Astăzi Iuliu Maniu renaşte   3 comments

Iuliu Maniu-enrs.eu

Iuliu Maniu (8 ian. 1873-5 feb. 1953). Foto: enrs.eu

#Ţărănista #rezist

Nu sunt sigură că tinerii care ies zilele astea în stradă au auzit de Iuliu Maniu (cu excepţia bulevardului ce-i poartă numele, desigur), ba chiar aş spune pariu că imensa lor majoritate nu au habar cine a fost acest Sfinx al nostru, ucis în chinuri crunte de bolşevici, pe 5 februarie 1953, în temniţa de la Sighet.

„Maşinăria de dezinformare” (ca să citesc un „clasic în viaţă”) a comuniştilor a avut grijă să ne şteargă memoria colectivă şi să-l minimalizeze pe Iuliu Maniu, ca şi pe alţi mari Oameni, în istoria învăţată în şcoală, astfel încât tinerii noştri să nu mai aibă repere, să orbecăie prin istorie fără rădăcini.

Puţini sunt copiii şi tinerii (ba şi cei mai puţin tineri, de 40-45 ani) care au auzit, probabil întâmplător, că ţărănistul Iuliu Maniu (alături de liberalul Constantin Brătianu), a organizat un uriaş protest anti-comunist, acum aproape 72 de ani. De ziua Regelui, la 8 noiembrie 1945, poporul român a mai strigat o dată, puternic, copleşitor, deznădăjduit, împotriva dictaturii comuniste, sub cizma căreia avea apoi să fie strivit vreme de peste 40 de ani, până la Revoluţia din 1989. O revoluţie furată de „emanaţi”, inculpaţi în prezent de infracţiuni împotriva umanităţii, la 27-28 de ani după reprimarea sângeroasă a oricărui zvâcnet anticomunist ieşit din piepturile românilor…

miting-anticomunist-1945

8 noiembrie 1945, Piaţa Palatului. Miting anticomunist organizat de PNŢ şi PNL (Foto: Blogul lui Răzvan – razvan.zando.ro)

Poate că cei mai tineri din Piaţa Victoriei nu au auzit de toate astea. Poate că propaganda (neo)comunistă a reuşit să şteargă din istorie nişte date şi nişte nume. Însă ce nu au putut distruge comuniştii cu state vechi şi urmaşii lor, ce nu a putut strivi această maşinărie de măcinat istoria şi de şters mentalul colectiv românesc este conştiinţa dreptăţii, este spiritul fantastic ce uneşte acest popor în timpuri de restrişte, aşa cum trăim în aceste zile. În aceste zile în care aparatnicii (neo)comunişti au dat încă o lovitură (a câta?) României drepte, României autentice, României profunde a justiţiei, a bunului-simţ, a respectului faţă de celălalt, faţă de valori, faţă istoria noastră schingiuită. României lui Iuliu Maniu.

Dar astăzi, la 64 de ani de la trecerea Dincolo a Sfinxului din Bădăcin, astăzi, la 72 de ani de când acesta a ridicat poporul împotriva comuniştilor, acest popor se ridică din nou, în cel mai mare protest înregistrat în istoria României, îndreptat împotriva mârşăviilor urmaşilor direcţi şi indirecţi ai ucigaşilor lui Maniu şi ai altor sute de mii de martiri, luptători anticomunişti. Astăzi Iuliu Maniu renaşte în Piaţa Victoriei.

cover-fb-alta-intrebare-rev

 

ACTUALIZARE 6 februarie 2017: Aseară s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti (şi pe bulevardele adiacente) peste 300.000 de oameni, în cel mai mare protest din istoria noastră. În ţară au manifestat peste 600.000 de oameni (cifră oficială; neoficial, am fost #unmilion, cu siguranţă)

Protest-5-februarie-2017

3 responses to “Astăzi Iuliu Maniu renaşte

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pingback: 20 ianuarie 2018. Despre cel mai mare marş al nostru. Şi despre #NextLevel | Ţărănista

 2. Pingback: Scrisoare către ţărănişti (sau de ce #rezistăm încă) | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

 3. SABAT FERICIT, ONORANDU-L CU PROFUND RESPECT PE DUMNEZEU!

  Pentru ca il cautam din toata inima noastra, IL rugam sa nu ne lase sa ne abatem de la poruncile Lui, (Psalmul 119:10), mergand la Biserica sa ne inchinam in Duh si Adevar, Sambata, de Sabat, la sfarsit de saptamana, in care Bunul Dumnezeu sa ne atinga, sa ne binecuvinteze pe toti cu puterea si prezenta Sa Divina!
  Impreuna pentru binele nostru al romanilor si a Romaniei, trebuie neincetat sa inaltam rugaciuni, pentru valorile si principiile crestine si morale care trebuie sa ne reprezinte.
  Coruptia autoritatilor romanesti, este flagelul care poate sa aduca Romania intr-un punct in care chiar sa pierim ca natiune. De aceea este momentul ca sa punem capat acestui flagel. Cuvantul lui Dumnezeu este singurul care ne poate veni in ajutor in aceste zile si tot timpul.
  De aceea, avand in vedere juramintele depuse, toti politicienii romanii, trebuie sa fie exemple desavarsite in respectarea LEGII, a Lui Dumnezeu, trebuie sa intaleaga ca rodul lor nu sta in suferinta noastra, a romanilor tinuti pe posturi de sclavi. Ci rodul politicienilor romani este in a-si da viata asemenea domnului Iisus!
  Deci politicienii romani, pentru respectarea legii trebuie sa-si dea viata asemenea Domnului Iisus si sa nu ne mai mentina pe noi pe romani intr-o stare de sclavi economici ai metropoliilor straine, ca sclavi ideologici controlati de galaxia multitudinii de ONG-uri finantate de aceleasi organizatii mafiote internationale care finanteaza organizatiile teroriste din tarile arabe!

  Vietile noastre obligatoriu, pentru binele nostru, trebuie sa fie tot mai apropiate de Dumnezeu. Vai-urile Domnului Iisus nu sunt rostite primordial in dreptul unor pacate cum ar fi hotia, desfraul sau crima, de care, de multe ori in chip fatarnic, ne aratam noi asa de ingroziti! Vai-urile Lui se indreapta tocmai impotriva ipocriziei, o forma de poluare sufleteasca la care, adesea, ne raportam, inconstient sau nu, razand sau zambind cu subinteles.

  Avem o chemare ferma din partea lui Dumnezeu, aceea de a-i conduce pe semenii nostri, in special pe autoritatile politice si juridice romanesti, catre Divinitate. Indiferent daca cei din jurul nostru ne fac bine sau rau, misiunea noastra este ca cei care vin, sa ramana langa Sursa Vietii, care este Dumnezeu. Dumnezeu ne primeste la El si din acel moment ne conduce pe un drum surprinzator de bun, pentru ca viata noastra sa fie buna. Tocmai pentru ca tot sprijinul nostru sa fie in El, in Iehova Dumnezeu, stimate autoritati politice, juridice si administrative romanesti, care ca si cum ar fi crestineste, moral si legal pentru domniile voastre ratacite, ilegal practicati zilnic impotriva noastra, abuzul in serviciu si conflictele de interese antiumane si criminale, prin care ne tineti sclavi!
  In fiecare clipa ganduri de grija, teama, neincredere ne pot invada mintea si sufletul. Important este ca intotdeauna sa privim spre Cer, pentru ca salvarea pentru noi, vine de la Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos!

  Criteriul dupa care se vor uita ingerii care vin sa adune recolta este Domnul Iisus Hristos in noi. Roada este in inima nu in vitrina, cum sunt CV-rile satanice a falsilor politicieni romani.
  Religia rece, care este opusa Decalogului, nu ne invata despre Dumnezeu ci ea ocupa locul pe care trebui sa il ocupe Dumnezeu si Mantuitorul, Domnul Iisus! Am fost altoiti pentru ca aveam nevoie sa apartinem de trupul Divinn a lui Dumnezeu. Experienta cu Dumnezeu se realizeaza prin trairea personala a credintei!
  Nu putem avea o relatie reala cu Divinitatea luand in considerare doar ceea ce povestesc unii, pana ajung autoritati prezidentiale. Sa ne ajute Dumnezeu sa traim personal, zi de zi minunea increderii in El, in Dumnezeu, si sa vedem autoritatile romanesti ca pasesc cu placere pe urmele Domnului Iisus!
  Fiecare actiune a noastra poate insemna lumina, implinire, bine pentru cei din jur sau ii poate pune intr-o situatie de primejdie. Sa alegem astazi dragostea lui Dumnezeu, prin faptele noastre, in viata tuturor semenilor, si in special a politicienilor romani. Experienta personajului biblic Iacov, poate fi si experienta noastra, a fiecaruia. Avem nevoie de autocunoastere si de recunoasterea faptului ca pentru a obtine binecuvantarea Divina trebuie sa ramanem cu fermitate de partea lui Dumnezeu.
  Exemple biblice ca Iacov Si Esau! Relatarea biblica despre ceea ce fiecare om ar trebui sa fie in relatia cu Dumnezeu. In Cer nu exista exclusivism. Sa acceptam faptul ca toti suntem unici si importanti in fata Divinitatii si ca ne vom intalni cu fratii nostri (politicienii romani), acolo.

  Definitia lui Dumnezeu pentru Antichrist-politicienii romani, este: Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea si acela este Antichrist. (Luca 11:23 si Matei 12:30).
  Ziua de odihna a Diavolului este atunci cand face rau prin politicienii romani si noi romanii, oamenii de rand suntem tinuti in suferinte groaznice!
  Ziua de odihna a Domnului este cand tot ce facuse, erau toate foarte bune si oamenii sunt fericiti!
  Stilul de viata al Diavolului este, Ce legatura este intre noi si Tine?, (Matei 8:29)!
  Iuda, (ca tradatorii politicieni romani) era numit Fiul pierzării! O clasa larga de oameni, ca politicienii romani, care traiesc fara Domnul Hristos. Fiul omului a venit nu ca sa piarda sufletele oamenilor, ci sa le mantuiasca, evident si pe a politicienilor din Romania. (Luca 9:56)! Singurul izvor care poate sa ne invete despre Dumnezeu, este Domnul Iisus, care poate sa-i invete si pe politicienii satanici din Bucuresti!

  Mare parte a populatiei Romaniei, foarte desbinata, traieste inca in frica si nu are curajul sa infrunte realitatile foarte grave creeate de falsele autoritati romanesti, care a paralizat pshic pe romani, la care le este teama sa nu iasa din intunericul in care ne-au incuiat autoritatile romanesti tradatoare.
  In Romania, autoritatile romanesti politice cu educatie sodomita si cu CV-uri satanice, impotriva Lui Dumnezeu, nerespectand nici o lege, au distrus si distrug valorile educatiei, a familiei, lupta pentru valorile morale in societatea romaneasca si vietile noastre a romanilor.

  Eu nu ma tem, caci Dumnezeu este cu mine, cu tine, si cu voi care respectati Decalogul!
  Nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau, Eu te intaresc, si tot Eu iti vin in ajutor.
  Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. Isaia 41:10. Dumnezeu doreste ca toate lucrurile noastre sa ne mearga bine si sanatatea noastra sa ne sporeasca tot asa cum sporeste sufletul nostru.

  Toti romanii, avem nevoie sa fim uniti in domnul Iisus si sa cerem autoritatilor romanesti, sa-si respecte obligatiile constitutionale si sa nu ne mai tina sclavi cu documente profesionale (MARITIME) romanesti false! Noi romanii, suntem singurii din lume, care nu avem drept legal de munca in UE, pentru ca avem documente profesionale false emise de persoane penale periculoase si noi romanii suntem considerati persoane periculoase cu documente profesionale false!
  In Romania, persoanele care au ocupat si ocupa functii politice, juridice si administrative, ne-au distrus si ne distrug pe noi pe romanii oamenii de rand prin: Facand bogatie fara munca, adica furand. Practicand multe feluri de placeri fara constiinta. Ceea ce cunosc ei, este fara caracter, imoral, ei nu fac nici un sacrificiu in ceea ce inseamna moralitate. Politica pe care o practica, este ilicita, fara principii morale, deci ilegala si deci ceea ce stiu sa faca este antiuman si imoral facand afaceri ilicite fara etica!

  Fiindca a atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, pentru ca din dragoste pentru toti, a murit Domnul Iisus pentru toti! Pentru aceasta, toate autoritatile politice, de justitie si de politie romanesti, moral si obligatoriu trebuie sa simpta si sa spuna: Te caut din toata inima mea Doamne, nu ma lasa sa ma abat de la poruncile tale! Psalmul 119: 10! In Romania, falsele autoritati politice, de justitie si politie romanesti foarte antiumane si f. compromise cu CV-ri satanice, care atat de mult l-au iubit si il iubesc pe tatal lor Satana, ca ne omoara pe noi pe romani, in fiecare zi si noape prin suferinta, datorita sclavagismului cu documentele profesional (MARITIME), romanesti false!

  Fiecare actiune a noastra, si in special a persoanelor care ocupa functii politice in Romania, poate insemna lumina, implinire, bine pentru cei din jur sau ii poate pune intr-o situatie de primejdie. Persoanele care ocupa functii politice in Romania, de la presedintie, guvern si parlament, sa aleaga astazi sa aduca dragostea lui Dumnezeu, prin faptele lor morale si legale, in viata noastra a tuturor romanilor si sa nu mai fie nici un roman, pedepsit la moarte prin suferinta, cu documente profesionale (MARITIME) romanesti false.

  Domnul domnilor, Domnul Iisus Hristos ne-a adus singura veste buna: Leprosii, (autoritatile romanesti satanice), sunt curatiti! Sa speram ca si leprosii de la presedintie, guvern, parlament si ministerele romanesti, (in special din politie si justitie, vor lua in consideratie Proverbele 17:15, Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului), sunt curatati de lepra raului si sunt supusi Lui Dumnezeu, respectand legile morale, Decalogul si in Romania sa nu mai fie nici un pagubit sclav cu documente (MARITIME) profesionale criminale satanice romanesti false, pedepsit la moarte prin suferinta. Amin!

  IL rog cu umilinta pe Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa inunde cu intelepciune, dragoste si prosperitate spirituala, in special, persoanele care ocupa functii de autoritati la presedintie si guvern, dupa cum scrie la Matei 5:48: Fiti deci desavarsiti, asa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit! Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca prosperitatea spirituala, este cea mai importanta PROSPERITATE, respectand Legile Morale, Decalogul.

  Iehova, Elohim, Dumnezeu sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca: Casa Domnului nu este o cladire. Casa Domnului suntem noi oamenii, pentru ca Domnul prin Spiritul Lui locuieste in creierele si inimile noastre, daca il primim, si autoritatile romanesti de la presedintie, parlament si guvern, SA-L primesaca cu profund respect, Onorandu-L pe Dumnezeu, respectandu-si juramantul si legile morale! Amin!
  In Romania, obligatoriu, trebuie sa revenim la MONARHIE, Monarhia care a fost lasata de Dumnezeu pe pamant, prin regele Saul.

  Cu profunda plecaciuna, in Domnul Iisus,
  Robul Lui Dumnezeu,
  Mihai Dulgheru!
  Atata timp cat in Romania, nu se respecta nici o lege, Dumnezeu este primul Cel jignit de autoritatile romanesti pagane, satanice si criminale. De aceea, toata viata mea, doar Lui Dumnezeu, voi fi supus si voi lupta pana la moarte, sa se respecte legile si in Romania, pentru ca LEGEA, inseamna Dumnezeu si Lui Dumnezeu, trebuie sa-i aratam mereu respect profund!

  Apreciază

  Mihai Dulgheru

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

JURNAℓ SCOȚIAN

IOAN-FLORIN FLORESCU, preot misionar la Edinburgh etc.

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: