La Moartea Doamnei Thatcher   Leave a comment


Reproduc mai jos un mesaj al domnului Ion Varlam la moartea doamnei Thatcher (Sublinierile îmi aparțin):

Niciunul din comentariile marilor organe de presà occidentale nu aminteste rolul fundamental pe care „Doamna de Fier” l-a jucat în înfrângerea subversiunii comuniste în Europa Occidentalà, începând cu propria ei tarà. Amintesc cà cea mai puternicà federatie sindicalà (a minerilor) din Marea Britanie ajunsese sà fie condusà de un agent sovietic, al càrui nume conspirativ era Scargyll, care dispunea de capacitatea de a organiza greve si meetinguri uriase prin care paraliza pe durate prelungite – uneori peste 3 luni de zile – activitatea celor mai importante sectoare de activitate. Niciun om politic nu avusese tària de caracter necesarà pentru a angaja lupta cu aceastà organizatie cu dovedite conexiuni teroriste peste hotare.

Doamna Thatcher a decis sà punà capàt gravelor dezordini prin care erau tinute în sah viata economicà si politicà, pe care le mostenise de la guvernele laburiste dinaintea ei. Merità sà amintim cà prima ei victorie a fost înfrângerea centralei sindicale a lui Scargyll si a lui personalà. Dovedirea subventionàrii acestui sindicat trotzkyst si a leaderului acestuia de càtre Moscova, trecând prin Libya lui Gheddafi, a avut ca efect disparitia lor din viata publicà.

Tot D-na Thatcher a reusit sà demanteleze cel mai puternic centru de subversiune intelectualà sovieticà din lume, care functiona la Londra sub numele de „Pergamon Press” si apartinea nominal unui ceh cunoscut sub numele conspirativ de Maxwell. Doamna de Fier nu a isbutit însà sà obtinà condamnarea agentilor sovietici infiltrati în fruntea MI5 (afacerea „Spycatcher” din 1988), nici sà interzicà numirea franc-masonilor în functii publice (colegii ei de partid reusid sà împiedice de fiecare datà punerea legii la vot (a trecut-o prin parlamant Tony Blair). Fiicà de pastor metodist, nu se stie sà fi propus vre’un crestin spre înnobilare Reginei. Ea l’a înnobilat si pe Sir Joseph Iacobover, cumnatul lui Moses Rosen si fost rabin al Auschwitzului.

Apropos de moartea D-nei Thatcher. Am fost puternic ostracizat la Paris când am propus ca lui Pinochet, care începuse sà fie urmàrit de stânga europeanà (Spania – judecàtorul comunist Garzon lansase un mandat de urmàrire contra lui si un judecàtor englez cerea arestarea lui în clinica briatnicà unde venise sà se îngrijeascà), sà i-se acorde Premiul Nobel pentru Pace, pentru meritul de a fi salvat de comunism (împreunà cu amiralul argentinian Videla) America Latinà. M’au atacat atunci cei de la Liga Dreptrurilor Omului (Berindei si gasca lui de trotzkysti: Alain Paruit-Herscovici, Avocatul Blanc si Dinu Zamfirescu, càtelul lor de atunci, etc.). Cred cà si Goma, dar nu sunt sigur. Sanda Stolojan si Maria Bràtianu mi-au spus zâmbind: „Tu n’y penses pas serieusement!” (*Sper cà nu vorbesti serios!”). Cam la fel si Mihai Korne, care mi-a râs în nas la auzul unei afirmatii atât de incompatibile cu ideile mentorilor lui „politically correct”… Cam acelasi lucru l-am pàtit cu liderii sindicatului crestin al bàncilor, în al càrui consiliu de conducere aveam o functie.

Fàrà sà fi avut legàturi cu ea, Madam Thatcher a venit ulterior sà-mi die dreptate. Atunci când Pinochet a fost arestat prima data, si pus sub acuzatie, ea a declarat în Parlamentul de la Westminster: „Omului acestuia ar trebui sà i-se deie Premiul Nobel, nu sà i-se punà càtuse pentru cà a salvat America de sud de comunism!”

Ceva mai târziu, când Gorbaciov si Kohl au denuntat protocolul secret al Pactului Ribentropp-Molotov, si Republicilor Baltice li s’a recunoscut suveranitatea politicà si teritorialà pierdutà în August 1940, am scris (de la Paris, în numele UMRL càci Iancu Ratiu revenise la Bucuresti si era total absorbit de problemele din PNTCD) mai tuturor guvernelor si cancelariilor occidentale pentru a le cere sà sustinà redobândirea acelorasi prerogative suverane de càtre România, asupra celor douà provincii ràpite cu acelasi prilej de Rusia sovieticà. Cele mai solidare si încurajatoare ràspunsuri le-am primit de la Margareta Thatcher si de la ministrul spaniol de externe. Ràspunsul lor a fost clar si în substantà identic: „Actualul guvern de la Bucuresti este la fel de liber ca si cele din tàrile baltice; nimic nu-l împiedicà sà afirme suveranitatea teritorialà si politicà a României asupra Basarabiei si a Bucovinei. Asa cum nu s’a opus în cazul statelor baltice, Moscova nu s’ar fi împotrivit acestui act unilateral întru totul legitim al României. Momentul a fost ratat din cauza autoritàtilor române care nu s’au prevalat de drepturile indiscutabile ale oricàrui stat în materie de teritorii ràpite manu militari.

Singurul mod în care và putem ajuta este de a và sustine punctul de vedere. Si ca sà ne puneti în situatia de a và putea da acest concurs, este indispensabil ca la toate reuniunile internationale la care România ia parte, oricare ar fi ordinea lor de zi, sà aduceti pe masà tema teritoriilor ràpite prin pactul sovieto-nazist care a declansat al II-lea Ràsboi Mondial. Dacà o veti face cu abilitate si cu fermitate, cu perseverantà si cu ràbdare este imposibil sà nu obtineti câstig da cauzà. Dar nu trebuie sà asteptati ca Rusia sà revinà la ambitiile hegemonice la care se vede deja cà nu este dispusà sà renunte.”

Ion Varlam 08/04/2013

Reclame

Posted 09/04/2013 by Cris A.

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: