#Ţărănista: despre Ponta, Dragnea & PSD. Rezumat 2011-2016   5 comments

De cinci ani, de când ţin acest blog, am tot taxat derapaje ale politicienilor, de la dreapta la stânga şi de la stânga la dreapta – dar mai ales de la stânga la stânga  😉

Acum, în prag de alegeri parlamentare, m-am gândit să fac o trecere în revistă a atitudinilor pe care le-am luat aici, a articolelor pe care le-am scris sau promovat, în care Ponta, Dragnea & PSD se află în centrul criticii, întru reamintirea derapajelor şi gafelor la nivel înalt de care aceştia s-au făcut vinovaţi de-a lungul timpului.

În mare, pe lângă eterna luptă împotriva preşedintelui-ştampilă al PNŢCD,  temele protestelor de stradă la care am participat şi ale articolelor pe care le-am scris sau promovat aici, pe blogul Ţărănista, ţin de cultură, mediu şi patrimoniu, sistem politic şi stat de drept.

Evident, nu am să pierd ocazia de a vă reaminti că mare parte dintre cei lângă care am protestat în stradă sau am activat online împotriva sistemului se regăsesc azi în Uniunea Salvaţi România (USR). LOR le voi da o şansă la aceste alegeri parlamentare, cu EI fac, alături de alţii ca mine, pariul speranţei, de la EI mă aştept să schimbe ceva şi să stea „de veghe în lanul de secară”, pentru a împiedica derapajele de la democraţie ale clasei politice româneşti.

SISTEM POLITIC ŞI STAT DE DREPT ~ CULTURĂ ŞI PATRIMONIU ~ MEDIU ŞI PATRIMONIU

indrazneste-sa-crezi-ca-esti-prost

SISTEM POLITIC ŞI STAT DE DREPT

Alegeri, casta politică, legi antidemocratice etc.

USR – spaima PSD

https://taranista.wordpress.com/2016/12/08/usr-spaima-psd/

Ideal ar fi ca la alegerile din această iarnă să-i luăm PSD-ului puterea din mână, acordând USR larga majoritate a voturilor noastre. Însă, cum acest lucru nu este posibil (pentru că, parafrazând un celebru slogan, „dormim liniștiți, PSD lucrează pentru noi”), putem măcar încerca să trimitem în parlament o a treia forță (cât mai mare), care să contrabalanseze cele două mari partide – PSD și P(D)NL. USR poate fi această necesară a treia forță în parlament, cu ajutorul votului românilor.

Cui îi e frică de Nicușor Dan?

https://taranista.wordpress.com/2016/11/27/cui-ii-e-frica-de-nicusor-dan/

USR se conturează ca singurul partid de centru din România. Am mulţi prieteni de dreapta care susţin USR-ul şi-l vor vota în toamnă. Dar am şi mulţi prieteni de stânga care vor face acelaşi lucru. Pentru că nici unii, nici ceilalţi nu se regăsesc în partidele româneşti „de stânga” sau „de dreapta”. Şi i-am avut lângă mine şi pe unii, şi pe ceilalţi, în protestele pentru salvarea Roşiei Montane, a Halei Matache sau a Muzeului Literaturii Române, la manifestaţiile anti-Băsescu, anti-Ponta, anti-corupţie, în fine, la toate protestele anti-sistem „organizate de ONG-urile soroşiste”  de care se tem toţi viermii care sug din măduva Ţării …

usr-in-sfarsit-ai-cu-cine

Parfum de Crin. Antonescu faţă în faţă cu Istoria: „misiunea istorică” unui „liberal”

https://taranista.wordpress.com/2016/03/18/parfum-de-crin-antonescu-fata-in-fata-cu-istoria-misiunea-istorica-unui-liberal/

În condiţiile premergătoare anului electoral 2012, în condiţiile divizării vieţii publice şi politice între „dreapta” băsistă şi „stânga” pesedistă, Partidul Naţional Liberal ar fi trebuit să se constituie în A Treia Cale, de centru-dreapta, alternativă la cele două rele ce dezbinau România, speranţă pentru cei care nu doreau să voteze nici cu unii, nici cu alţii. Crin Antonescu se face vinovat de pierderea acestei ocazii unice, atât pentru partidul său, cât şi pentru Ţară.

Despre Legea Dragnea, pe scurt

https://taranista.wordpress.com/2015/10/09/despre-legea-dragnea-pe-scurt/

Este din nou vorba de o lege cu adresă precisă, evident (ca şi Legea Antilegionară). Este vorba de o lege menită să pună pumnul în gură nu doar jurnaliştilor, ci şi oamenilor de rând care se vor trezi să critice într-un fel sau altul (să „defăimeze”) pe cei cu „apartenenţă politică”.  Pe scurt: stop criticilor adresate tuturor politicienilor şi, pe cale de consecinţă, stop criticilor aduse parlamentului, guvernului, preşedintelui, primarului etc. etc. etc. Este inutil să mai adaug că şi această lege este anticonstituţională şi încalcă o serie de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Dar ţin să subliniez, din nou, faptul că în ultima vreme s-au adoptat prea multe legi care ne încalcă drepturile fundamentale. Legea Antidefăimare  a lui Dragnea şi Legea Antilegionară sunt doar două exemple dintr-un lung şir de reglementări legislative anticonstituţionale, votate senin de parlamentarii noştri.

Legea Antilegionară. O analiză

https://taranista.wordpress.com/2015/08/18/legea-antilegionara-o-analiza/

Unele infracţiuni pe care le prevede Legea Antilegionară sunt acoperite de alte acte normative (Codul Penal, de pildă), alte prevederi încalcă atât Constituţia, cât şi alte legi. Cu alte cuvinte, este o lege atât inutilă, cât şi periculoasă, încălcând grav unele drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. Iar dacă, potrivit sugestiilor UE (mai degrabă implicite decât explicite), avem nevoie de o lege antinegaţionistă, aşa cum îşi doreşte Institutul Elie Wiesel, nu avem decât să o elaborăm şi să o adoptăm (cum au făcut 18 ţări europene) în mod clar, separat şi explicit, nu într-un talmeş-balmeş interpretabil,  sau să nu o adoptăm deloc, cum au făcut celelalte ţări din Europa, unele dintre ele – precum Marea Britanie –  invocând libertatea de expresie.

Prof. Emerit Afrodita Iorgulescu: Premierul Ponta şi candidatul Ponta – conflict de interese

 https://taranista.wordpress.com/2014/11/12/prof-emerit-afrodita-iorgulescu-premierul-ponta-si-candidatul-ponta-conflict-de-interese/

Consider  că perioada electorală  (inclusiv rezultatul  votului  la primul tur)  a fost  şi este profund viciată şi deci că  ar trebui sa fie reluată. Domnii Ponta, Corlăţean şi multi alţii   ar trebui să demisioneze.

Ion Varlam: Cauzele reale ale victoriei lui Iohannis si sansele lui de reusita

https://taranista.wordpress.com/2014/11/30/ion-varlam-cauzele-reale-ale-victoriei-lui-johannis-si-sansele-lui-de-reusita/

Schimbarea de tendinta care a determinat victoria lui Johannis in turul al doilea al scrutinului este rodul direct al arogantei lui Ponta si al cinismului structurii de sprijin a acestuia, pe care le-a pus in evidenta felul pervers in care au incercat sa-i impiedice pe romanii de peste hotare sa-si exercite dreptul la vot. Metodologia specific comunista a acestor manevre era atat de evidenta incat le sarea in ochi chiar si celor mai depolitizati martori.

Reacţii după alegeri în rândurile naţional-ţărăniştilor

https://taranista.wordpress.com/2014/11/18/reactii-dupa-alegeri-in-randurile-national-taranistilor/

Alexandru Herlea: Klaus Iohannis a castigat alegerile cu un rezultat detasat, strivindu-l literalmente pe Victor Ponta. Este o extraordinara victorie, cea a bunului simt si a valorilor europene asupra mafiei PSD-iste. Este victoria poporului roman care a inteles ca a sosit timplu sa nu se mai lase umilit si jefuit.

Alea Jacta Est. Sau nu?

https://taranista.wordpress.com/2014/11/14/alea-jacta-est-sau-nu/

Din punctul meu de vedere, lupta votului nu este pentru o persoană sau cealaltă. Este vorba despre a nu îngădui monopolizarea deplină a puterii de către un singur partid. Atât. Şi, sinceră să fiu, mi-e cam teamă de un candidat la preşedinţie (cu şanse mari de a o câştiga) care declară senin, pe faţă, fără nici o jenă, că-şi doreşte să ia „controlul politic asupra DNA-ului”  . Vouă nu?

Eu votez, NU pontez!

https://taranista.wordpress.com/2014/11/08/eu-votez-nu-pontez/

Până una-alta, pentru toate cele de mai sus, şi pentru multe alte abateri de la democraţie şi de la statul de drept, tare aş vrea ca primul dintre miniştrii ţării, Victor Ponta, să-şi dea demisia, cu tot guvernul lui de incompetenţi. Pentru asta am ieşit azi în stradă, alături de alţi 400-500 de români. Şi voi mai ieşi. Iar pe 16 nu voi ponta. Voi vota!

Jos Ponta-universitate-8.11.14-34

Scrisoare deschisă a diasporei adresată Guvernului României: ”Minciuna nu e o soluţie!”

 https://taranista.wordpress.com/2014/11/04/scrisoare-deschisa-a-diasporei-adresata-guvernului-romaniei-minciuna-nu-e-o-solutie/

Declaratiile facute de catre actualul Prim-Ministru al Romaniei si candidat la presedintie, dl Victor Ponta, precum si cele facute de catre Vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD si de catre dl Titus Corlatean, in seara aceleiasi zile, declaratii conform carora cei care nu au putut sa voteze ar fi  fost adusi cu autocarele si ca s-au prezentat prea tarziu la sectiile de votare,  consideram ca sunt o sfidare la adresa tuturor  romanilor care si-au sacrificat o intreaga zi pentru a parcurge distanta catre centrele de votare si pentru a sta la cozile imense formate din cauza proastei organizari.

Alegeri prezidenţiale 2014. Din nou despre necesitatea votului alb

https://taranista.wordpress.com/2014/10/20/alegeri-prezidentiale-2014-din-nou-despre-necesitatea-votului-alb/

La Maison Roumaine consideră că aceste două exigenţe contradictorii fac necesară adoptarea la alegerile pentru Preşedintele României a urmatoarei strategii: În primul tur de scrutin, cel din 2 noiembre 2014, să se voteze alb […] Acest vot semnifică respingerea explicită a tuturor candidaţilor şi partidelor de pe buletinul de vot şi are o deosebită semnificaţie morală. […]Cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin, cel din 16 noiembrie 2014, luând în considerare situaţia critică a Romaniei evocată mai sus şi pericolul victoriei reprezentantului PSD Victor Ponta, să fie votat Klaus Iohannis.

The Keepers of the Lost Causes

https://taranista.wordpress.com/2014/09/01/the-keepers-of-the-lost-causes/

Când mă întorceam ieri de la protestul faţă de adoptarea celebrei OUG prin care primul dintre miniştrii ţării vrea să se asigure că de data asta sistemul lui (de fraudă) va funcţiona mai bine decât cel al adversarilor săi la alegerile prezidenţiale, am aflat întâmplător de un film danez recent, The Keeper of the Lost Causes – stricto sensu „Păstrătorul cauzelor pierdute”. Filmul este un thriller poliţist, dar eu nu ştiam încă asta, iar titlul său mi-a purtat imaginaţia într-o lume amorţită, cvasi-inconştientă, nătângă şi moale, în care un om, unul singur a rămas treaz şi conştient, „păstrător al cauzelor pierdute” şi luptător pentru acestea.

DSCF0520

2014, România: 1984 reloaded

https://taranista.wordpress.com/2014/07/22/2014-romania-1984-reloaded/

În 1983, Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România emitea Decretul nr. 98 privind regimul aparatelor de multiplicat, materialelor necesare reproducerii scrierilor si al masinilor de scris , care prevedea obligativitatea înregistrării la miliţie a aparatelor de tipărit şi copiat din cadrul întreprinderilor, precum şi a maşinilor de scris deţinute de persoane fizice. Printre altele, decretul prevedea faptul că Ministerul de Interne, prin organele de miliţie, exercita evidenţa şi controlul acestor aparate, deţinătorii lor fiind obligaţi să prezinte miliţienilor, la solicitarea acestora, toate datele şi actele referitoare la deţinerea şi folosirea respectivelor aparate.31 de ani şi o revoluţie mai târziu, guvernul României democratice ţine morţiş să preia controlul aparatelor de comunicaţie deţinute de populaţie,printr-un set de legi à la 1984 

Securistul cibernetic

https://taranista.wordpress.com/2014/07/09/securistul-cibernetic/

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc că s-ar putea ca tot românul să se trezească iar cu securistu’ la uşă, ca în vremurile lu’ Ceaşcă, îmi vine să strig: „Fraţilor, am înfrânt!” Cu atât mai mult cu cât „securistu’” e doar aşa, un termen generic pentru toate categoriile de reprezentanţi ai statului care în curând ar putea să ne intre în casă, pe  nepusă masă, când au ei chef: de la MApN, de la MAI, de la ORNISS, de la SIE, STS, SPP, CERT-RO şi ANCOM. Aproape că ţi se face dor de vechea „prietenă”, Securitatea – doar pe motiv că era una singură… În primăvara acestui an – la 30 aprilie 2014 – Guvernul nostru a avut „geniala” idee de a trimite în Parlament un proiect de lege privind „securitatea cibernetică” a României .

Apelul PNŢCD către liderii României – privitor la situaţia din Ucraina şi Crimeea

https://taranista.wordpress.com/2014/03/28/apel-pntcd-ucraina-crimeea/

In aceste imprejurari dramatice, adresam un apel staruitor Domnului Presedinte Traian Basescu si  Domnului Prim-Ministru  Viorel Ponta, cerandu-le sa-si coordoneze  cu deplina responsabilitate pozitiile si actiunile ,sa renunte la orice confruntare in privinta cailor si mijloacelor de realizare a idealului national de reunire a Tarii cu teritoriile rapite de Rusia.

Declarația de la București, 21 decembrie 2013

https://taranista.wordpress.com/2014/01/21/declaratia-de-la-bucuresti-21-decembrie-2013/

Această declaraţie o prezint şi aici în întregime, pentru că rezumă mare parte din cauzele pentru care am luptat în ultimii ani, atât în stradă, cât şi în mediul virtual:

La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, în contrast cu visurile și speranțele de atunci ale românilor, avem o clasă politică imorală, tot mai ruptă de cetățeni, care s-a înconjurat cu ziduri legislative menite să-i protejeze privilegiile. Prefăcându-se că sunt în tabere opuse, politicienii mimează democrația dar pe sub masă își dau mâna pentru a satisface interesele îmbogățiților de tranziție și ale corporațiilor străine. În timp ce ei își pregătesc superimunități și amnistii, abuzul de putere și de forță devine singura lege aplicabilă restului de 20 de milioane de români. Disprețul este moneda cu care au tratat și tratează cererile legitime ale cetățenilor, strigate de nenumărate ori în stradă de la 1 septembrie. De aceea este necesar să facem un pas înainte, să-i determinăm pe unii dintre ei să plece de la putere, iar pe ceilalți să dărâme zidurile legislative care acoperă afacerile murdare și împiedică venirea unor oameni noi, necompromiși, să gestioneze treburile publice. Sunt numeroase revendicările care ar trebui incluse pe listă pentru a readuce România la o stare de normalitate, le-am notat doar pe cele mai dureroase în momentul actual și în special pe cele ce pot deschide ușa schimbării. De aceea, cerem:

 1. Demisia Guvernului Victor Ponta și a Președintelui Traian Băsescu.
 2. Destituirea conducerii jandarmeriei și anchetarea abuzurilor comise la Pungesti și în alte localități, cu participarea unor experți desemnați de Consiliul Europei.
 3. Abrogarea noilor modificări aduse codului penal, legii amnistiei precum și respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii.
 4. Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condițiilor de înființare a acestora.
 5. Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor și reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaților independenți.
 6. Eliminarea obligației de declarare a adunărilor publice.
 7. Desecretizarea tuturor contractelor și clauzelor confidențiale încheiate de Statul Român, cu excepția celor din domeniul apărării și siguranței naționale.
 8. Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România și includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
 9. Interzicerea prin lege în România a fracturării hidraulice de mare volum în explorarea și exploatarea gazelor de șist și a altor hidrocarburi provenind din zăcăminte neconvenționale.
 10. Anularea concesiunilor și licențelor de explorare și exploatare a hidrocarburilor de șist.

rosia montana rezista-01

Alexandru Herlea: Despre statul de drept în România – două cazuri edificatoare: PNŢCD şi Roşia Montană

https://taranista.wordpress.com/2013/12/12/despre-statul-de-drept-pntcd-rosia-montana/

Ilegalităţile se acumulează peste tot: la nivelul diverselor avize, autorizaţii, certificate ce privesc arheologia, urbanismul, mediul etc. Noţiunea de conflict de interese nu este încă bine înţeleasă în România. Şpăgile şi corupţia se împletesc. Ziarele publică lungi liste de responsabili politici de prim rang care au fost recompensaţi de către RMGC pentru sprijinul acordat, printre care preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Cei care nu se lasă convinşi sunt sancţionaţi brutal. Este cazul profesorilor Ion Piso, directorul Muzeului Transilvaniei de la Cluj, Horia Ion Ciugudean, directorul Muzeului Unirii din Alba Iulia, iar în urmă cu câteva săptămâni – cazul directorului Institutului de Geologie al României, Ştefan Marincea. Toţi aceştia au fost destituiţi.

Alexandru Herlea, preşedintele Asociaţiei La Maison Roumaine: Manifestaţiile din iarna 2012 şi necesitatea crearii unei alternative politice pentru România

https://taranista.wordpress.com/2012/02/20/manifestatiile-din-iarna-2012-si-necesitatea-crearii-unei-alternative-politice-pentru-romania/

Inlocuirea PDL cu USL si a lui Basescu cu Ponta, Antonescu sau alt reprezentant al opozitiei nu constitue un remediu ; poate fi, eventual, chiar mai rau decat ceea ce exista. Umbra malefica a lui Iliescu, demn reprezentant al KGB, domina in continuare PSD si alianta acestuia cu PNL a dat lovitura de gratie celui din urma.

PLURIPARTIDUL

https://taranista.wordpress.com/2012/08/20/pluripartidul/

Şi iată că Pluripartidul îşi vede în continuare liniştit de jocul democratic de faţadă, de această piesă de teatru care trebuie jucată – n-are încotro, căci afacerile în interes propriu şi personal merg mai bine, se vede, în (iluzia de) democraţie. În această piesă Pluripartidul este producător, dramaturg, regizor, actor şi… sufleur. Pe scenă, Pluripartidul îşi joacă foarte bine autosfâşierea, în culise se împacă cu sine însuşi, cel mai probabil la o bere, felicitându-se pentru fiecare act jucat, “oblojindu-şi” organele sfâşiate (= diversele partide cu diverse denumiri), care nici nu au fost, de fapt, sfâşiate, căci, nu-i aşa, totul a fost magistral pus în scenă. Pluripartidul este conştient că spectacolul nu-i va fi întrerupt prea curând, căci CASTA din care a fost zămislit a avut suficient timp la dispoziţie pentru a se întreţese în însăşi carnea ţării şi, mai ales, în organele ei vitale.

Foto: rapcea.ro

Foto: rapcea.ro

 CULTURĂ ŞI PATRIMONIU

Salvarea Muzeului Naţional al Literaturii Române, finanţarea culturii etc.

Grave erori în finanţarea culturii române. Scrisoare deschisă către ministrul Culturii, Kelemen Hunor

https://taranista.wordpress.com/2014/07/14/grave-erori-in-finantarea-culturii-romane-scrisoare-deschisa-catre-ministrul-culturii-kelemen-hunor/

Reproduc mai jos Scrisoarea deschisă adresată ministrului Culturii, Kelemen Hunor, semnată de doisprezece intelectuali români. Scrisoarea a apărut în ziarul online cotidianul.ro şi semnalează grave probleme în selectarea pentru finanţare a proiectelor editoriale pentru anul acesta, de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Scrisoarea a fost remisă spre ştiinţă şi președintelui Academiei Române – acad. Ionel Valentin Vlad, preşedintelui Senatului României – Călin Popescu Tăriceanu, prim-ministrului Victor Ponta, preşedintelui Camerei Deputaţilor – Valeriu Zgonea, preşedintelui Comisiei pentru Cultură şi Media a Senatului României – Georgică Severin, preşedintelui Comisiei pentru Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă a Camerei Deputaţilor – Gigel Ştirbu, directorului AFCN – Leonard Artur Horvath. Pentru mine este evident că, dacă se vor aplica în continuare regulile de finanţare de anul acesta, literatura românească va deveni, în întregimea ei, literatură de sertar, indiferent că aparţine contemporanilor sau clasicilor

MNLR: Conspiraţia tăcerii. Ghid legislativ de salvare a Muzeului Literaturii pentru domnii Kelemen și Ponta

https://taranista.wordpress.com/2014/06/15/ghid-legislativ-de-salvare-a-muzeului-literaturii-pentru-domnii-hunor-si-ponta/

Atât salvarea patrimoniului mobil găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române, cât și păstrarea amplasării acestuia în Bd. Dacia nr. 12, unde ființează de aproape 60 de ani, pot fi realizate în cadru legal, constituind nu doar datoria morală, ci și obligația statului român, în principal prin reprezentanții săi competenți în materie – Victor Ponta și Kelemen Hunor.

Manuscrisele lui Eminescu în stradă. Evacuarea iminentă a Muzeului Literaturii Române. Mai avem nevoie de muzee?

https://taranista.wordpress.com/2014/06/13/manuscrisele-lui-eminescu-in-strada-evacuarea-iminenta-a-muzeului-literaturii-romane-mai-avem-nevoie-de-muzee/

Protest MNLR

MNLR: Conspiraţia tăcerii. Moştenirea noastră culturală faţă cu statul român handicapat

Despre patrimoniul naţional mobil şi imobil

https://taranista.wordpress.com/2014/07/01/mostenirea-noastra-culturala-fata-cu-statul-roman-handicapat/

Se adaugă la acestea alte şi alte zeci de muzee, aflate în prag de desfiinţare  – fie că sunt în curs de retrocedare, fie că au fost deja retrocedate,  iar autorităţile nu au fost în stare să găsească vreo soluţie, decât, în cazuri „fericite”, aruncarea lor într-un depozit oarecare, ca în cazul Muzeului Civilizaţiei Gumelniţa sau, mai nou, cel al Muzeului Naţional al Literaturii Române… Cele aproximativ 50 de muzee – păstrătoare ale patrimoniului nostru cultural naţional – aflate în această situaţie îşi aşteaptă, cuminţi, o soartă similară: retrocedare-închidere-zvârlire rapidă în depozite. De unde, nu-i aşa, patrimoniul mobil va fi mai uşor de „extras” de către „binevoitori”. Iată, deci, reţeta după care, în câţiva ani (foarte puţini!), poporul acesta va fi lipsit în întregime de moştenirea sa culturală.

MNLR: Conspiraţia tăcerii. Muzeele României dispar, statul – incapabil să le salveze

https://taranista.wordpress.com/2014/06/18/conspiratia-tacerii-muzeele-romaniei-dispar-statul-incapabil-sa-le-salveze/

Cred sincer că această problemă de importanţă  naţională NU îşi poate găsi rezolvarea în rândurile „factorilor de decizie”, ale „autorităţilor competente” sau ale „instituţiilor abilitate ale statului”. Ca atare, poate că un prim pas rezonabil către găsirea de soluţii ar fi supunerea „cazului” muzeelor României în atenţia Comisiei Parlamentului European pentru Educaţie şi Cultură. După care, eventual, s-ar putea constitui o comisie internaţională de experţi care să evalueze obiectiv situaţia şi să propună soluţiile optime. Pentru că statul român este inapt să găsească soluţii pentru salvarea a cincizeci de lăcaşuri de cultură, de importanţă naţională.

MNLR: Conspiraţia tăcerii. Muzeul Literaturii moare, statul se face că nu știe, intelectualii au căzut în somn de moarte

https://taranista.wordpress.com/2014/06/17/conspiratia-tacerii-muzeul-literaturii-moare-statul-se-face-ca-nu-stie-intelectualii-au-cazut-in-somn-de-moarte/

Protestele față de proiectul minier de la Roșia Montană nu au fost îndreptate doar către protejarea mediului, ci și a patrimoniului. Cazul MNLR este o altă Roșie Montană, dar fără pericolul cianurii. Este „doar” un atac la moștenirea noastră culturală – inițiat de niște reprezentanți ai statului care nici măcar nu-și cunosc obligațiile. Nu mai vorbim de legi, ori, mai „rău”, de identitate națională, moștenire spirituală ori patrimoniu cultural…

MNLR-15.06.2014-15

MEDIU ŞI PATRIMONIU

Roşia Montană, gaze de şist etc.

6 februarie: Ziua Roşiei Montane

https://taranista.wordpress.com/2014/02/05/6-februarie-ziua-rosiei-montane/

Cu ocazia acestei zile, am dat publicităţii rezultatele unei îndelungi documentări pe care am realizat-o, pe subiectul Roşia Montană, ce pot fi găsite aici https://taranista.files.wordpress.com/2014/02/taranista-rosia-montana-o-cronologie-a-proiectului-rmgc-1995-2014.pdf Documentul cuprinde o listă a politicienilor care susţinut proiectul de distrugere a Roşiei Montane, printre care: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Daniel Barbu, Traian şi Elena Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu etc. etc.

Aurul, petrolul și corporațiile… sau Omul de stat versus homunculus politicus

https://taranista.wordpress.com/2013/10/05/aurul-petrolul-si-corporatiile/

Vremea Oamenilor de stat a apus. O specie de „homunculus politicus”, generată de paranteza încă deschisă a comunismului, conduce astăzi țara. Către dezastru. Dacă Ion I. C. Brătianu, Tancred Constantinescu și Nicolae Titulescu luptau pentru interesele Statului român, pentru protejarea și exploatarea resurselor Țării în interesul Țării, politicienii de azi găsesc soluții ingenioase de a servi pe tavă aceste resurse unor firme mici cu interese mari… Ca să se exonereze de vină, Guvernul trimite la Parlament legi redactate anume pentru aceste interese. Ce contează că sunt neconstituționale, că încalcă drepturi fundamentale, că vor avea ca urmare distrugerea mediului, a patrimoniului? Dacă le votează Parlamentul – alesul poporului, nu-i așa? – totul e în regulă…

lmr-miting rm-basarabia-paris-20.1013-4ok

România rezistă (2)

https://taranista.wordpress.com/2013/09/09/romania-rezista-2/

Răzvan Brateș Photography-rosia montana protest-3

România rezistă

https://taranista.wordpress.com/2013/09/02/romania-rezista/

Vladimir Dumitrescu-protest rosia montana-2

Protest față de distrugerea Roșiei Montane

https://taranista.wordpress.com/2013/08/31/protest-rosia-montana-1-sept-2013/

Sasha Ichim-protest rosia montana

Roșia Montană: Raport-manifest

https://taranista.wordpress.com/2013/09/21/rosia-montana-raport-manifest/

Pe aceeași temă: ~ Protest față de legea distrugerii Roșiei Montane; ~ România rezistă; ~ Solidaritate în apărarea Roșiei Montane –  La Maison Roumaine; ~ Grupul de Rezistență din PNȚCD se alătură protestelor față de distrugerea Roșiei Montane; ~ România rezistă (2); ~ Analiza Academiei Române privind proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană – completată cu puncte de vedere ale Institutului Geologic și Ministerului Justiției; ~ Adresă oficială către parlamentarii României în cazul Roșia Montană; ~ Roșia Montană – trusă de activismLegea Minelor din 1924

Antifracking. 11 octombrie 2014: Ziua Internaţională Antifracturare – Global Frackdown

https://taranista.wordpress.com/2014/10/11/antifracking-11-octombrie-2014-ziua-internationala-antifracturare-global-frackdown/

Antifracking. 6-8 septembrie 2014 –  ManiFEST: Cu noi NU TE PUIeşti

https://taranista.wordpress.com/2014/09/06/antifracking-6-8-septembrie-2014-manifest-cu-noi-nu-te-puiesti/

Antifracking: Petiție către Parlamentul României

https://taranista.wordpress.com/2014/08/02/antifracking-petitie-catre-parlamentul-romaniei/

Antifracking: Reacţie la afirmaţiile Secretarului General al NATO

https://taranista.wordpress.com/2014/06/26/antifracking-reactie-la-afirmatiile-secretarului-general-al-nato/

5 responses to “#Ţărănista: despre Ponta, Dragnea & PSD. Rezumat 2011-2016

Subscribe to comments with RSS.

 1. I-au furat pardidul lui Nicusor Dan si l-au facut USR.”In sfirsit ai cu cine” sa-i bagi de unde au iesit initial pe toti politicienii din Romania.

  OPOZITIA DIN ROMANIA E SUBLIMA SE POATE SPUNE,DAR LIPSESTE CU DESAVIRSIRE.AM SPUS!!!!!!!!

  Apreciază

 2. Mergeti la VOT, pe 11 decembrie, duminica aceasta. Votati, ca apoi sa Nu regretati!

  Apreciază

  Barbulescu Gabriel
 3. …. Cui i-i este ftica de Nicușor Dan? Noua, pensionarilor.

  Apreciază

  Președintele asociației, Dinu Nistor
  • Dar de PSD, cu toata clica si partenerii sai la nelegiuri si hotie (ALDE si PRU), nu va este frica? Va rugam frumos, Dati o sansa si tinerilor, oamenilor noi nepatati, cinstiti si competenti din partidele mici sa-si spuna cuvantul in noul Parlament. Votati-i pe acestia si ne va fi bine si dumneavoastra pensionarilor si celorlalti: tineri si mai putin tineri, dar inca activi, cu putere de munca si dragoste de Tara!

   Apreciază

   Barbulescu Gabriel
 4. VOTATI USR !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Bucatari Romania

IMPREUNA PESTE TOT

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Doru Nicolae Grădinaru

profesor de istorie

JURNAℓ SCOȚIAN

Ioan-Florin Florescu, preot misionar

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Blogul lui Paul Tița

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: