Recomandări


În această pagină vă recomand o serie de articole. Unele îmi aparţin, altele le-am găsit pe Internet și mi-au atras atenția:

RECOMANDAT AZI:

 • Alpinistul Alex Gavan a dedicat ascensiunea de pe unul din cele mai inalte varfuri muntoase din lume memoriei partizanilor anticomunisti:

Alpinistul român Alex Găvan, în vârstă de 32 de ani, a dedicat ascensiunea sa pe Broad Peak (8.047 m) din masivul Karakorum din Pakistan, reușită în data de 23 iulie, memoriei luptătorilor anticomuniști din munți, se arată într-un comunicat de presă al acestuia. (Citiţi articolul integral pe napocanews.ro)

I. DE-ALE MELE

Vișinescu – fișa postului: exterminarea lui Ion Mihalache

ROMÂNII ÎNTRE ATITUDINE CIVICĂ ȘI RESEMNARE MIORITICĂ

PLURIPARTIDUL

NOSTALGIA COMUNISMULUI

BALCANISMUL ALTFEL

II. DE-ALE ALTORA

Despre integrarea europeană, obiectiv şi exhaustiv – un excelent articol de Miriam Cihodariu. Îl recomand numai celor cu răbdare şi interes real. Reţin din el următorul fragment:

Adevărata problemă, atât de imagine (credibilitate) cât şi de structură mai profundă, pe care o are ţara noastră de la ’89 încoace este continuitatea comunismului, aşezarea noilor structuri pe ilegitimitatea instaurării acestuia. Comunismul s-a instaurat printr-o lovitură de stat, monarhia a fost abolită prin mijloace într-un mod evident ilegale. Ar fi fost nu doar corect, ci şi logic ca după căderea acestuia, noua putere să medieze revenirea Regelui în ţară şi negocierea cu poporul. Citeşte tot articolul

O EXCELENTĂ ANALIZĂ POLITICĂ A EVOLUŢIEI PNŢCD DE DUPĂ 1990

Creştin-democraţia – articol în Wikipedia – în limba engleză

O istorie a PNŢCD – articol pe Bârlogul PNŢCD

RECOMANDĂRI MAI VECHI:

 • Moartea şi viaţa lui Corneliu Coposu: un articol mai vechi (1995) al lui Andrei Pleşu:”Cei care îşi amintesc de furia vulgară cu care era întîmpinat domnul Coposu imediat după Revoluţie vor contempla cu oarecare stupoare pietatea cvasiunanimă care îl înconjoară acum. E un semn că mulţimea e, totuşi, educabilă: prestigiul adevărat sfîrşeşte prin a impune, fierbinţelile ideologice se domesticesc” (Citiţi articolul pe dilemaveche.ro)
 • Trei motive pentru care fuziunea PNL-PD nu trebuie să aibă loc – Horia Buzatu 2. Motivul invocat de fuzionanți privind o așa zisă coagulare a dreptei, nu există.Înainte de orice altceva, trebuie spus răspicat: politica românească nu se face pe criterii doctrinare. În România nu există programe politce de dreapta sau de stânga. Nici nu s-a făcut vreodată guvernare de dreapta sau de stânga. Ultimii care au făcut asta, au fost comuniștii !  Citiţi articolul pe Blogul lui Buzatu
 • Vintilă Mihăilescu: „Nu mai există ţăran român“Pe scurt, comunismul a creat nu un muncitor, ci un muncitor gospodar, care este altceva. Pe de altă parte, în mod paradoxal, comunismul nu a reuşit să distrugă satul şi gospodăria sătească, ci, în final, a întărit-o. Concluzia este că nu a creat nici proletarul şi nu a destrămat nici ţăranul, ci a făcut un fel de struţo-cămilă, acest muncitor gospodar, forţat să migreze după căderea comunismului. Îl găsim necalificat pe şantierele de construcţii, unde este omul bun la toate, util, descurcăreţ, dar care nu este la nivelul instalatorului polonez. Citiți întreg articolul aici
 • Râmnicu Sărat – cea mai odioasă închisoare – Cicerone Ionitoiu, Revista Memoria:Atributele care pot defini răul absolut în limba română cred că sunt depăşite de ceea ce s-a petrecut acolo.Numai mintea diabolică a lui Alexandru Nicolschi putea născoci metode şi găsi locuri de tortură, unele mai grozave decât altele, şi să-l facă să regrete că n-a ştiut în 1949 că o să urmeze 1989. Aşa de strâmtă îi era judecata acestei specii din ordinul primatelor care nu vedea decât sânge şi oameni schilodiţi, fără să se gândească şi la un mâine care este permanent şi cu nimic nu poate fi împiedicat. (Citiţi întreg articolul aici)
 • Ion Mihalache- rezistenţa ca temelie a libertăţiiŢărănismul lui Ion Mihalache s- a ivit din plămada nobilă şi însângerată a Marelui Război- acolo unde bolşevismul a semănat furtuna sa de ură şi de fanatism,curentul politic al agrarianismului a mizat pe fermitate şi democratism. – un articol de Ioan Stanomir pe lapunkt.ro, 27 dec. 2013. Citiţi articolul aici
 • Torţionarul Ion Ficior, la Parchetul ICCJ. Avocată: Nu el i-a omorât pe oamenii aceia, au murit din cauza normelor respectate de el –  15.11.203La ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, avocata lui Ficior a spus că acesta nu se face vinovat de genocid, pentru că el nu a dispus în mod direct sau nu a acţionat în mod direct pentru uciderea acelor deţinuţi.Avocata a precizat că normativele şi regulile impuse de stat la acea vreme, precum şi regimul hranei în penitenciar au dus la decesul acestor persoane. Aceasta a mai arătat că Ficior nu a făcut nimic altceva decât să respecte atribuţiile de comandant pe care le avea atunci.Întrebat ce le transmite foştilor deţinuţi, Ion Ficior a răspuns: “Sănătate, multă sănătate”. (citiţi tot articolul pe napocanews.ro)
 • CAPTURA STATULUI LA PURTATOR. 30 de nume sonore pe lista neagra provizorie a exploatarii Rosia Montana – 07 Octombrie 2013 – Romaniacurata.ro Următoarele personalități care dețin sau au deținut funcții publice au acționat în calitatea lor oficială pentru a promova un proiect prin care o resursă a statului roman ce nu poate fi înstrăinată prin Constituție va fi exploatată printr-un parteneriat în care România are doar 20% și printr-un procedeu riscant pentru oameni, natură și vestigiile noastre istorice, contra deciziilor mai multor instanțe judecătorești care în mod repetat au declarat ilegale procedurile de avizare.Lista este deschisă completărilor. Așteptăm noi sugestii însoțite de documente sau linkuri. LISTA VA FI ACTUALIZATĂ PERMANENT CU NOILE INFORMATII. Nu publicăm calomnii sau insulte.
 • Balul torționarilor  (hotnews.ro): Romania este tara mea. Romania este tara in care, in ultimii 20 de ani (!), o institutie oficiala a statului a organizat un bal pentru tortionari. Un bal al celor care ne-au chinuit profesorii si medicii, al celor care ne-au ucis matematicienii si artistii. 
  Nu e nicio metafora aici: colonelul Ion Ficior, fostul comandant al lagarului de munca silnica de la Periprava, a povestit ca “fostii comandanti de penitenciare comuniste se intalneau la un fel de bal organizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor”. Statul roman are grija de copiii lui. Stiti ce pensie primeste colonelul Ficior?
 • Interviu cu Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, despre torționarii comuniști (epochtimes-romania.com): ”Toţi aveau o plăcere deosebită să te bată, să te zdrobească, mai ales dacă erai intelectual. În general, majoritatea lor erau nişte imbecili. Făceau parte din categoria socială de calici şi dacă nu ştiai carte, erai în totalitate devotat partidului. Dacă cineva ştia să scrie, (Partidul – n.r.) îi punea condeiul în mână şi îl făcea ofiţer.
 • Tristețea satului românesc – un articol de Mihai Maci, pe contributors.roPovestea de mai jos este aceea a unui eşec. Satul românesc nu a reuşit să  iasă dintr-un ciclu al subdezvoltării început cu multe decenii în urmă. Modernizările succesive care s-au abătut asupra lui, de la industrializarea comunistă până la liberalizarea pieţei muncii de după ’90, au sfârşit prin a-l pustii. Odinioară, satul era privit ca fiind temeiul identităţii noastre. Încă în zilele noastre, jumătate din populaţia ţării locuieşte în mediul rural. După ce a fost exaltat de literatura si istoriografia romantică, satul a devenit – o dată cu ascensiunea oraşelor in a doua jumătate a secolului XX – tărâmul uitat al politicilor sociale şi economice româneşti. Poate absenţa lui  dezbaterea publică a prezentului e – mai mult decât orice – semnul faptului că nu mai avem unde ne întoarce.
 • ISTORIA care nu se învaţă în şcoli: Lista celor mai cunoscuţi torţionari comunişti – Vlad Pintea pe buzznews.ro, la 12 apr. 2013: Dar să vedem o parte din istoria nestudiată în şcoli, tocmai pentru că socialiştii (puii de revoluţionari de azi) se opun condamnării comunismului, în timp ce nazismul e interzis de ceva timp. Să facem cunoştinţă cu cei care ne-au nenorocit neamul pentru multe, multe zeci de ani, şi ai căror urmaşi încă ne dau lecţii şi ne diriguiesc destinele.
 • Prof. dr. Nicolae Constantinescu, medic chirurg: „6 ani în care am triumfat s-au dus cu o singură notă. Acesta este comunismul – Laurențiu Ungureanu, adevarul.ro, 22 iunie 2013: ”Am avut un profesor de limba română care ne spunea: „Dragii mei, nu mai scrieţi în teză cuvintele «luptă de clasă» ca să vă dau notă mare. Vă stâlciţi sufletele“. După şase luni, a fost dat afară din liceu şi închis”

 

Posted 20/02/2011 by Cris A.

Bucatari Romania

IMPREUNA PESTE TOT

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Doru Nicolae Grădinaru

profesor de istorie

JURNAℓ SCOȚIAN

Ioan-Florin Florescu, preot misionar

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Blogul lui Paul Tița

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: