21 Decembrie, după 28 de ani: începutul sfârşitului. Din nou   1 comment

Faptul că memoria eroilor Revoluţiei este pângărită neîncetat de 28 de ani încoace este deja loc comun în România (neo)comunistă. Libertatea, democraţia, dreptatea – visate de „huliganii” din ’89 şi de „golanii” din ’90devin, pe zi ce trece, din ce în ce mai goale de conţinut, din ce în ce mai călcate în picioare, idealuri orfane abandonate la margine de drum, un drum care nu mai duce nicăieri, un drum pe care ne-am rătăcit cu toţii, într-un întuneric în care cu „generozitate” ne-au învăluit „aleşii poporului”, „conducătorii iubiţi” şi „josilieştii”.

Mult-aşteptata lustraţie propusă de Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este încă mult-aşteptată. Aşa i-o fi datul, să rămână veşnic aşteptată…

Justiţia e îngenuncheată, muribundă, mâine-poimâine îi vom cânta prohodul, aceiaşi „conducători iubiţi” i-au dat lovitura de graţie zilele astea, când ne plângem încă  Regele şi ne comemorăm eroii…

În ziua şedinţei solemne a parlamentului pentru omagierea Regelui Mihai, parlamentarii noştri au stat un pic peste program, să mai voteze puţin la modificarea legilor justiţiei.

În ziua şedinţei solemne dedicate eroilor noştri care au murit la Revoluţie, parlamentarii noştri s-au gândit că n-ar fi rău să se mai ocupe oleacă de alte modificări la aceleaşi legi ale justiţiei.

N-au fost parlamentarii noştri nicicând atât de ocupaţi, atât harnici în prag de sărbători. De fapt, cu nici o altă ocazie n-au mai rămas ei zi şi noapte în parlament, să voteze la foc automat vreo lege. Dar zilele astea se pare că ceva, undeva, „arde” rău de tot, aleşii noştri au în coaste o sulă invizibilă (dar nu pe cea a lui Coposu, evident), care îi junghie şi nu-i lasă să doarmă până când nu vor zdrobi definitiv Justiţia, până când nu vor face din ea o vorbă goală.

Aleşilor poporului polonez le-a luat trei ani ca să realizeze acest lucru. Aleşilor poporului român nu le-au trebuit decât trei săptămâni.

Să fie de mirare, în aceste condiţii, faptul că (PCR-FSN-)PSD, prin „reprezentanţi de seamă”, ne sfidează din nou, a nu-ştiu-câta oară, că nu se sinchisesc de eroii noştri căzuţi pentru democraţia pe care aleşii noştri ne-o trag de sub picioare atât de iute, că nici n-avem timp să ne dezmeticim, să ne trezim, să ne (ră)sculăm?

Să fie, oare, de mirare, că Tudose Mihai, prim-ministrul României, nu a avut programat pe agenda publică absolut nimic legat de împlinirea a 28 de ani de la declanşarea Revoluţie la Bucureşti (şi, evident, nu a fost prezent nici la şedinţa solemnă a parlamentului)?

Să fie, oare, de mirare, că  Pandele Vrânceanu Firea Gabriela, primăriţa oraşului nostru, a permis desfăşurarea unui concert – neprogramat în prealabil – în chiar ziua şi locul unde acum 28 de ani se murea pentru libertate, spre indignarea părinţilor care aprindeau acolo o lumânare pentru copiii lor căzuţi în Revoluţie?

(Vă rog să luaţi aminte la ce zice domnul în şubă pe la minutul 10:09 🙂 )

Să fie, oare, de mirare, că, în şedinţa solemnă dedicată revoluţiei, ALDE (aliat de nădejde şi zelos purtător de cuvinte nepotrivite ale PSD), prin vocea lui Varujan Vosganian, l-a atacat explicit pe Iohannis, care se sprijină „pe o ţară împânzită de iscoade” (a se citi „statul paralel”)? Să fie, oare, de mirare, că acelaşi Vosganian, scăpatul de urmărire penală prin graţia parlamentului, nu crede că vreunul dintre eroii Revoluţiei ar fi zis ceva de dictatura parlamentară, sau că ar fi purtat pancarte colorate „ridicate la comandă în pieţele publice” (pancartele „Toţi pentru Justiţie”), ridicând „osanale vreunei structuri de putere” („DNA să vină să vă ia”)?

Să fie, oare, de mirare, că PSD, în aceeaşi şedinţă solemnă, a făcut o ipocrită „pledoarie pentru neuitare” a celor morţi în Revoluţie şi a idealurilor lor, în vreme ce în parlamentul pe care l-a acaparat se tot votează pe bandă rulantă modificări la legile justiţiei, care vor aduce atingere înseşi anchetelor privitoare la moartea eroilor noştri din ’89?

Semnaţi petiţia Toţi pentru Justiţie!

Evident, sunt acestea întrebări retorice, ca atâtea altele pe care le-am pus pe blogul acesta, de-a lungul anilor. Evident, comuniştii feseniştii pesediştii ne sfidează din nou, calculat, în locuri şi momente-cheie ale celebrării istoriei noastre curate, pe care o vor uitată, moartă, îngropată lângă martirii noştri…

În 21 Decembrie 1989  începea sfârşitul dictaturii ceauşiste. În 21 Decembrie 2017  începe sfârşitul democraţiei…

Reclame

One response to “21 Decembrie, după 28 de ani: începutul sfârşitului. Din nou

Subscribe to comments with RSS.

  1. comunismul este o utopie , n-a existat niciodata , in schimb dictatura criminala instalata de bolsevici , inceputa odata cu „republica” populara romana , s-a revigorat , a capatat forte noi devorand cadavrele celor ce au murit , crezand ei , pentru libertate , pentru democratie . Acestia vreti , sa comemoreze crimele lor din 1989 ? Cei care distrugand si furand , transformand in pustiu o tara din mijlocul Europei , aceeasi de trei zeci de ani , care si-au acumulat averi cat in zece vieti . Romania are nevoie de arme sofisticate , scumpe cat toate autostrazile pe care am fi putut sa le avem , cand dusmanul este aici ?

    Apreciază

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

PNȚ Maniu-Mihalache

Trecut pentru viitor

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

JURNAℓ SCOȚIAN

IOAN-FLORIN FLORESCU

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: