Cui îi e frică de Nicușor Dan?   6 comments

Sau 5 motive pentru care voi susţine USR la parlamentare

1. Dacă Nicuşor Dan e acuzat şi de „neofascism”,  şi de „neomarxism” deodată, e de bine!

Se ştie prea bine faptul că Nicuşor Dan provine din societatea civilă, că nu a făcut niciodată politică până de curând. În schimb, a activat civic vreme de nişte ani buni, în principal în domeniul protecţiei patrimoniului, prin ONG-ul său, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Şi cum, nu-i aşa,  toate ONG-urile active şi importante, precum şi partidele ce se nasc eventual din ele – dar mai ales al lui Nicuşor Dan –  sunt promotoare ale „culturii de inspirație neomarxistă care bântuie Europa„, rezultă că, pe de o parte, Nicuşor Dan este neomarxist.

Pe de altă parte, aflăm de la invectiva.ro că Nicuşor Dan nu este nici mai mult, nici mai puţin decât un „neofascist”.

Ei bine, când unii te acuză de neomarxism, alţii de neofascism, e clar că îi deranjezi şi pe unii, şi pe ceilalţi – şi anume pe toţi politicienii, de la dreapta la stânga şi de la stânga la dreapta scenei politice româneşti. Adică trebuie că faci ceva bine, în contra direcţiei actuale din această politică, în contra tuturor celor care au acaparat-o, i-au deformat sensul şi scopul real, au abandonat Cetatea pentru folosul propriu. Şi cărora le este, evident, teamă de revenirea la servirea Cetăţii – adică scopul originar al politicii – pentru că asta ar însemna competenţă, transparenţă, eradicarea corupţiei, adică exact ce promovează USR-ul lui Nicuşor Dan.

2. Asociaţia Salvaţi Bucureştiul = stop „jmecherilor” imobiliari

În vreme ce sub „oblăduirea” primăriei conduse de edilul ales de bucureşteni în 2008, Sorin Oprescu, au fost rase de pe faţa pământului nu mai puţin de 10 (zece) clădiri de patrimoniu într-un singur an (2010) – printre care şi imobilul în care Eminescu şi Veronica au convieţuit scurtă vreme în Bucureşti,  Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a câştigat, în câţiva ani, peste 40 de procese legate de patrimoniu şi mediu, în luptă cu Ministerul Culturii, cu Guvernul, cu Primăria, cu diverşi amatori de defrişări şi de demolări şi alţi „jmecheri imobiliari”.

Salvaţi Bucureştiul a reuşit, printre altele, să salveze vreo două parcuri, să anuleze preavizul de mediu PUZ pentru Roşia Montană, să împiedice declasarea unor monumente istorice, să oprească ridicarea unui turn de 45 m fix în coasta Şcolii Centrale etc. etc.

S-a mai luptat Nicuşor Dan, împreună cu asociaţia sa, şi adeseori în parteneriat cu Asociaţia ProDoMo,  şi pentru salvarea Halei Matache, pentru oprirea construirii unui mall într-o bază sportivă, pentru desfiinţarea construcţiei de lângă Catedrala Sf. Iosif  şi pentru multe altele.

Eu am aflat parte din aceste lucruri pe când protestam faţă de demolarea Halei Matache sau faţă de construcţia de lângă Catedrală; dar mai multe despre N. Dan şi asociaţia sa am aflat mai ales începând cu 2014, când am militat pe toate căile pentru salvarea Muzeului Naţional al Literaturii Române şi m-am documentat pentru seria de articole MNLR: Conspiraţia tăcerii. Inevitabil, în documentarea mea analizat activitatea unor asociaţii dedicate salvării monumentelor istorice, printre care şi cea a lui Nicuşor Dan.

Dumneavoastră puteţi afla mai multe de pe site-ul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, unde puteţi consulta o listă a proceselor acesteia cu diverse entităţi, iniţiate în scopul de a salva ce se mai poate salva din patrimoniul imobiliar bucureştean (şi nu numai) spre spaima „jmecherilor imobiliari”.

3. Remember 2012!

Vă mai amintiţi? Acum 4 ani, la localele din 2012, am avut de ales, printre alţii, între Sorin Oprescu – „independentul” PSD-ului, Silviu Prigoană al lu’ Bahmu (PDL), Irinel Columbeanu al lu’ Monica (PPPS), Anghel Iordănescu – alias „nea Puiu de la interesul naţional” (UNPR), Gigi Becali – zis „Războinicul Luminii” (PNG), Horia Mocanu al lui DDD (PPDD) şi încă 12 candidaţi. Printre care şi Nicuşor Dan. În mod evident, acesta din urmă nu suporta comparaţie cu nici unul dintre principalii candidaţi la Primăria Bucureştiului, şi reprezenta alternativa reală pentru o schimbare vizibilă în politica locală. Acesta este motivul pentru care m-am aflat printre cei 8,5% din bucureşteni care l-au votat atunci, în 2012, dar şi printre cei 30% care l-au votat anul acesta la locale.

4. USR – singurul partid de centru

Provocarea unora sau a altora adresată USR de a se defini doctrinar – adică să zică, domn’le, clar, dacă e de dreapta sau de stânga! – a fost, din punctul meu de vedere, o capcană – în care USR nu a căzut (şi bine a făcut).

Dincolo de posibila perimare a conceptelor „de dreapta” sau „de stânga” în ultimii ani (vezi structura doctrinară volatilă a Parlamentului European), dincolo de acapararea ideologiilor „de dreapta” sau „de stânga” de către partide care nu au nici în clin, nici în mânecă cu aceste ideologii (vezi cvasi-totalitatea partidelor româneşti), ci doar le folosesc întru ademenirea unui public fără cultură politică, care asociază, simplist, stânga cu comunismul şi dreapta cu „burghezo-moşierismul” înfierat de respectivul comunism, dincolo de toate acestea, deci, există şi ceea ce se cheamă „centrism”, care, în mare, s-ar putea defini prin „nealunecarea prea abruptă nici către dreapta, nici către stânga” – o ideologie moderată, echilibrată – ideală pentru România actuală, aş zice.

USR se conturează ca singurul partid de centru din România. Am mulţi prieteni de dreapta care susţin USR-ul şi-l vor vota în toamnă. Dar am şi mulţi prieteni de stânga care vor face acelaşi lucru. Pentru că nici unii, nici ceilalţi nu se regăsesc în partidele româneşti „de stânga” sau „de dreapta”. Şi i-am avut lângă mine şi pe unii, şi pe ceilalţi, în protestele pentru salvarea Roşiei Montane, a Halei Matache sau a Muzeului Literaturii Române, la manifestaţiile anti-Băsescu, anti-Ponta, anti-corupţie, în fine, la toate protestele anti-sistem „organizate de ONG-urile soroşiste”  de care se tem toţi viermii care sug din măduva Ţării …

5. USR – alternativa pentru alegerile generale de anul acesta

Ce ofertă politică avem noi pentru parlamentarele din 2016?

Să recapitulăm. Vom avea de ales între:

– PSD-ul lui Ponta-Dragnea (no comment!),

– PNL-ul nimănui (descleiat din toate încheieturile, nu fără contribuţia majoră a lui Crin),

– d’ALDE Tăriceanu, „liberalul pesedist”,

– PSRO-ul lui Geoană –  adică firimiturile de la masa PSD,

– PMP-ul lui Băsescu, cu „interesul naţional” inclus,

– caricaturalul PRU, balamaua PSD-ului, neruşinat pus sub semnul lui Ţepeş

– UDMR, alias partidul Ţinutului Secuiesc,

– Munteanu cu Alianţa Lui, care a strivit sub călcâi ce mai rămăsese din PNŢCD („misiune îndeplinită”, cum s-ar spune).

fsn-co„Curat murdar”, parol! Practic, cam toate partidele de mai sus sunt combinaţii şi permutări în cadrul FSN-ului (moştenitor al PCR), pe care Corneliu Coposu îl vedea şi de-a dreapta, şi de-a stânga politicii româneşti „peste 20-25 de ani”. Adică azi.

La partidele acestea se adaugă acum nou-născutul USR, dătător de fiori tuturor celor de mai sus. Nu ştiu ce ar face USR dacă ar intra la iarnă în parlament, nu ştiu ce program politic va avea (ACTUALIZARE: programul politic al USR se găsește aici). Ştiu însă că se defineşte prin trei aspecte: competenţă, transparenţă, anticorupţie. Ştiu că încearcă să pună omul potrivit la locul potrivit. Ştiu că în acest partid sunt oameni care chiar au făcut lucruri bune pentru Bucureşti. Ştiu că USB/USR are cei mai transparenţi consilieri din primăriile Bucureştiului. Ştiu că USR îşi alege membrii în mod riguros (extrem de riguros, aş spune), pe criterii etice foarte clare. Ştiu că Clotilde Armand a strălucit în campania electorală pentru locale, dându-le lecţii „politicienilor experimentaţi” ai partidelor fesenistoide. Ştiu că USR le solicită viitorilor candidaţi să prezinte un proiect cu ce au de gând să facă dacă vor fi aleşi (este prima oară când aud de asta în politica românească). Ştiu că s-au alăturat USR-ului alte formaţiuni noi, născute din mişcări de stradă, precum Mişcarea Uniţi Realizăm (MUR).

Dar mai presus de toate ştiu că în USR s-au strâns oameni lângă care am fost în stradă, aşa cum am spus, la protestele împotriva nedreptăţii, împotriva corupţiei, împotriva distrugerii mediului, a patrimoniului nostru, a identităţii noastre naţionale. Oameni vii, oameni cu reală dragoste de ţară, oameni care s-au săturat de mizeria politicii actuale, oameni care vor să se implice în schimbarea întru Bine. Oameni care au tot luptat de-a lungul vremii, ba ca „huligani”, când au făcut Revoluţia din ’89, ba ca „golani” în Piaţa Universităţii, în ’90, ba ca „hipsteri anarhişti” şi „oengişti soroşişti” în 2013, când militau pentru salvarea Roşiei Montane sau ca „fascistoizi” şi „legionaroizi” care au dat o „lovitură de stat” prin votul lor în 2014, la prezidenţiale.

Make no mistake! Sistemul nu „înghite” astfel de oameni – de aceea îi etichetează în fel şi chip, de aceea îi denigrează în toate felurile, de aceea încearcă să le împiedice organizarea, prin manipulări şi diversiuni de tot soiul. Pentru că astfel de oameni sunt o ameninţare la adresa sistemului. Astfel de oameni au băgat frica-n oase „politicienilor experimentaţi” ai FSN-ului.  Şi astfel de oameni se regăsesc astăzi printre membrii şi simpatizanţii USR-ului lui Nicuşor Dan. Aşadar, în cazul – cel mai probabil, evident – că nu va veni un cavaler pe cal alb să salveze poporul român,  USR se conturează, până la proba contrarie, ca singura alternativă la cloaca (mă scuzaţi, clasa) politică malignă care conduce azi România.

______________

Articol publicat prima dată la 1 octombrie 2016, pe site-ul Uniți Schimbăm

6 responses to “Cui îi e frică de Nicușor Dan?

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pingback: #Ţărănista: despre Ponta, Dragnea & PSD. Rezumat 2011-2016 | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

 2. Pingback: USR – spaima PSD | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

 3. Orice altceva, in afara de PSD, ALDE, PRU, (+UDMR) si PNL!

  Apreciază

  Barbulescu Gabriel
 4. SABAT FERICIT, ONORANDU-L CU PROFUND RESPECT PE DUMNEZEU!

  Prin exercitii spirituale zilnice sa ne innoim mintea, si sa nu pierdem nicio ocazie de a-L slavi pe Dumnezeu cu tot ceea ce suntem si reprezentam pe acest pamant, printr-un comportament cat mai educativ si moral, dupa legile morale. Mintea noastra si in special a celor care conduc Romania politic, administrativ si juridic, sa fie intotdeauna deschisa binelui si roadelor bune ce rezulta de aici. Avem o mare responsabilitate, dar si o deosebita binecuvantare din partea lui Dumnezeu. Sa avem ganduri binecuvantate mereu, si sa-I multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce suntem, chiar daca noi romanii, (singurii din lume), oamenii de rand suferim, pentru ca autoritatile romanesti, si acuma in 2016, ne-a afectat si continua sa ne afecteaza foarte grav demnitatea, drepturile legale la munca si la viata, prin sistemul de invatamant romanesc criminal, fals, cu emiteri de documente profesionale criminale, false.

  Intrebarea foarte mare, este: Cand cei mai mari teroristii bestii criminale din lume, care au ocupat si ocupa cele mai mari functii ca numitii: Iohannis, Tariceanu si Ciolos, isi vor respecta responsabilitatile constitutionale si vor cere sa se respecte si in Romania, legile (in loc de reguli criminale), cum scrie la Art. 20 din Constitutia Romaniei? Scoala Romaneasca sa nu mai fie o organizatie criminala unica in lume, cum sunt organizatiile criminale, institutiile de invatamant maritim romanesc si Autoritatea Navala Romana CT si ANT-CZ GL. Pentru ca mergem la scoala sa invatam sa fim utili si fericiti in viata, si la falsa si criminala scoala romaneasca suntem fortati sa facem studii de 10 ori mai mult fata de cat este prevazut de conventiile internationale, pentru locurile de munca la profesori. Profesorii romani care ne constrang la examene sa dam spagi si in final, suntem pagubiti cu documente profesionale false, prin care ne sunt afectate demnitatea, dreptul legal la munca si la viata. Zona geografiaca terorista si criminala, Romania, unde si acuma se munceste ilegal cu documente profesionale false, este dovada uriasa ca in Romania, in loc de autoritati politice, administrative, juridice si profesori, gasim teroristi criminali, ca numai criminalii pot face acte criminale cu emiterii de documente profesionale false. Iar cand mergem la politie si justitie sa reclamam abuzurile criminale, gasim teroristi infractori vasali penali, mai mari decat pe cei pe care ii reclamam.
  In afara Romaniei, pentru ca doar noi romanii, avem documente profesionale criminale false, noi cetatenii romani, pierdem salarii cuprinse intre £ 2000, £4500 si £30.000 Lire sterline, sau Euro/luna, si murim prin suferinta din cauza autoritatilor teroriste criminale romanesti.

  In acest moment foarte grav, noi cetatenii romani oamenii de rand, in modul cel mai bestial abuzati si persecutati, de autoritatile politice romanesti, fauritoare de minciuni si falsuri, autoritati cu caractere irationale ale raului, model: Apocalipsa 16: 13, 14: Apoi am vazut iesind din gura balaurului si din gura fiarei si din gura prorocului mincinos, trei duhuri necurate, care semanau cu niste broaste. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la imparatii pamantului intreg, (In/la autoritatile politice, administrative si juridice romanesti, ca sa ne omoare, pe noi pe romani prin suferinta), ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic.

  Deci, cu adevarat, noi romanii, oamenii de rand, criminal abuzati, si in special noi romanii din diaspora, care suntem mereu torturati si omorati prin suferinta, din cauza documentelor profesionale romanesti false, suntem in situatia lui David, cand statea ascuns in munti si cand lui David i-au venit ajutoare, a ieşit in intampinarea celor care au venit sa-l ajute si le-a zis: De ati venit cu pace, ca sa-mi ajutati, atunci sa fie in mine si in voi o singura inima, iar de ati venit ca prin viclesug sa ma dati vrajmasilor mei, atunci, cum nu este prihana in mainile mele, va vedea si va judeca Dumnezeul parintilor nostri. Repet: Este foarte grav ce se intampla in Romania 2016, cu sistemul de anvatamant criminal, acelasi stabilit de Stalin si Groza Petru, (Stalin si Groza, care traiesc prin Iohannis si Ciolos), unde in loc de dascali, profesori, gasim teroristi care asteapta multe spagi si ca rasplata in final ne emit in modul cel mai bestial si criminal, documente profesionale false, prin care ne-a spanzurat drepturile la viata si ne-a condamnat la moarte prin suferinta.

  Si atunci, in legatura cu campania electorala, pentru locuri de munca la teroristi, bestii criminale, pentru facut dezastre, abuzuri criminale in PARLAMENTUL din Bucuresti si cu intrebarea: Neicusorule, eu cu cine votez?
  Noi toti romanii, oamenii de rand, care cred-em in Dumnezeu, trebuie sa votam pe Dumnezeu, dorintele Divine Ale Lui Dumnezeu. Adica pe oamenii care respecta legile morale, pe Dumnezeu si spun: Tata Iehova Elohim Dumnezeu, cu umilinta te rog, proslaveste Numele Tau in comportamentul meu. Toti care ocupa functii politice, juridice si administrative, trebuiesc sa fie dupa modelele pamantene ca Avram, Moise, David, Daniel, supusi Lui Dumnezeu. Din nefericire, in Romania, falsele autoritati romanesti teroriste bestiale, modele ca: Groza Petru, Stalin, Mao Zedong, Hitler, Iliescu, Basescu, A. Nastase, Dragnea, Iohannis, Ciolos, Ponta, Calin Popescu Tariceanu, Ana Pauker, Livia Stanciu, Codruta Kovesi, Ioan Dragos Tudorache si Raluca Pruna-tescovina, din 23 August 1944, si mai ales din decembrie 1989, continuu au facut si fac doar abuzuri criminale unice in lume, dezastre impotriva noastra a romanilor, oamenilor de rand, care impotriva demnitatii, a dreptului la munca si la viata, in modul cel mai criminal, suntem tinuti sclavi cu documente profesionale criminale false. Si acuma in 2016, cea mai criminala zona geografica din lume, Romania, mentine acelas sistem de invatamant criminal cu emiteri de documente criminale profesionale false, sisteme criminale de invatamant stabilite de criminalii teroristi Stalin si Groza Petru, care acuma traiesc prin teroristii criminali: Iohannis si Ciolos. Desi se stie, despre aceasta mafie criminala cu documente criminale profesionale false, nici un candidat la parlamentare, nu a dorit si nu doreste sa discute despre, si impotriva mafiei criminala care este in sistemul criminal de invatamant romanesc.
  Deci, noi toti romanii oamenii de rand, obligatoriu trebuie sa mergem la vot si pe vot sa scriem: Nu mai votam Teroristi bestii criminale, si sa anulam voturile. Dumnezeu, sa aduca din nou Monarhia, prin Regele Mihai I de Romanai si Regele Mihai I de Romanai sa aranjeze democratic si legal guvernarea Romaniai. Amin!

  IL rog cu umilinta pe Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa inunde cu intelepciune, dragoste si prosperitate spirituala, in special, persoanele care ocupa functii de autoritati in Romania, dupa cum scrie la Matei 5:48: Fiti deci desavarsiti, asa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit! Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca prosperitatea spirituala, este cea mai importanta PROSPERITATE, respectand Legile Morale, Decalogul.

  Elohim, Dumnezeu sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca: Casa Domnului nu este o cladire. Casa Domnului suntem noi oamenii, pentru ca Domnul prin Spiritul Lui locuieste in creierele si inimile noastre, daca il primim, si autoritatile romanesti, SA-L primesaca cu profund respect, Onorandu-L pe Dumnezeu! Amin!

  Cu profunda plecaciuna, in Domnul Iisus,
  Robul Lui Dumnezeu,
  Mihai Dulgheru!

  Toata viata mea, doar Lui Dumnezeu, voi fi supus si voi lupta sa se respecte legile si in Romania, pentru ca LEGEA, inseamna Dumnezeu si Lui Dumnezeu, trebuie sa-i aratam mereu respect profund!

  Apreciază

  Mihai Dulgheru
 5. Felicitari!

  Excelenta analiza!

  Aveti dreptate ca nu se poate spune cu precizie ce va urma din ascensiunea USR, insa schimbarea situatiei actuale, care inseamna de fapt FSN peste tot, este absolut necesara. Este mare pacat ca noi nu am fost in stare de ceva cat de cat similar, dar, asta este viata, miscare perpetua!

  Cu cele mai sincere urari de bine,

  C. Geangu

  Apreciază

  ConstantinGeangu

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Blogul lui Laivindur

Filme româneşti, melodii româneşti, istorie românească

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: