Scrisoare deschisă către membrii și simpatizanții PNȚCD   14 comments

Vă prezint mai jos Scrisoarea deschisă a Grupului de Rezistență din PNȚCD către membrii și simpatizanții partidului

Dragi colegi țărăniști,
Dragi simpatizanți,

Dorim să lămurim prin această scrisoare toate nedumeririle ce s-au iscat în rândul dumneavoastră în ceea ce ne privește: cine suntem? De unde am apărut? Ce urmărim?

Am încercat să dăm aceste lămuriri în documentele noastre programatice (pe care le găsiți aici). Însă, cum nu toată lumea are timp să le parcurgă pe toate și e mai comod ca ideile principale să se regăsească într-un singur loc, vă adresăm această scrisoare ce se constituie într-o sinteză a acestor documente, în scopul de a elimina din start orice speculații, temeri sau nedumeriri în ceea ce ne privește.

Cine suntem noi?

Ei bine, noi suntem parte din VOI, voi membrii de rând ai PNȚCD, care asistați de ani de zile, fără putere de decizie și acțiune, la destrămarea partidului de către cei mari, voi, cei cărora vi se pune pumnul în gură chiar înainte de a deschide gura, cei cărora vi se ucide în fașă orice inițiativă, oricât de mică, menită a schimba ceva în bine și a da partidului o gură de aer, întru supraviețuire.
Suntem acea parte din voi care am decis să nu mai tăcem, să căpătăm o voce, să ne manifestăm public. Să acționăm, fiecare după puterile noastre, pentru demascarea și înlăturarea imposturii din partid și reconstruirea acestuia din temelii, de jos în sus, căci, după cum bine se vede, de sus în jos toate încercările au eșuat lamentabil, generând cine mai știe câte aripi.

Suntem cei care de ani de zile luăm poziții și avem diverse inițiative individuale sau de grup, în cadrul marii mișcări de rezistență ce s-a creat imediat după Congresul PNȚCD din 2008, când Marian Petre Miluț a refuzat să părăsească scaunul de președinte al partidului, așa cum îi ceruse majoritatea membrilor și organizațiilor, în mod democratic, hotărând demiterea sa. O hotărâre majoritară și democratică, deci, pe care domnia sa a binevoit să o conteste printr-un lung șir de procese care continuă și azi, grație „moștenitorului dinastic” al numitului ex-președinte, „prințișorul” Aurelian Pavelescu. Tot acestuia din urmă îi datorăm și contestarea la nesfârșit a deciziei de Neurmărire Penală în favoarea celor 37 de colegi țărăniști târâți prin comisii, anchete și tribunale de către Miluț, într-un rușinos proces penal, intentat doar pentru că și-au pus semnătura mai sus sau mai jos într-un tabel de prezență. (O radiografie a situației din PNȚCD din perioada 2008-2011 găsiți aici)

De ce Grupul de Rezistență?

Așa cum bine știți, rezistența în PNȚCD s-a manifestat permanent în ultimii 4 ani în rândul imensei majorități a membrilor și organizațiilor, la toate nivelurile, pe diverse căi.
Am rezistat și ne-am opus în permanență față de impostură, am fost târâți prin tribunale, am încercat să îndepărtăm „moștenitorii dinastici” prin congrese democratice, statutare și legale.
Ne-am reunit forțele și am rezistat tuturor vicisitudinilor, presiunilor, amenințărilor, am fost dați afară pe ușă și am intrat pe fereastră. Înapoi, în partidul nostru de suflet, din care vor să ne dea afară ei, niște intruși, traseiști și oportuniști, pe noi, cei ce rămânem țărăniști pe viață, chiar dacă ei ne vor „exclude”.
Da, suntem țărăniștii pe viață, suntem noi, noi membrii de rând care am fost mereu (considerați) prea mici pentru acțiuni mari. Care ne-am pus speranța în liderii noștri, ce nu au fost în stare să rezolve problemele ce macină partidul de atâta vreme, ci, dimpotrivă, au adâncit prăpăstiile, au rupt partidul în bucăți din ce în ce mai mici, până la o fărâmițare aproape totală. O fărâmițare în care noi ne-am pierdut, manipulați când de unul, când de altul. Manipularea aceasta a avut, într-un final, efectul scontat: confuzia, dezorientarea, lehamitea s-au strecurat printre noi, în noi, iar rezistența noastră între timp a slăbit, i-am pierdut scopul și sensul, mulți ne-am retras pasivi și obosiți din luptă, alții ne reactivăm ocazional doar pentru a ne răfui, din când în când, cu vreun coleg din altă tabără…
Și totuși, partidul a respirat și a existat prin noi și datorită nouă. Noi suntem inima PNȚCD.

Dar inima aceasta abia mai bate. De aceea, noi, cei ce nu vom pleca niciodată din acest partid, ne ridicăm acum și strigăm, la unison: Noi suntem PNȚCD! Și facem acum din acest Grup de Rezistență vocea celor care au ținut vie flacăra rezistenței din partid, au continuat și continuă lupta, neobosiți, cu speranța nezdruncinată de a schimba, totuși, ceva. De a nu lăsa partidul să moară. De a rezista și de a ne opune gravelor abuzuri, calomnii și lovituri date partidului, ce au debutat cu Marian Petre Miluț și au continuat cu Aurelian Pavelescu.
NU suntem o altă aripă, nu intenționăm să producem vreo altă sciziune, ci, dimpotrivă, să reunim colegi din toate taberele și să-i provocăm la acțiune. Această dorință de acțiune ne-a strâns laolaltă, iar Grupul de Rezistență s-a constituit, firesc, într-o portavoce a membrilor de rând și o platformă de acțiune pentru aceștia, sub deviza „Fiecare contează!

Ce urmărim?

În atmosfera generală de confuzie, în condițiile în care reperele pălesc și căile se răsfiră, dorim să ne situăm la o răscruce între aripi și tabere. Să facilităm comunicarea între membrii simpli, să le dăm acestora o voce, să eliminăm starea de confuzie, să demascăm în mod constant impostura din partid, până la înlăturarea ei, pe căi democratice. Să protestăm prin toate mijloacele față de nedreptele decizii ale Justiției, care i-a pus ștampila în mână unui personaj ce nu ne reprezintă. Și, nu în ultimul rând, să inițiem, după puterile noastre, acțiuni civice și politice în spiritul adevăratelor valori ale PNȚCD, pe care îl dorim ALTERNATIVA la clasa politică actuală. (Obiectivele noastre, pe scurt, aici)
Acum, că am precizat cât se poate de clar, sperăm noi, cine suntem și ce vrem, îi așteptăm pe cei dintre dumneavoastră sătui de letargie și lehamite, dispuși la acțiune în spiritul celor de mai sus, să ni se alăture și să activeze alături de noi.

sigla-rez-PNT-medresMulțumim pe această cale tuturor celor care ni s-au alăturat și ne sprijină și sperăm să nu vă dezamăgim, să păstrăm acest partid viu, împreună cu voi.


Așa să ne ajute Dumnezeu!

Grupul de Rezistență din PNȚCD

1 septembrie 2012

 

Reclame

14 responses to “Scrisoare deschisă către membrii și simpatizanții PNȚCD

Subscribe to comments with RSS.

 1. Va simpatizez. Cred ca situatia actuaa a PNT se datoreaza lui Victor Ciorbea si grupului din jurul lui care au avut sarcina de a desfiinta PNT, asa cum Tariceanu a avut sarcina de a distruge PNL. Mai cred ca Traian Basescu i-a coordonat pe cei doi. Va doresc succes si am speranta ca PNT si PNL vor reveni la valoarea lor de dinainte de 1945.
  \

  Apreciază

  Barbulescu Vasile
 2. Citesc acest articol care imi umple sufletul de caldura, de speranta ca se va realiza tot, sau macar o parte din ce a dorit SENIORUL, dar citind comentariile imi dau seama ca va fi foarte greu de luptat cu virusul pavelescu. Nu pot crede si nu pot intelege cum ii acordati aceasta incredere acestui fost comunist si poate si securit care probabil a avut sarcina distrugerii PNTCD. Este imperios necesar sa ganditi cateva momente la rece. Traiesc cu speranta ca o sa intelegeti .

  Apreciază

 3. Sustin comunicatul, cum am putea sprijini un securist?

  Apreciază

  • Mulțumesc! Vă rog totuși să-mi furnizați toate datele necesare: numele, prenumele, profesia, data de la care sunteți membru PNȚCD, organizația din care faceți parte, funcția în partid (dacă este cazul), alte calități / demnități – demnitari, aleși locali (dacă este cazul, chiar dacă au fost deținute în trecut) sau calitatea de simpatizant. Vă mulțumesc!

   Apreciază

 4. Cine poate sa-l sprijine pe impostor ? Doar alti impostori; sper ca pe 20 aprilie ,la Pitesti sa se intalneasca doar cu cateva slugi umile . PNTCD-ul , nu poate fi lasat la mana lui pavelescu si mru . Fiti demni !

  Apreciază

  corneliu neagoe
 5. Perfect deacord.

  Apreciază

  Av. Tiberiu KOVACS
 6. O relansare a PNTCD se poate face doar daca se propune un proiect de program pentru statut si pentru reforme adminstrative si economice, pe care membrii si simpatizantii sa-l sustina. Un grup de necunoscuti fara strategie nu va avea sustinere.
  Trebuie ca in statut sa se stipuleze functionarea democratiei interne, suprematia adunarilor generale si a congresului in raport cu liderii, si obligativitatea liderilor de a convoca adunari periodice si de a supune aprobarii deciizile importante.
  O alianta intre partide pentru alegeri, sau o sustinere a unui guvern, nu pot fi decise de un presedinte de partid sau de un organism central de conducere format din cativa membrii. Nu ar trebui sa fie statutara.

  Apreciază

  • Le luăm pe toate pe rând, pas cu pas 😉
   Strategia și programul sunt ale PNȚCD – le găsiți aici: http://pntcd.eu/
   Statutul, e adevărat, trebuie să sufere unele modificări, după părerea mea (și nu numai a mea), dar modificările propuse trebuie aprobate în cadrul unui congres.
   Statutul actual PREVEDE supremația adunărilor generale. Conform acestuia, politica de alianțe se decide la nivelul Comitetului Național de Conducere (= președinții tuturor organizațiilor teritoriale, speciale etc.)

   Apreciază

   • Se vede ca viciile de statut au dus la blocaj. Din cate am sesizat eu si in AC si in PNTCD, conducerile filialelor judetene au fost acaparate de oamenii FSN-ului. Restabilirea unor lideri reprezentativi trebuie facuta pe baza unor dezbateri de statut, de strategii si programe foarte bine structurate, si la Congres sa se aprobe. La congres nu se fac dezbateri privind statutul. La congres se aproba modificari discutate si aprobate in prealabil in filiale. Dezbaterile privind statutul ar putea fi un bun prilej si punct de pornire pentru reactivarea membrilor, care sa-si aleaga sau sa valideze conducerile si sa mandateze reprezentantii la congres sa sustina decizile adoptate in filiale. Ar fi o erore sa se tina un congres cu actualii lideri locali si cu mandat in alb.

    Apreciază

 7. Va doresc multa bafta tuturor

  Apreciază

  Circu Gabriel
  • Mulțumim mult, vom avea nevoie și de baftă 😉 Dar în primul rând de seriozitate, de muncă asiduă și de devotament. Sperăm să le cumulăm pe toate, fiecare în parte și toți la un loc 😉

   Apreciază

 8. va respect si va salut pe toti taranistii din romania .

  Apreciază

  IANCAU. DUMITRU
 9. haideti sa ne reunim intrun congres fara aripi, sa decidem democratic . multam fain ptr. intelegere .

  Apreciază

  IANCAU. DUMITRU
 10. Eu nu sunt de acord,sunt ales local PNTCD si sprijin politic pe Pavelescu.Motivul,are o viziune politica pentru partid.

  Apreciază

  taranist,de Maramures

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

11iunie.ro

Democrația sună bine!

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

De ce să lași lucrurile simple cînd pot fi complicate?

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri, poezie, fotografii, patrimoniu cultural

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Insula Indoielii

Un loc pentru raţiune, argumente şi dovezi.

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

No Justice

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

D&D: "Enjoy the silence!"

D&D: "Să trăim cât suntem în viaţă!”

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Tița Blog

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

Living With Dementia

reflections and prayers about how dementia affects my life and relationships

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat asta: