Un semnal de la de-clic.ro: Mina de la Rovina – o nouă Roşia Poieni?!?   1 comment

Dragi cititori, 

Azi vă semnalez un nou caz de posibil dezastru ecologic, întrupat în preconizata mină de la Rovina – o posibilă replică a exploatării de la Roşia Poieni. Redau mai jos e-mailul pe care l-am primit de la de-clic.ro, cu rugămintea să vă faceţi timp să trimiteţi un e-mail către autorităţi pentru transparentizarea operaţiunilor legate de exploatarea de la Rovina, conform modelului propus în mesajul de la de-clic. Vă mulţumesc!

__________

Guvernul României are în pregătire o hotărâre pentru aprobarea licenței de exploatare a zăcământului de aur și cupru de la Rovina. Viitoarea mină ar fi o replică a exploatării de la Roșia Poieni, faimoasă pentru imensul iaz de decantare care a înecat turnul bisericii în steril.

Proiectul de hotărâre de guvern a fost scris de ANRM, agenția guvernamentală care gestionează resursele minerale. Aceeași instituție a acordat în trecut și controversatele licențe pentru Roșia Montană sau Certej. Și atunci ca și acum, toate studiile care analizează oportunitatea și riscurile viitoarei mine sunt ținute sub cheie și poartă pecetea de “secret de serviciu”. 

Canadienii de la Euro Sun Mining (foștii Carpathian Gold), cei care dețin proiectul minier Rovina printr-un lung șir de subsidiare, au nevoie disperată de aprobarea statului român. Fără această hotărâre, compania minieră nu își poate convinge investitorii să dea bani.

O mobilizare masivă din partea cetățenilor ar arăta autorităților că vremea licențelor date în secret a trecut. Dacă le scriem suficient de mulți, îi putem determina să publice studiul de fezabilitate și studiile de impact de mediu sau social, să organizeze consultări “pe bune” și să prezinte public, transparent, care este impactul distrugerii cauzate de mineritul în carieră de suprafață. Mai avem doar câteva zile să convingem ANRM, Ministerul Economiei și Guvernul României să nu acorde licența de exploatare pentru Rovina fără publicarea tuturor studiilor relevante. Cristina Andrei, ne ajuți și tu?

Am făcut aici un model pe care îl poți trimite pe email în doar două minute, cu datele tale, către următoarele adrese: drp@gov.ro, dezbateri_publice@economie.gov.ro, namr@namr.ro, confirmari@de-clic.ro

📩   Către Guvernul României, Ministerul Economiei și ANRM,

Subsemnata/ul ….. Solicit ca Licența de exploatare nr. 18174/2015 pentru Rovina să nu fie aprobată prin hotărâre de guvern până la publicarea următoarelor studii pentru o corectă informare a publicului: studiul de fezabilitate, studiul de impact asupra mediului și bilanțul de mediu, planul de refacere a mediului, proiectul tehnic și studiul de evaluare a impactului social. Totodată, cer expertizarea independentă a documentației obligatorii cerute de lege, în condițiile în care analiza ANRM s-a dovedit până acum părtinitoare și superficială.

Cu respect,

……….

Mina de la Rovina ar genera un adevărat dezastru ecologic în Munții Apuseni datorită amplorii sale. 27,678 km² ar fi ocupați de cariere de suprafață și deșeuri miniere, lângă orașul Brad. Cu toate acestea, statul român ascunde informații detaliate privind proiectul minier chiar de cetățenii pe care ar trebui să îi reprezinte.

În schimb, derulează negocieri cu o companie obscură de minerit al cărui trecut vorbește de la sine. Activitatea minieră a Carpathian Gold a început în Brazilia, dar la scurt timp Agenția de Mediu locală le-a suspendat licența. Aflată la un un pas de faliment, compania a scăpat ca prin urechile acului datorită acordului de asociere cu statul român pentru mina Rovina [1] [2]. În iunie 2015, în decurs de două zile, acțiunile Carpathian Gold au crescut cu 200%. Investitorii au prins curaj și au trecut la cosmetizarea trecutului rușinos al Carpathian: în primul rând au scăpat de mina din Brazilia [3] și mai apoi și-au schimbat denumirea în Euro Sun Mining [4].

Prin urmare, ce spui Cristina Andrei? Îi lăsăm pe cei de la ANRM, Ministerul Economiei și Guvernul României să acorde licență minieră pentru o carieră gigant în miezul Apusenilor fără a ști ce zic studiile de mediu și sociale? Scrie-le chiar acum autorităților române să acționeze cu responsabilitate și să fie transparenți cu proprii cetățeni. Îți ia doar câteva minute. Compune un nou email sau copiază textul de mai sus și nu uita să te semnezi la final.

Mulțumim că ne ești alături!

Roxana și echipele Mining Watch și de-clic

Note:

 [1] Guvernul Ponta salvează de la faliment Carpathian Gold prin acordarea licenței miniere de la Rovina, http://go.de-clic.ro/salveaza-de-la-faliment-rovina

[2] Carpathian Gold Probability Of Bankruptcy http://go.de-clic.ro/probabilitate-faliment

[3] Începând cu 29 aprilie 2016, Mineração Riacho Dos Machados Ltda operează ca o subsidiară a Brio Gold Inc.

[4] Carpathian Gold și-a schimbat denumirea în Euro Sun Mining, http://stiri.de-clic.ro/schimbare-nume

Reclame

One response to “Un semnal de la de-clic.ro: Mina de la Rovina – o nouă Roşia Poieni?!?

Subscribe to comments with RSS.

 1. SABAT FERICIT, ONORANDU-L CU PROFUND RESPECT PE DUMNEZEU!

  Cu profund respect, imi amintesc: Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim in ea! Doamne, ajuta! Doamne, da izbanda! Psalmi 118:24-25. Tata Divin Iehova Dumnezeu, te rugam sa ne ajuti sa pazim cu sfintenie ziua Ta sfanta de odihna, Sabatul, si da-ne te rugam, izbanda in toate ispitele ce vin in aceasta zi, ca sa ne distraga atentia de la tine! Amin!!!
  In Leviticul 19:30, Dumnezeu a spus: Sa paziti Sabatele Mele, si sa cinstiti locasul Meu cel Sfant. Eu sunt Domnul. Este o porunca data de Dumnezeu, nu de om. Si ma rog ca Domnul sa ne cerceteze inimile si sa punem pret mai mult ca oricand pe ziua de odihna, Sabatul. Sa uitam de noi in aceasta zi, sa uitam de nevoile noastre, sa uitam de distractii, sa uitam de tot ce este lumesc si DUMNEZEU numai EL sa primeasca toata cinestea si inchinarea noastra! Amin!

  Asa descoperim ca intruparea Cuvântului, a fost si este foarte important! La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El, si nimic din ce a fost facut n-a fost facut fara El. In El era viata, si viata era lumina oamenilor. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o. (Doar politicienii din Romania, lucreaza in zadar, sa biruiasca Lumina Divina). A venit un om trimis de Dumnezeu, numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om venind in lume. El era in lume, si lumea a fost facuta prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu. Nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. Ioan 1-13.

  Putem fi oameni ai zidirii sau oameni care sa darame reputatia celorlalti, doar pentru a ne ridica pe sine. Sa alegem sa-i inaltam spre Domnul Hristos pe toti semenii nostri, mai ales pe semenii nostrii, politicienii din Romania. Sa ne indepartam din conflictele marunte care aduc un castig efemer. Sa dorim sa sustinem si sa incurajam pentru o vesnicie cu Domnul Iisus Hristos. Deciziile noastre sa ne defineasca prin Domnul Iisus. Asa o decizie pentru Dumnezeu ne va face sa fim cu adevarat impliniti si fericiti, fara regrete in viitor. Amin!

  Sinceritatea si puterea cuvintelor noastre vin din inima. Uneori insa, sinceritatea nu ne caracterizeaza si atunci alegem ca politicienii din Romania, cuvinte fara continut, fara traire, doar pentru un castig trecator. Cand este vorba de Cuvantul Sfant, fiecare enunt este adevarat si pentru salvarea noastra, sa alegem puterea cea buna a cuvintelor, sinceritatea care vine de la Dumnezeu.

  Cand ma gandesc la sistemul fals de educatie a scolii romanesti, imi amintesc cum satana mascat in sarpe, a pacalit-o, pe prima noastra mama, Eva. Educatia trebuie sa se faca dupa regulile Divine, trebuie sa vina prin parinti morali si responsabili catre copii, catre urmasi. Moralitatea si responsabilitatea, care lipsesc total la autoritatile din Romania, autoritati in care sa mascat satana, cum sa mascat in sarpe! De aceea Dumnezeu are pentru noi misiunea, sa nu asteptam ca educatia sa vina din partea societatii, cum este scoala romaneasca falsa, pagubitoare, dezastroasa si anti-umana, cu emiteri de documente profesionale false. Este datoria noastra sa transmitem valorile bune, placute Lui Dumnezeu, noilor generatii si persoanele care ocupa functii politice romanesti, sa lupte cu ei insisi, si sa calce pe urmele Domnului Iisus. Domnul Iisus, care a spus: Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din ceruri. Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii, n-am venit sa stric, ci sa implinesc. Caci adevarat zic voua: Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate. Matei 5-16, 17, 18.
  Cand ma gandesc, la situatia groaznica in care suntem noi romanii si Romania, imi face placere sa-mi amintesc de: Pustiul si tara fara apa se vor bucura, pustietatea se va inveseli si va inflori ca trandafirul. Isaia 35:1. Amin!

  Mai departe, noi romanii, oamenii de rand, victime indobitocite, hartuite, talharite si pagubite continuu cu documente profesionale false, din 1944, si in special din 1990-2017. Sa auzim ca si in Romania, au aparut autoritati morale cu dragoste pentru romani, lege, tara si Dumnezeu, si au intales ca trebuie sa fie garanti constitutionali, sa nu mai violeze Constitutia, siguranta si securitatea noastra a romanilor si a Romanie. Deasemeni, ca au auzit de drepturile omului a ONU, de invatamant prin care se emit documente profesionale legale si de salarii conform conventiilor internationale si in regim de urgenta, urmeaza sa le aplice si respecte si in Romania! Amin!

  Domnul domnilor, Domnul Iisus Hristos ne-a adus singura veste buna: Leprosii, (teroristii deavoli
  legalizati, autoritatile romanesti satanice), in ei v-a invia LUMINA DIVINA, cum a inviat Domnul Iisus din morti, si vor trece de la teroristi deavoli legalizati, la oameni normali cu respectul pentru LEGE, pentru Dumnezeu, vor fi curatiti si in Romania nu vor mai fi SCLAVI cu documente profesionale FALSE! Sa speram ca si leprosii de la presedintie, guvern, parlament si ministerele romanesti, (in special din politie si justitie, vor lua in consideratie Proverbele 17:15, Cel ce iarta pe vinovat si osandeste pe cel nevinovat, sunt amandoi o scarba inaintea Domnului), sunt curatati de lepra raului si sunt supusi Lui Dumnezeu, respectand legile morale, Decalogul si in Romania sa nu mai fie nici un pagubit sclav cu documente (MARITIME) profesionale criminale satanice romanesti false, pedepsit la moarte prin suferinta. Amin!

  IL rog cu umilinta pe Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa inunde cu intelepciune, dragoste si prosperitate spirituala, in special, persoanele care ocupa functii de autoritati la presedintie si guvern, dupa cum scrie la Matei 5:48: Fiti deci desavarsiti, asa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit! Bunul Elohim, Dumnezeu, sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca prosperitatea spirituala, este cea mai importanta PROSPERITATE, respectand Legile Morale, Decalogul. Iehova, Elohim, Dumnezeu sa ingaduie si sa faca autoritatile romanesti sa intaleaga ca: Casa Domnului nu este o cladire. Casa Domnului suntem noi oamenii, pentru ca Domnul prin Spiritul Lui locuieste in creierele si inimile noastre, daca il primim, si autoritatile romanesti de la presedintie, parlament si guvern, SA-L primesaca cu profund respect, Onorandu-L pe Dumnezeu, respectandu-si juramantul si legile morale! Amin!
  In Romania, obligatoriu, trebuie sa revenim la MONARHIE, Monarhia care a fost lasata de
  Dumnezeu pe pamant, prin regele Saul.

  Cu profunda plecaciuna, in Domnul Iisus,
  Robul Lui Dumnezeu,
  Mihai Dulgheru!

  Atata timp cat in Romania, nu se respecta nici o lege, Dumnezeu este primul Cel jignit de autoritatile romanesti pagane, satanice si criminale. De aceea, toata viata mea, doar Lui Dumnezeu, voi fi supus si voi lupta pana la moarte, sa se respecte legile si in Romania, pentru ca LEGEA, inseamna Dumnezeu si Lui Dumnezeu, trebuie sa-i aratam mereu respect profund!

  Apreciază

  Mihai Dulgheru

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Blogul lui Laivindur

Filme româneşti, melodii româneşti, istorie românească

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: