţând că situaţia va fi analizată în forurile de conducere ale partidului şi arătându-se dispus să organizeze chiar un congres, dacă va fi nevoie (să sperăm că nu încă unul în care va fi unic candidat şi câştigător!):

Iata mesajul meu din 6 februarie 2016, fix patru luni inainte de ziua alegerilor locale! Nu a fost un simplu mesaj, ci, inainte si dupa aceasta data am initiat intalniri cu liderii PNL si PMP (la varf). Astazi, iata, dreapta a fost ingenuncheata de PSD. Votul s-a divizat sau s-a risipit, electoratul dreptei a stat acasa, dezamagit.

PNTCD a obtinut un scor mai slab decat ma asteptam, cu toate eforturile organizatiilor. Lipsa de resurse, izolarea din partea trusturilor media, polarizarea votului, efectul psihologic al votului negativ si, nu in ultimul rand, efectul permanentelor conflicte interne, care au blocat activitatea partidului multi ani, izolandu-l cu atat mai mult. Totusi, PNTCD a fost pe scena, principalul motor al partidului fiind convingerile politice ale membrilor, iar nu avantajele de orice fel. De aceea ii felicit pe toti taranistii care au participat la aceasta lupta inegala, cu spirit de sacrificiu. Ii felicit si pe aceia care au votat PNTCD, chiar daca votul lor nu a fost suficient. Cei mai multi dintre cei care au fost altadata beneficiarii partidului, aflati acum la PNL, PSD etc., au luptat inca o data impotriva partidului care i-a consacrat. Altii s-au retras si privesc cu nepasare sau, mai mult, cu ironie amestecata cu invidie eforturile noastre. Nu-i condamn, ii dispretuiesc.

Vom face, in cel mai scurt termen cu putinta, o analiza a situatiei partidului dupa acestea alegeri, in cadrul forurilor de conducere. Daca va fi nevoie, vom initia si un Congres al partidului. Suntem cu totii constienti ca PNTCD trebuie sa gaseasca solutii pentru toamna. Sper ca dreapta sa se unifice, macar pentru alegerile parlamentare, iar PNTCD sa participe la o astfel de constructie. Altfel, PSD va castiga si parlamentarele si va guverna pentru inca un ciclu electoral.

Felicitari, din nou, taranistilor care au participat la aceasta campanie extrem de dificila!

(Urmează mesajul din februarie privind unificarea dreptei, pe care îl puteţi citi aici)

La 15 iunie, preşedintele juridic e ceva mai relaxat: subliniază eşecul PNL, mult mai dramatic decât cel al PNŢCD (în paranteză fie spus, PNL a pierdut din 2008 încoace maximum 50% din electorat – dramatic, da, dar PNŢCD şi-a pierdut, grosso modo, cam 80% din alegători din 2008 până în prezent).

În acest mesaj preşedintele Pavelescu ne anunţă o şedinţă a Comitetului Naţional de Conducere (CNC), în care să analizeze situaţia partidului după alegeri şi, desigur, ne asigură că va face totul să meargă mai departe, plănuind alianţe pentru alegerile din toamnă, pentru care CNC va desemna o echipă de negociere.

La sfarsitul saptamanii vom face o analiza a situatiei PNTCD dupa alegerile locale, in cadrul Comitetului National de Conducere. Am primit deja reactii de la liderii judeteni, in favoarea unei asocieri cu alte partide sau chiar organizatii civice pentru alegerile din toamna. CNC va desemna o echipa de negociere in acest sens.

Scorul partidului, desigur mai slab decat orice previziune, a fost si rezultatul noilor restrictii electorale. Strangerea de semnaturi in fiecare miile de circumscriptii electorale, ca o conditie pentru depunerea de candidaturi, a fost un obstacol cu care partidul si partidele mici nu s-au mai confruntat dupa 1990. Mai precis, daca exista conditia legala ca un partid sa se poata infiinta cu 3 membri, nu s-au putut depune liste in cea mai mica comuna din tara fara o lista de sutinatori, prealabila, de cel putin 100 de semnaturi.

Fara a cauta scuze, PNL a suferit o cadere si mai dramatica. Daca in 2008 scorurile celor doua partide insumate, PNL si PDL, la care s-au adaugat si alte partide, ulterior, ca Forta Civica sau partidul lui Emil Constantinescu, depaseau 50%, acum noul PNL fuzionat, a trecut cu greu de 30% (in 2008 numai PDL a castigat la parlamentare 33%). Iar cei 30% au fost adusi in proportie covarsitoare, de catre primarii PDL din PNL. Daca PNL candida singur lua probabil scorul de la Bucuresti, undeva la 12%.

Situatia pentru partidele mici este dramatica pentru toamna. O noua conditie legala pentru a se depune liste de candidati la parlamentare este ca fiecare partid sa depuna o lista de sustinatori de 185000 (o suta optzeci si cinci de mii) de semnaturi. Adica poti infiinta un partid cu 3 semnaturi, dar nu poti candida daca nu strangi in prealabil 185.000 de semnaturi la nivel national!

Unii, cei mai multi, au preferat si prefera sa faca politica din fotoliu, de acasa, permitandu-si si luxul de a nu veni la vot, in ideea ca boicoteaza, sunt superiori etc… Putini au avut si mai au taria de a depune eforturi in numele unor idealuri si a binelui public. Vom face tot ce ne sta in putinta sa mergem mai departe.

PNTCD CNC 18.06.16

 

Aceste intenţii ale preşedintelui juridic nu figurează însă pe Ordinea de Zi a şedinţei CNC de sâmbătă, 18 iunie 2016, unde, conform convocării, se vor discuta dosarele mandatarilor financiari, concluzii asupra alegerilor, prelungirea interimatelor, precum şi „diverse” – probabil că negocierile pentru toamnă intră în această categorie. Dar cel mai interesant punct de pe această ordine de zi este, în opinia mea, „prelungirea interimatelor„. Nici nu ştiu dacă să râd sau să plâng: conducerea PNŢCD se realizează de ani buni de zile prin comisii interimare de conducere, cred că nimeni nu-şi mai aduce aminte când au avut loc alegeri statutare în organizaţiile din teritoriu, iar tinerii nou-veniţi în PNŢCD probabil îşi imaginează „că cam aşa” trebuie să meargă lucrurile într-un partid.

Mesajul de mai sus al preşedintelui juridic de partid istoric a fost, evident, preluat de câteva pagini oficiale: PNŢCD România, PNŢCD Caraş Severin, PNŢCD Reşiţa, PNŢCD Vrancea. De asemenea, a fost preluat de Gheorghe Dinescu , preşedinte la org. PNŢCD Argeş şi vicepreşedinte al partidului.

În continuare vă prezint reacţii de la diverse organizaţii ale PNŢCD, în ordine alfabetică:

PNŢCD ARGEŞ

De la această organizaţie nu am găsit nici o declaraţie oficială.  Am găsit însă câteva comentarii ale preşedintelui organizaţiei (şi vicepreşedinte al partidului), Gheorghe Dinescu, pe pagina PNŢCD Roman-Neamţ, în care care afirmă că îşi va pune demisia pe masă după eşecul de la alegerile locale:

Eu imi asum rezultatul,imi voi pune demisia pe masa,cred ca cei ce nu au intrat in alegeri,sa isi vada de treaba,si cei ce au intrat in alegeri sa si le asume.cred ca vinovati suntem noi,nu alti (sic!).

PNTCD Arges Pitesti Dinescu Gheorghe demisie dupa alegeri copy

Nu am să trec mai departe fără a trece în revistă o ironică – şi relevantă – replică a vicepreşedintelui Dinescu la observaţia PNŢCD Roman-Neamţ privitoare la câştigarea alegerilor într-un sat din jud. Neamţ (apropo, în localitatea Bodeşti din acest judeţ PNŢCD  a obţinut cele mai bune rezultate din ţară).

Dinescu Gheorghe  Eu stiam ca se castiga alegerile pe circumscripții electorale,nu pe sate dar asa o fi acolo.

PNTCD Dinescu Gheorghe declaratie alegeri 2016

Aparent, dl Dinescu nu are idee despre faptul că există circumscripţii electorale chiar şi în cele mai mici sătucuri din ţara asta. Cât despre desconsiderarea rezultatelor acelor oameni, aceasta nu face decât să confirme ceea ce tot zic de ceva vreme:  conducerea centrală a partidului nu dă doi bani pe eforturile ţărăniştilor din teritoriu, nici pe rezultatele acestora, deşi datorită acestor organizaţii mici mai respiră partidul acesta şi pot cei de la centru să se certe pe scaunul lui Coposu, să facă ei „alianţe” cu unul şi cu altul.

Evident, nu am decât să salut decizia dlui Dinescu de a demisiona şi să sper că locul său va fi luat de cineva care, chiar dacă rezultate strălucite nu are,  cel puţin apreciază munca organizaţiilor din teritoriu, eventual le dă şi o mână de ajutor, nu un şut în fund.

PNŢCD BIHOR

De la această organizaţie avem un scurt mesaj al preşedintelui organizaţiei, Aurelian Fodoreanu, pe pagina oficială a acestuia:

Pasim marunt spre tinta.
avem Consilieri in Alesd reprezentand PNTCD BIHOR.
Felicitari D-le Filip Aurel.

Reţin că dl Fodoreanu a uitat să-l felicite şi pe Rusalim-Constantin Popa, celălalt consilier local al PNŢCD Bihor şi trec mai departe la Bistriţa.

PNŢCD BISTRIŢA 

În judeţul Bistriţa Năsăud PNŢCD a obţinut rezultate mult mai bune (3,21%) decât scorul partidului pe ţară (0,37%) – fapt subliniat de comunicatul organizaţiei de pe pagina oficială:

Organizatia Judeteana Bistrita-Nasaud – Comunicat de presa (9 iunie)

 Conducerea judeteana Bistrita-Nasaud a Partidului National Taranesc Crestin Democrat a facut o analiza a rezultatului alegerilor locale din data de 5 iunie 2016, care din punctul nostru de vedere ne obliga sa continuam munca in PNTCD.

‘Avand in vedere ca la nivelul judetului Bistrita-Nasaud s-a reusit obtinerea a 9 mandate de consilieri locali, iar rezultatele de la municipiu arata ca 3,21 la suta dintre bistriteni au votat candidatul PNTCD, consideram ca incercarea noastra de revigorare a partidului a fost o reusita fata de iunie 2012, cand se inregistrau doar 176 de voturi pe municipiu, iar astazi am realizat 871 de voturi pentru Consiliul Local Bistrita. Desigur ca aceste rezultate nu ne califica pentru niciun loc in Consiliul Local Bistrita si nici pentru consiliul judetean, unde in 2012 procentul PNTCD a fost sun (sic!) 0,5 la suta, iar acum este de 1,45.

Drept urmare, consideram ca am facut un pas inainte, iar cu experienta dobandita ne ramane doar sa ne pregatim mai bine pentru alegerile parlamentare din luna noiembrie 2016. Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si ne-au sustinut.

Ca o precizare, urmare a ideilor subliniate de mass media conform carora, PNTCD ar fi partidul ‘neoprotestantilor’, vrem sa precizam ca in toata Campania electorala am facut apel sa fim sustinuti de toti crestinii, fara a tine cont de confesiune, mentionand de fiecare data ca singurii care ar putea sa salveze Romania din situatia in care se afla momentan, sunt oamenii cu structura moral (sic!) crestina, fie ca sunt ortodocsi, catolici, neoprotestanti.’

Presedinte Sighiartau Ezechil

Data 9.06.2016

(Comunicatul a fost preluat de Agerpres – îl puteţi citi aici)

PNŢCD BUZĂU

Din nou, nimic oficial, doar unele declaraţii ale liderilor buzoieni:

Marius Vlăsceanu,

secretar al org. PNŢCD Buzău, 13 iunie:

In aceasta seara am fost invitat la Campus Tv,unde am dezbatut rezultatele alegerilor locale,aspecte legate de politica buzoiana si nationala,dar si proiectele pe care le am pentru comunitate ata (sic!) eu cat si echipa mea din PNTCD Buzau.

Nu am găsit emisiunea în arhiva Campus TV, dar înţelegem că la Buzău reprezentanţii ţărăniştilor sunt destul de mulţumiţi şi fac în continuare proiecte pentru comunitate.

De altfel, câteva amănunte aflăm din pagina FB Ochiul Buzoian  (11 iunie 2016), care ne spune nouă că PNŢCD Buzău „renaşte ca pasărea Phoenix”. A renăscut, probabil, acelaşi (unic) consilier local ales în 2012 în localitatea Cozieni – unde PNŢCD are şi azi tot un singur ales.

Organizatia Judeteana PNTCD Buzau,renaste ca pasarea Phoenix

Desi a pierdut o lupta in alegerile locale,taranistii buzoieni nu lasa garda jos si merg mai departe in vederea castigarii razboiului.Conform unui comunicat al presedintelui Catalin Avramescu,PNTCD Buzau nu va intra in hibernare precum ursul,ci va munci din rasputeri pentru urmatoarele alegeri,intrucat cetatenii buzoieni au nevoie de un partid curat si nepatat,acela fiind doar PNTCD.Secretarul formatiunii,Marius Vlasceanu,fost candidat la Primaria Buzau,se va ocupa in mod deosebit de formarea tinerilor care sunt actualmente in partid dar si de viitori membrii (sic!),pe care doreste a-i lansa si in media buzoiana ca potentiali lideri.Revenim cu amanunte!

Alte amănunte nu am aflat între timp. Dar să vedem ce zice şi liderul org. PNŢCD Buzău,

Cătălin Avramescu

La 6 iunie   preşedintele PNŢCD Buzău (semi-)comentează rezultatul mic „deşi totuşi în creştere” (adică 1 consilier local în 2016, „în creştere”, desigur, faţă de 1 consilier local în 2012, în aceeaşi localitate, Cozieni), constatând totodată, ca şi Pavelescu, eşecul „mai mare şi mai dureros” pentru liberali (probabil că Pavelescu a preluat ideea de la Avramescu, nu invers, după cronologia postărilor).

Ar trebui poate sa comentez rezultatul mic (desi totusi in crestere) pe care l-am avut in Buzau, dar pe noi nu a fost presiunea rezultatului. Avem timp sa construim si sunt fericit pentru ca am invatat foarte multe lucruri prin contactul direct cu oamenii in aceasta campanie.

Esecul este insa mai mare si mai dureros pentru cei care trambitau ca vor castiga primaria (liberalii). S-a simtit lipsa lui Cezar Preda, un politician capabil, cu experienta, care a fost insa indepartat din cauza orgoliilor care exista in PNL Buzau. Cei care au ramas nu se ridica la inaltimea lui.

 

A doua zi, la 7 iunie, Avramescu dă „comunicatul” cu hibernarea, de care vorbea Ochiul Buzoian:

Le promit buzoienilor ca nu vom intra in hibernare dupa aceste alegeri, asa cum se intampla deja cu anumiti candidati si anumite partide. Cand votezi pentru ursi trebuie sa stii ca ei au o perioada de hibernare foarte lunga … Ursii care au intrat in consiliul local se vor multumi sa ridice alene mana cand se intreaba „cine e impotriva?” iar cei care n-au intrat sunt deja in barlog.

Acest mesaj de pe Facebook este, desigur, departe de a fi un „comunicat”. Nefericit aleasă mi se pare metafora ursului, dar, mă rog, trebuia să se lege cumva cu „hibernarea” şi să înţelegem că la PNŢCD Buzău se va continua politica „destoinică” de până acum, care a dus la o „creştere” de la 1 consilier la… 1 consilier, în patru ani. Eu zic că măcar pentru minciună ar trebui taxat Cătălin Avramescu (adică demis, ca să înţeleagă toată lumea). Dar nu mă aştept la asta în cadrul PNŢCD oficial, unde ţărăniştii au înghiţit „gogoşile” conducerii oficiale, la congresul din 2013, când Biroul de Presă a publicat un comunicat în care se afirma răspicat că sub mandatul lui preşedintelui juridic „partidul si-a dublat numarul de consilieri judeteni si municipali la nivel national fata de alegerile precedente din 2008„, când situaţia era exact invers, şi anume: consilierii locali se înjumătăţiseră ca număr, iar consilieri judeţeni partidul nu mai avea deloc, deci numărul lor scăzuse cu 100% (în 2008 avusese 2).

Cum minciuna are picioare… lungi în conducerea „juridică” a PNŢCD, nu mă aştept, aşadar, să răspundă cineva pentru gogoşile turnate ţărăniştilor…

 PNŢCD CARAŞ SEVERIN

PNTCD REŞIŢA 

La 6 iunie, PNŢCD Reşiţa a adresat mulţumiri alegătorilor – ceea ce nu s-au învrednicit să facă majoritatea organizaţiilor partidului (în paranteză fie spus, în judeţul Caraş Severin PNŢCD a obţinut rezultate destul de bune: 9 consilieri locali):

Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine și de echipa PNŢCD Reşiţa. Vă mulțumesc tuturor celor care ați votat indiferent de opțiunea dumneavoastră. Noi suntem reşiteni şi vom lupta in continuare pentru Reşiţa. Vom fi parteneri pentru toţi aceia care doresc binele Reşiţei. Respect pentru câştigători şi putere de muncă!

PNŢCD GORJ

De la Gorj avem doar un mesaj de mulţumire adresat alegătorilor (cum e frumos şi firesc) de către organizaţia din Polovragi, care a pierdut „la mustaţă” un al treilea loc în consiliul local:

 PNŢCD Polovragi

PNŢCD Polovragi are 2 consilieri locali (Constantinescu Ion si Vacaroiu Sabin)! Va multumim tuturor celor care ati vota (sic!) PNŢCD !!! Era nevoie de inca 15 voturi pt al treilea consilier…

PNŢCD NEAMŢ

Din judeţul Neamţ ne parvine un mesaj de mulţumire (la 6 iunie) de la organizaţia PNŢCD Roman către alegători, precum şi (la 7 iunie) un comunicat de o extremă duritate al aceleiaşi organizaţii, care acuză (pe bună dreptate) în termeni deosebit de acizi conducerea centrală a partidului, acaparată de o „gaşcă ticăloasă”:

PNŢCD Roman – Neamţ:

Nucleul PNTCD Roman își exprima tristetea profunda si îngrijorarea reala pentru ca întreaga desfășurare a perioadei electorale a parcurs cel mai nenorocit scenariu posibil pentru acest partid martir .
Pompierismul debil al unor membri candida
ți, înșelați in așteptări de o gasca ticăloasă de la Centru au generat :
-un decor ridicol si sinistru al întâlnirii Prostului cu Ho
țul ;
-un Orizont al asteptarii păguboase a himericei performante a actualei echipe de conducere ;
-o reumplere cu penibil a condi
ției contemporane de țărănist ;
-o tornada de păcăleli si dezinformări, postări sterile, luări de pozi
ție puerile si lamentații post-factum victimizante ;
-certitudinea ca partidul a ie
șit din dricul politicii si zace pe marginea gropii uitării.

Propunerile noastre de a se organiza un Congres al Unității in primăvara , cu blestemata de ștampila pe masa, cu un pas in spate al tuturor , cu apelul la întoarcerea „acasa” a dizidenților au fost tratate cu indiferenta si superioritate !

Ca membri activi , pana acum 3 luni, ai PNTCD, prezenți la Opera, la Alpin si la Pitești la niște adunări numite „congrese”, ne cerem dreptul sa adresam conducerii partidului 3 întrebări :
1. Ce om sănătos la cap ar mai ramane intr-un partid fantoma, debandada politica de notorietate, divizat in cel pu
țin 2 tabere de maniaci certăreți si revanșarzi ?
2. Cat si in ce forme va mai persista aceasta prosteală si dezinformare endemica vis-a-vis de absolut toate coordonatele partidului si cu ce scop are loc aceasta campanie perversa de cultivare a cre
știn-democrației doar prin filiera PNTCD ?
3. Ce anume ar trebui sa-i oferim pre
ședintelui A.P. ca sa se retragă măcar 6 luni din prim-planul politic țărănist, cu titlu experimental ?

Poate intr-una din zilele acestui an, vom avea niște răspunsuri la aceste întrebări, care speram sa nu rămână retorice !
Altminteri, anul 2017 va găsi municipiul Roman fara nici un combatant
țărănist !
Puteti fi siguri de asta !…

Dr. Florin Pavelescu
Ing. Gheorghe Catalin Vizitiu
PNTCD Roman-Neamt

Este singura poziţie verticală, curajoasă, a unei organizaţii împotriva conducerii centrale a PNŢCD. Comunicatul organizaţiei Roman pune degetul pe rană (aşa cum făcea, cândva, organizaţia Sălaj).

Nu am nici o îndoială că dnii Florin Pavelescu şi Gheorghe Vizitiu vor suporta consecinţele acestei luări de poziţie la CNC-ul de sâmbăta asta. Adică, mai pe româneşte, vor fi daţi afară sub vreo acuzaţie de „sabotaj” sau „subminare” a intereselor partidului, deşi ţărăniştii din judeţul Neamţ s-au situat  cel mai bine pe ţară la aceste alegeri: în localitatea Bodeşti, la consiliul local au luat cele mai multe voturi (21,84%) pe care PNŢCD le-a obţinut la CL anul acesta şi au obţinut şi fotoliul de primar, câştigând, practic, alegerile în această localitate. Dar, evident, la nivel central altfel se văd lucrurile – aşa cum reiese şi din comentariile ironice de mai sus ale lui Gheorghe Dinescu, vicepreşedinte PNŢCD, la adresa organizaţiilor mici care ţin partidul acesta în viaţă…

PNŢCD PRAHOVA

(Actualizare 1)

Din Prahova ne vin veşti de pe blogul org. PNŢCD Mizil (care a obţinut 1 mandat de consilier local – cu 6,4% din voturi, în persoana dlui Claudiu Remus Minea, preşedintele organizaţiei):

PNŢCD MIZIL

Alegeri 5 iunie 2016. Primele concluzii. Trecerea la nivelul urmator.

 

Salutare tuturor!

Suntem inca in faza analizelor si mai sunt multe de studiat. Am ajuns deja la cateva concluzii.

Cea importanta din ele este ca vrem sa mergem inainte. Rezultatul este fara indoiala dezamagitor, avand in vedere atat obiectivele pe care ni le-am fixat, cat si eforturile depuse de la alegerile interne pentru conducerea organizatiei PNTCD Mizil (aprilie 2013) pana la momentul alegerilor locale din iunie 2016.

Pe parcursul campaniei electorale, am constatat ca unele persoane implicate in proiectul nostru au avut o contributie mai mica decat cea pe care si-au asumat-o. Alte persoane au fost impiedicate de motive medicale sa fie in permanenta alaturi de noi. Si, cel mai important, au venit alaturi de noi multe persoane despre care nu stiam nimic cu cateva luni in urma si care s-au dedicat 100% proiectului nostru, pana la capat, fara a sta sa judece care erau sansele de a castiga alegerile si fara a pleca, in ultimul moment, catre un candidat mai bine plasat.

Avand in vedere determinarea noastra de a continua, PNTCD Mizil are nevoie la acest moment de o noua organizare si de o noua echipa de conducere, care sa preia organizatia de la nivelul atins in iunie 2016 si sa o duca la un nivel care sa o faca unul din castigatorii alegerilor locale din 2020.

Vom demonstra, pe parcursul urmatorilor 4 ani, ca proiectele propuse mizilenilor in campania electorala din 2016 nu au fost simple promisiuni. Credem in ele si vom incerca sa aplicam maximum care va fi posibil in urmatorii 4 ani. Ceea ce nu am reusit prin aritmetica electorala vom incerca sa reusim prin inteligenta negocierilor cu celelalte partide reprezentate in Consiliul Local Mizil si in colaborare cu primarul ales in iunie 2016.

In urmatoarea luna vor avea loc alegeri la nivelul organizatiei PNTCD Mizil. Echipa care va rezulta din aceste alegeri va va prezenta, pe larg, pasii pe care ii vom urma in anii urmatori. Exista premisele ca PNTCD Mizil sa devina un partid al mizilenilor, in care deciziile care privesc Mizilul sa fie luate la nivelul organizatiei Mizil, fara impuneri de la organizatia PNTCD Prahova sau de la sediul central al PNTCD.

Minea Claudiu-Remus
Presedinte PNTCD Mizil

PNŢCD VRANCEA 

 La Vrancea, nimic surprinzător. Pe lângă preluarea mesajului preşedintelui juridic, de care am pomenit mai sus, pagina PNŢCD Vrancea transmite mesajul preşedintelui organizaţiei, Lilian Ilie (6 iunie):

Felicitari viitorilor consilieri locali PNTCD Vrancea, Dorel Nistor, comuna Spulber si Neculai Aioanei, comuna Garoafa! Intr-o competitie grea, inegala, au reusit sa castige cate un mandat de consilier local. Le multumesc pentru efortul lor. Succes mai departe.

În loc de concluzii

Nu mă surprinde nicidecum lipsa de reacţie a ţărăniştilor notorii, lideri mai mult sau mai puţin oficiali. Unii aşteaptă să se limpezească apele, unii vor, poate, să scoată alţii cartoful fierbinte din foc înainte de a se implica şi ei, altora li s-a făcut lehamite şi s-au retras de tot şi, în fine, poate altora le e ruşine să scoată capul după încă un eşec ruşinos al partidului.

În viitorul apropiat prevăd o „continuare a politicii lui Corneliu Coposu” sub sigla oficială a partidului juridic al lui Pavelescu, care, neîndoielnic, va „tăia” câteva capete posesoare de guri „obraznice”, la şedinţa CNC din 18 iunie a.c. şi va merge „mai departe” (până UNDE? Până CÂND?) ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

Speranţa mea este însă (a câta oară?) ca membrii CNC să-l taxeze, în sfârşit, pe acest Pavelescu Aurelian care a dus partidul în ridicol, să pună, vorba aia, ştampila pe masă, să organizeze un congres şi… cel mai bun să câştige, cu ajutorul lui Dumnezeu.

______________

P.S. Voi actualiza acest articol pe măsură ce mai primesc informaţii

rezistenţa PNŢCD

12 gânduri despre „PNŢCD: reacţii după rezultatele alegerilor locale

  1. Imi este rusine de asemenea rezultate la alegerile locale din 5 iunie 2016 la nivelul tarisoarei noastre pentru ce a putut sa faca acest pavelescu, microbul, virusul care a destramat PNTCD, care a scos din viata politica lupta care a fost dusa de inaintasii nostrii, Maniu, Mihalache si a SENIORULUI COPOSU. Cand si cum vom reusii sa scapam de acesta ? Acest (om) stampila care a avut si in final a realizat fenomenul distrugerii PNTCD – TREBUIE SA DISPARA ! si nu oricum, va trebui sa dea socoteala pentru vanzarea sediului din Bucuresti. LA PUSCARIE CU EL !

    Apreciază

    1. PNŢCD Rădăuţi nu are site. Are doar o pagină pe FB, unde nu s-a postat nimic în legătură cu rezultatul alegerilor. Dacă aveţi un link cuprinzând o poziţie a organizaţiei, vă rog să-l postaţi aici, astfel încât să actualizez articolul. Vă mulţumesc!

      Apreciază

    1. Mulţumesc şi eu pentru preluare. Cât despre măsuri… nu cred că se va întâmpla absolut nimic. Pavelescu rămâne în frunte, planifică alianţe, n-are nici un gând să plece, evident… Mă miră totuşi foarte tare lipsa de reacţie a membrilor CNC, care ar fi trebuit, teoretic, să-l mazilească la ultima şedinţă. N-a fost să fie. De ce n-a fost să fie? Asta-i întrebarea!

      Apreciază

  2. Am o mare bucurie ca avem si noi PNTCD Prahova, un consilier local in Orasul MIZIL in persoana Presedintelui PNTCD MIZIL – Domnul MINEA CLAUDIU REMUS care a obtinut 6,4 % din voturi, fiind votat de 390 de persoane.
    F E L I C I T A R I !

    Apreciază

Lasă un mesaj