Mesaje mai vechi   Leave a comment


Reproduc mai jos discursul domnului Corneliu Sicoe, pregatit pentru Congresul Extraordinar al PNTCD din 18 iunie. O cuvantare ce nu a mai fost tinuta – din motive obiective – a unui membru de rand la care remarc sinceritatea si devotamentul fata de partid.

DOMNULE PREŞEDINTE DE ONOARE,

DOMNULE PREŞEDINTE AL P.N.Ţ.C.D.,

DOMNULE Avocat VICTOR CIORBEA,

Prim-Ministru al României între anii 1997-1998

DOAMNELOR ŞI DOMNILOR,

Doresc să salut, cu respect şi consideraţie, pe toţi cei care sunteţi prezenţi aici pentru a participa împreună la acest eveniment important:

CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PARTIDULUI NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT!

Şi astăzi – ca întotdeauna – alături de noi se află un reprezentant al generaţiei de aur a P.N.Ţ.C.D. – o personalitate de mare caracter, un om de o deosebită valoare morală, care a îndurat timp de 17 ANI chinurile temniţelor comuniste de la GHERLA, AIUD, SIGHET, BAIA SPRIE, RÂMNICU SĂRAT, dar căruia BUNUL DUMNEZEU i-a dăruit – ca recompensă – o viaţă lungă:

DOMNUL ION DIACONESCU – căruia îi mulţumim din inimă şi îl asigurăm de sentimentele noastre pline de respect şi veneraţie!

Mă numesc CORNELIU SICOE.

Am 36 de ani şi încă din copilărie – înainte de 1989, când aveam 13-14 ani – am aflat despre faptele deosebite şi suferinţele inimaginabile din închisorile de exterminare ale anilor ’50 (cincizeci) ale unor români patrioţi – fruntaşi şi membri ai PARTIDULUI NAŢIONAL ŢĂRĂNESC – modele umane de conştiinţă naţională: IULIU MANIU, ION MIHALACHE, CORNELIU COPOSU, IOAN BĂRBUŞ, CICERONE IONIŢOIU, NICOLAE CARANDINO, ILIE LAZĂR, CAMIL DEMETRESCU, ION DIACONESCU şi atâţia alţii!

În serile de tristă amintire – înainte de anul 1989, IARNA, când lumina se stingea pentru multe ore, iar caloriferele erau reci – BUNICUL MEU, profesor pensionar şi veteran de război, sub vegherea căruia s-a derulat copilăria mea, pentru ca timpul – pe întuneric şi pe frig – să treacă mai repede şi mai uşor, îmi povestea amintiri din război şi fapte ale unor români adevăraţi, care s-au sacrificat pentru naţiunea română şi pentru idealurile în care au crezut. Astfel, am aflat cine au fost aceştia şi ce valoare umană au avut aceste repere de conştiinţă şi de luptă pentru păstrarea identităţii naţionale.

Aşa am înţeles, la acea vârstă, că a existat în ROMÂNIA interbelică un partid ai cărui întemeietori IULIU MANIU (în ARDEAL) şi ION MIHALACHE (în REGAT) şi-au închinat eforturile şi lupta lor pentru idealul naţional al unei ROMÂNII unite şi prospere, în care să triumfe LEGEA şi DREPTATEA.

Dar vremurile pe care le-au trăit, vitrege şi tulburi, le-au stat împotrivă şi vieţile multora dintre ei s-au stins în temniţele comuniste, în chinuri cutremurătoare.

Mai târziu, după 1989, ca adolescent licean şi student, am început să citesc toate materialele pe care le-am găsit despre istoria P.N.Ţ, iar ulterior am urmat, in cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii BUCURESTI – sectia Relatii Politice Internationale – cursurile unui Masterat a carui tema finala a fost “Politica externa a Partidului National Taranesc in perioada interbelica”.

Am reuşit, astfel, să cunosc cele mai importante momente din lupta şi activitatea acestui partid, iar reprezentanţii lui – exemple de demnitate şi sacrificiu pentru ţară – mi-au rămas ca repere morale pentru concepţiile de viaţă, pe care mi le-am format.

În anul 1992 am început să activez în ORGANIZAŢIA DE TINERET A P.N.Ţ.C.D., iar apoi după intrarea la facultate, în 1994, m-am înscris în organizaţia TINERETULUI UNIVERSITAR NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT, cea mai puternică organizaţie de studenţi din toată ţara, neegalată nici până astăzi de organizaţiile speciale ale oricărui alt partid.

Am fost şi am rămas un admirator al caracterului şi tăriei morale ale acestor oameni, care nici în faţa celor mai barbare chinuri şi nici în faţa morţii nu şi-au trădat idealurile şi camarazii de luptă.

Îmi vin în minte atâtea momente importante şi impresionante din istoria partidului şi din viaţa fruntaşilor săi – în clipe grele pentru ţară – pe care, desigur le cunoaşteţi, dar care i-au emoţionat chiar şi pe străini: prigoana membrilor P.N.Ţ. de după 1944, falsificarea alegerilor din 1946, anchetele şi arestările care au urmat în 1947, izgonirea Majestăţii Sale Regelui Mihai – ultimul bastion în calea comunizarii si sovietizării României.

Un moment edificator, pentru verticalitatea morală şi tăria de caracter a unuia dintre reprezentanţii MARCANŢI ai P.N.T.C.D. – CORNELIU COPOSU – şi impresia puternică pe care a făcut-o în faţa unor personalităţi politice importante din străinătate sunt relatate în ziarul ″ADEVĂRUL″ din 20 MAI 2011 de către un jurnalist inteligent şi sensibil – TUDOR CĂLIN ZAROJANU.

În articolul său autorul îi aduce un OMAGIU lui CORNELIU COPOSU, care în acea zi (20 MAI 2011) ar fi împlinit – dacă trăia – 97 de ani….

Iată ce scrie acest jurnalist:

″Nici o clipă şi în nici un fel nu a abdicat de la convingerile sale, nu a făcut nici un pas înapoi, nu s-a dezis de oameni şi de ideile în care credea. […]

La o reuniune conservatoare prezidată de MARGARET THATCHER a fost invitat pe scenă, alături de HELMUT KOHL, WILFRIED MARTENS, JACQUES CHIRAC […] când a intrat în sală, chipul său a fost proiectat pe un ecran uriaş, pe care scria: ″17 ANI ÎN PUŞCĂRIILE COMUNISTE″ şi toată lumea s-a ridicat în picioare!… Cu doar câteva luni în urmă, însă, la ALBA IULIA, de ZIUA NAŢIONALĂ, fusese huiduit în timp ce vorbea despre cei care au întemeiat ROMÂNIA MODERNĂ …″ .

Aş dori ca exemplul acestor caractere să ne călăuzească şi să ne inspire pentru existenţa viitoare a partidului nostru, care trebuie să fie unit şi puternic, pentru a-şi relua rolul şi locul în societatea românească.

Ţara trece prin momente grele!

Milioane de români se zbat în sărăcie lucie. Mii de profesori au rămas fără slujbă, foarte multe şcoli s-au închis.

Spitalele se desfiinţează, zeci de mii de pensionari nu au bani nici de mâncare, nici de medicamente.Medicii şi tinerii capabili părăsesc România. Sute de mii de hectare de pământ au rămas pârloagă. Datoria externă a ţării a ajuns la cote astronomice.

PARTIDUL NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN DEMOCRAT trebuie să strângă rândurile, pentru a fi la înălţimea misiunii pe care a avut-o întotdeauna în momente dificile ale istoriei neamului.

SĂ NU UITĂM că dictonul latin ″DIVIDE ET IMPERA!″ este valabil şi astăzi!

Să renunţăm la orgolii inutile şi dăunătoare partidului nostru pentru găsirea – CU RAŢIUNE – a soluţiei de unificare a P.N.Ţ.C.D., iar această soluţie este ALEGEREA Domnului VICTOR CIORBEA – avocat de prestigiu şi fost PRIM-MINISTRU AL ROMÂNIEI – ca PREŞEDINTE AL PARTIDULUI NAŢIONAL ŢĂRĂNESC CREŞTIN-DEMOCRAT.

Domnul VICTOR CIORBEA este capabil, cu ajutorul nostru, să redea forţa de care are nevoie acum Partidul, pentru a răspunde cerinţelor acestor vremuri tulburi şi pentru a fi demn de înaintaşii săi.

Am convingerea că România nu poate ieşi din marasmul economic in care se afla decat prin instaurarea Monarhiei si prin venirea la guvernare a unei veritabile aliante a fortelor reale de dreapta, în care P.N.Ţ.C.D.-ul îşi va găsi locul binemeritat, iar aceasta se va putea întâmpla doar cu un P.N.Ţ.C.D. condus de Victor Ciorbea.

Aşa să ne ajute Dumnezeu !

VĂ MULŢUMESC

Reclame

Posted 23/06/2011 by Cris A.

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: