E oficial: Pavelescu NU mai este președintele PNȚCD!   2 comments

Circulă de ceva vreme o informaţie în mediul online despre candidatura preşedintelui ”oficial și juridic” al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, pe lista de candidaţi ai Partidului Ecologist Român pentru Camera Deputaţilor.

Cum Pavelescu nu scapă absolut nici o ocazie de a se exprima public când persoana sa devine subiect de ştiri, dar de data asta a tăcut mâlc (cu alte cuvinte, se simţea cu musca pe căciulă), și cum individul are antecedente similare, cum se va vedea mai jos, am început să am o bănuială crescândă că această ştire ce venea „pe surse” era adevărată. Prin urmare, am început să caut pe site-uri oficiale adevărul despre candidaţii PER – deci, şi despre candidatul Pavelescu. Nu mi-a fost uşor, pentru că pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente nu există listele de candidaţi, iar pe site-ul Biroului Electoral Central sunt afişate doar listele de candidaţi ai organizaţiilor minorităţilor naţionale. Din fericire, am primit un binevenit ajutor de la fostul meu coleg de partid, Şerban Anghel, de a cărui colaborare m-am bucurat de multe ori de-a lungul anilor. El m-a îndreptat către sursa oficială a informaţiilor pe care le căutam, şi anume site-ul prefecturii (unde recunosc că nu mi-ar fi trecut prin cap să caut în veci; de când mă ştiu îmi iau informaţiile despre alegeri de pe site-urile BEC şi AEP).

Aşadar, m-am dus la sursa oficială şi am descoperit adevărul oficial:

Aurelian Pavelescu, „preşedintele” PNŢCD, candidează la alegerile parlamentare din iarna aceasta pe lista PER pentru Camera Deputaţilor, unde îl găsim pe poziţia a treia, după Liviu Pleşoianu (ex-PSD) şi Dănuţ-Onuţ Pop, preşedintele PER. (În paranteză fie spus, din această ierarhie în care însuşi preşedintele PER apare pe locul doi – adică „mai neeligibil” decât locul unu – deducem logic cine are frâiele PER-ului în mână, nu-i aşa?)

Interesantă este compania lui Pavelescu în cadrul PER a ”deputatului mitralieră”, Cătălin Rădulescu, cel care simțea așa, un imbold, să iasă cu mitraliera în Piața Victoriei, unde erau adunați protestatari. Dar și mai interesantă e compania sinistrului (fost?) pesedist Şerban Nicolae, primul pe lista PER a candidaţilor pentru Senat. De ce este interesant acest lucru? Pentru că, în calitatea sa de preşedinte al PNŢCD şi „urmaş” al lui Maniu şi Coposu, Aurelian Pavelescu a luat de multe ori poziţii în favoarea foştilor deţinuţi politici şi împotriva torţionarilor acestora. Or, Şerban Nicolae, acest personaj de tristă reputaţie, s-a remarcat în ultimii ani (şi) prin declaraţiile sale pur bolşevice la adresa patrioţilor din Rezistenţa armată anticomunistă. (Am scris, la acea vreme, pe această temă: Tovarăşii PSD: contraatac la Istorie. Cazul Şerban Nicolae şi Tit Liviu Brăiloiu; Marina Chirca, eroina anonimă de la Nucşoara: cinci ani de la trecerea Dincolo)

Aşadar, dincolo de trădarea intereselor propriului partid (şi care nu este un lucru nou, după cum prea bine ştiu cititorii acestui blog), Pavelescu se face vinovat de asocierea cu un tovarăş vehement contestat de urmaşii rezistenţilor anticomunişti. O asociere care se constituie în (încă) o dispreţuitoare palmă pe obrazul membrilor şi simpatizanţilor PNŢCD, care au fost dintotdeauna alături de deţinuţii politici anticomuniști şi de urmaşii acestora. (De altfel, electoratul ţărănist l-a taxat – din nou – pe Pavelescu la localele din septembrie a.c. pentru toate așa-zisele gafe din ultima vreme; dar voi reveni cu un articol pe această temă.)

Tactica lui Pavelescu de a candida pe listele altui partid nu este nouă. Aşa cum bine ştiu unii ţărănişti (căci, evident, mulţi au uitat) şi aşa cum am arătat pe acest blog de-a lungul timpului (vezi articolele PNȚCD – o radiografie: 2008-2011 şi PNŢCD – o cronologie post-decembristă), Aurelian Pavelescu a demisionat cândva din PNŢCD, al cărui prim-vicepreşedinte era, pentru a candida, alături de alţi câţiva colegi ţărănişti, pe lista PNL la alegerile parlamentare din toamna lui 2008, tot pentru un mandat de deputat.

Dar nu acesta ar fi marele păcat al impostorului; oricine este liber să candideze din partea oricărui partid doreşte, la urma urmei. Grav a fost faptul că, după eşecul din alegeri, Pavelescu s-a reîntors în PNŢCD fix pe funcţia pe care o avusese înainte de fuga la PNL. Or, conform legii şi statutului PNŢCD, Pavelescu ar fi trebuit să se reînscrie ca membru simplu în PNŢCD şi, dacă voia să obţină din nou vreo funcţie în partid, ar fi trebuit să candideze pentru aceasta, în cadrul unui congres, nu să revină pe vechea funcţie hodoronc-tronc, ca şi când nici usturoi nu mâncase, nici gura nu-i mirosea. Iată, deci, că impostura lui Pavelescu nu a debutat la alegerea lui ulterioară ca „preşedinte al PNŢCD” (2010), aşa cum multă lume crede, ci mult mai devreme.

Aurelian Pavelescu a mers „pe burtă” la acea vreme, cu acordul întregii conduceri a PNŢCD- aripa Miluţ şi, mai grav, cu acordul membrilor acestei aripi a partidului. În apărarea acestora din urmă, e foarte posibil ca mulţi dintre ei să nu fi ştiut de „mişcarea tactică” de candidatură pe listele PNL a lui Pavelescu & Co, așa cum nu au știut ulterior de anularea (de către Pavelescu) a unor alianțe trâmbițate de țărăniști pe tot internetul, dar în fapt inexistente, așa cum nu au știut de multe lucruri, pentru că multe lucruri se petreceau în „partidul oficial şi juridic” fără ştiinţa membrilor de rând.

Iar astfel de lucruri se petrec şi acum, când „preşedintele oficial al PNŢCD” tace mâlc despre candidatura sa pe lista PER pentru Camera Deputaţilor. Ei bine, din momentul în care s-a înscris pe lista altui partid, Aurelian Pavelescu NU mai este oficial membrul, deci nici preşedintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat:

Articolul 8 (Legea Partidelor nr. 14/2003)

(1) Un cetăţean român nu poate face parte în acelaşi timp din două sau mai multe partide politice.

(2) Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior.

Aceste lucruri ar trebui să le știe membrii PNŢCD, care se referă încă la Pavelescu ca la președintele partidului, aceste lucruri ar trebui să le știe orice entitate (adică toată presa) care îl mai creditează pe acest impostor ca reprezentant al ţărăniştilor şi preşedinte al celui mai cunoscut partid ţărănist la ora actuală (căci între timp au mai apărut vreo trei, despre care vă voi povesti curând).

Însă, ca aproape întotdeauna (dar din ce în ce mai rar în ultima vreme, din păcate), s-au găsit în PNȚCD membri care au contestat ”mișcările de trupe” și acțiunile dezonorante ale conducerii centrale a partidului. Un exemplu este dl Adrian Țolovici, președintele Organizației PNȚCD Brașov, care și-a exprimat public punctul de vedere împotriva acestor acțiuni. Ba încă Adrian Țolovici a mers și mai departe, depunând o sesizare la Secretariatul General al PNȚCD, solicitându-i acestuia să ia măsurile statutare cuvenite în situația creată de Pavelescu, și anume să convoace Biroul Național de Conducere și Comitetul Național de Conducere (BNC, respectiv CNC al PNȚCD) ”pentru a restabili starea inițială sau data Congresului PNȚCD în vederea alegerii noii conduceri”. Există însă o mică-mare hibă în această sesizare/solicitare a domnului Țolovici: restabilirea stării inițiale (cu Pavelescu președinte) nu mai este posibilă, întrucât fostul președinte al PNȚCD este de acum membru PER și candidat al acestuia pentru Parlament.

2 responses to “E oficial: Pavelescu NU mai este președintele PNȚCD!

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dacă Pavelescu nu mai este membru PNȚ-CD (și din cuprinsul articolului înțeleg că nu mai este), membrii existenți ar trebui să convoace de urgență un Congres și să-și aleagă un nou președinte, astfel încât, la încercarea de revenire a lui pavelescu să găsească ușile sediului închise și semnătura schimbată în bancă,

    Apreciază

    Dan Horatiu Buzatu

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Ţărănista.

”Negociem orice, dar nu negociem principii!” (Corneliu Coposu)

Drumurile lui Spetcu

Blog de om umblat

Bucatari Romania

IMPREUNA PESTE TOT

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Doru Nicolae Grădinaru

profesor de istorie

JURNAℓ SCOȚIAN

Ioan-Florin Florescu, preot misionar

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Blogul lui Paul Tița

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: