Scrisoare către ţărănişti (sau de ce #rezistăm încă)   3 comments

#Ţărănista #rezist
Mai jos vă prezint un mesaj pe care l-am adresat (pe 6 feb. a.c.) foştilor mei colegi din PNŢCD, în urma unor mini-conflicte în mediul virtual cu oameni ce se declară ţărănişti, dar, cu ocazia celui mai mare protest anti-guvernamental din istoria noastră,  au arătat că au uitat, se pare, cam cu ce se „mănâncă” naţional-ţărănismul – şi nu doar atât, dar unii înclină balanţa în favoarea PSD – ceea ce mi se pare monstruos.
Totodată, mesajul de mai jos este un răspuns la întrebarea (stupidă, de la un moment dat încoace, dar, mă rog, se pare că unii nu au înţeles şi au nevoie de lămuriri): „de ce continuă oamenii să protesteze, după abrogarea OUG 13?”
Mai mult încă: s-au iscat dileme printre ţărănişti în ultimele săptămâni, cu privire la ce ar fi făcut Maniu sau Coposu în aceste momente dramatice pentru ţară – mai ales că 5 februarie, punctul culminant al protestelor, a coincis cu ziua morţii Sfinxului de la BădăcinPe modelul „nu ne vindem ţara”, au afirmat unii că „domnul Maniu ar fi fost cu poporul, nu cu multinaţionalele”, alţii au zis că „alta era situaţia, dom’le, când a ieşit Coposu în stradă, în ianuarie 1990”.  Eu zic că astăzi noi, cei din Piaţa Victoriei, suntem „sula din coasta PSD-ului”, aşa cum odinioară a fost Seniorul Coposu, la începutul anului 1990.

Stimaţi domni,
 
Sunt absolut uluită de ceea ce se întâmplă printre ţărănişti zilele acestea. NU aş fi crezut vreodată că voi ajunge să văd ŢĂRĂNIŞTI pronunţându-se împotriva protestelor paşnice ale cetăţenilor (orice fel de proteste şi orice fel de cetăţeni, pentru că TOŢI au dreptul acesta), cu atât mai mult să critice / acuze  un astfel de protest ca cel de zilele astea, de o asemenea amploare (fără precedent), pentru o asemenea cauză şi pentru astfel de principii şi idealuri. Care sunt acestea? Pentru ce au ieşit românii în stradă?
 
1. Au ieşit întâi pentru a atrage atenţia guvernului (PSD) că nu doresc adoptarea unor ordonanţe de urgenţă anunţate, de graţiere şi de modificare a Codului Penal, ce ar fi permis eliberarea din închisoare şi curăţarea cazierului unor persoane (inclusiv câteva mii de politicieni corupţi) şi dezincriminarea unor fapte (precum abuzul în serviciu, cu pagube sub plafonul de 200.000 lei).
 
Pe scurt, cetăţenii au ieşit în stradă pentru DREPT şi pentru DREPTATE
 
Şi citez din Maniu: „Partidul Naţional-Ţărănesc este luptătorul ideii de DREPT şi de DREPTATE, care încheagă poporul într-o fiinţă etică şi care îl pune alături de celelalte popoare ale lumii civilizate.
 
2. Au ieşit apoi, în puterea nopţii, în ger, pentru a protesta faţă de adoptarea unei ordonanţe de modificare a CP şi CPP, neconstituţională, adoptată (inclusiv publicată în Monitorul Oficial) literalmente peste noapte, în dispreţ faţă de protestele din stradă care ceruseră neadoptarea OUG şi faţă de promisiunea făcută de însuşi Grindeanu lui Iohannis (în şedinţa de guvern la care a participat, acesta a precizat că prim-ministrul i-a dat asigurări că nu va adopta „elefanţii” peste noapte; se vede treaba că Grindeanu se referea strict la ACEA noapte), precum şi în dispreţ faţă de Consiliul Suprem al Magistraturii (adică în dispreţul Justiţiei), pe masa căruia ajunsese proiectul ordonanţei, în aşteptarea avizului CSM pentru a doua zi, 1 februarie 2017. Prin acest gest, Guvernul acesta şi-a bătut joc, pur şi simplu, de Justiţie, de Constituţie şi de populaţia care îi ceruse în stradă să nu adopte OUG.
 
Pe scurt, cetăţenii au ieşit în stradă, din nou, pentru ideile generale de DREPT şi de DREPTATE, dar în special pentru ideea de CONSTITUŢIONALISM
 
Şi iar citez din Maniu: „Partidul Naţional-Ţărănesc a fost şi este luptătorul neînfricat, în orice împrejurări, al CONSTITUŢIONALISMULUI, acest mare aşezământ al ţării noastre, pentru care atâtea generaţii au dat şirul nesfârşit al martirilor.
 
3. Au ieşit, a doua zi, 1 februarie, cerând abrogarea OUG 13/2017, dar şi demisia guvernului. „Abrogaţi, apoi plecaţi!” a fost deviza principală a Pieţii Victoriei. Abrogare – pentru repararea răului făcut, demisie – pentru asumarea acestui rău
Pe scurt, cetăţenii au continuat să iasă în stradă pentru legalitate şi moralitate. 
Şi am să citez din nou din Maniu, de data asta din memorie, căci nu am un text în faţă: „moralitatea trebuie să stea la baza legalităţii„.
 
4. Au continuat să iasă, din ce în ce mai mulţi, între 1 şi 5 februarie (în paralel, peste 100.000 oameni au semnat în 2 zile petiţia iniţiată de mine pentru abrogarea OUG 13), pentru că Guvernul continua să ignore cerinţele străzii, ale studenţilor, ale protestatarilor români din diaspora (din Japonia până în Antarctica), solicitările preşedintelui ţării, avizul CSM, sesizarea Avocatului Poporului, avertismentele UE, ale ambasadelor ţărilor partenere, ale unor confederaţii sindicale, ale patronatelor şi oamenilor de afaceri, ale specialiştilor în drept şi ale tuturor instituţiilor ce ţin de justiţia română, părerile diverselor personalităţi din domeniul academic, artistic, mass media, demisiile şi semnalele de alarmă ale unor membri ai propriului partid sau ai guvernului, ale unei părţi din propriul electorat, ieşit în stradă… Şi cred că lista ar mai putea continua destul de mult.
Românii s-au solidarizat, din ce în ce mai mulţi, din ce în ce mai motivaţi, mai informaţi, mai principiali, mai altruişti (în această ordine). Miza a crescut, devenind din ce în ce mai generală – îndepărtându-se progresiv de aspectele particulare ale unei legi sau acţiuni oarecare, centrându-se pe principii generale vizând binele general al ţării,  al naţiunii, aflate, practic, sub dictatură. Şi nu este acesta un termen exagerat. Suntem în plină dictatură parlamentară, exact ca în Bangladesh. Un guvern ce şi-a pierdut credibilitatea (şi legitimitatea, după părerea mea) este susţinut de un parlament ales legitim (fapt de care PSD se prevalează, în ciuda repetatelor şi enormelor greşeli şi derapaje ale guvernului), uitând că poporul a ales acest parlament pentru a desemna „un guvern care să guverneze, nu să fure” – ca să citez strada, uitând (sau ignorând) faptul că, dacă te-a votat o majoritate, asta nu îţi dă puterea de a acţiona discreţionar, după bunul plac şi pentru propriile interese, ignorându-le pe cele ale societăţii, ale ţării.
Iar românii conştientizează acest lucru, chiar dacă nu-l exprimă ca atare. Dar îl simt; în suflet, în conştiinţă, în spirit românii simt nedreptatea, minciuna, batjocura, înşelătoria, sfidarea şi pericolul pentru ţară rezultat din acestea.
Pe scurt, românii au manifestat în continuare pentru Binele ţării.
Din nou mă întorc la Maniu: „Partidul Naţional-Ţărănesc este acela care a dat dovadă în toate timpurile din urmă că este singurul animat de altruismul perfect cetăţenesc, care, prin activitatea sa publică nu ţinteşte altceva decât binele ţării, înălţarea naţiunii şi, cu lepădarea de sine, este în stare oricând să aducă cele mai mari sacrificii pentru binele ţării„. ACEASTA este starea de spirit a străzii, acum. ASTA am simţit aseară, în Piaţa Victoriei.
 
Momentul care m-a marcat cel mai tare aseară a fost acela când o mare de 200.000 de oameni au tăcut deodată, ţinând 3 minute de reculegere pentru victimele de la Colectiv şi pentru eroii din 1989. Eu i-am pomenit şi pe Maniu, Mihalache, Coposu şi pe toţi martirii anticomunişti căzuţi în lupta pentru dreptate, democraţie, pentru Ţară.
 
În încheiere am să citez de data asta din Corneliu Coposu: „Atâta vreme cât există un guvern iresponsabil, incapabil să facă faţă obligaţiilor economice, politice, sociale şi morale ale ţării, guvern care a dat faliment, care îşi demonstrează el singur incapacitatea, noi nu putem să sprijinim şi să legitimăm abuzurile sale.
Şi mai departe, tot din Coposu: „ Un guvern de marionete este un ansamblu de păpuşi ministeriale, etichetate şi manevrate din culisele politice. ” (Întrebare: Ce este acest guvern Grindeanu, dacă nu un astfel de guvern?)
Şi încă mai departe, tot din Coposu: Atunci când viscolul fărădelegilor va răsuna peste pădurea clătinată şi lumea va împrăştia vânturile, majoritatea va răspunde în faţa ţării şi a istoriei pentru gestiune frauduloasă.”
 
Iar dacă ţărăniştii susţin cel mai mare protest din istoria României împotriva unei guvernări nedrepte, ei susţin dreptatea, democraţia, libertatea pentru care au luptat înaintaşii lor. Nu este vorba în toate astea de aversiune, de răzbunare sau de radicalizare, nu e vorba de partizanat pentru unul sau pentru altul, nu este vorba de sorosism, multinaţionale, binoame, ONG-uri, iohanişti, băsişti etc. etc. etc. Este vorba despre poporul român, care s-a sculat în cel mai mare şi mai frumos protest pe care l-a cunoscut vreodată România.  Este vorba despre Binele Ţării, despre imaginea României în lume şi despre viitorul ei.
cover-fb-alta-intrebare-rev
Reclame

3 responses to “Scrisoare către ţărănişti (sau de ce #rezistăm încă)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: Picătura care umple paharul: „PNŢCD” la mitingul PSD din #9iunie | Ţărănista

  2. Asa este, ai perfecta dreptate, Cristina! I-am vazut si eu, pe „uniii” dintre taranisti, cam ce pot debita, ce irationali si confuzi sunt in gandirea lor. Si acestia se mai si cred ca stiu totul si tot incearca sa se catare cat pot de sus in turnul lor de fildes si continua sa ingaimeze fel de fel de bazaconii, de una sau de alta. Mai mult, nici unii nici ceilalti (n.r.- de cele doua aripioare este vorba!) nu sunt mai acatarii(am verificat/ m-am convins- ca si tine de altfel; poti sa dai cu unii in ailalti ca, tot nimic nu iese: nu se prinde numic de ei!. Dar, ii atentionez solemn, cu aceasta ocazie, pe toti, si pe unii si pe ceilalti, ca, daca nu se dau pe brazda, repejor, dupa cei care vad lucrurile asa cum trebuie, in toata lumina realitatii, atunci, sigur, vor mai trece inca 20 de ani si tot in faza aceasta ne vom afla, adica slabi si dezbinati si, tot dumnealor, vor zice ca ceilalti sunt suciti si nu-i inteleg, pentru ca ei de fiecare data au facut totul….dar, nu a fost sa fie:D. Si-apoi, vorba ceea: „unde nu-i cap, vai de picioare”, pentru ca, multi nu mai sunt in stare nici sa se tina bine sau sa dea din… picioare :), da’ pai sa mai faca si altceva. De ce-or mai fi venind / or mai sta, in partid (unii)…? caci, sunt, foarte bine, altii, jos palaria, domnule! Eu cred ca, este timpul, sI ar fi in interesul nostru, al tuturor taranistilor responsabili, de oriunde ne vom afla, ca, toti impreuna – cu mic cu mare, sa ne mobilizam de-pe-acum, in timpul cel mai scurt, sa ne apucam de treaba foarte serios,sa ne facem putina ordine si curatenie in casa si, cu toate energiile de care dispunem, sa ne dedicam trup si suflet demararii si derularii punct cu punct a programului „PNT-100″schitat/ conceput intr-o prima forma, atat de realist – dupa cate am vazut din cele postate pe-aici pe undeva de tine, pentru ca in cativa ani sa-l consolidam si sa-l finalizam si astfel sa ne atingem obiectivul propus, acela al unei constructii puternice, care sa inspire forta, soliditate dsi durabilitate – noul, si iarasi maretul, nostru PNT. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Apreciază

    Barbulescu Gabriel

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: