Propuneri-Dezbateri   5 comments


sigla-rez-PNT-xlowres

În această pagină voi aduna propunerile venite din rândul membrilor PNȚCD – şi nu numai -, pe care le supun dezbaterii publice. 

 Sistemul electoral  ~ Agricultură, mediu, turism  ~

Sistemul politic ~ SITUAŢIA PNŢCD 

~ Programul PNŢCD 100 ~

Haideţi la discuţii aici

1. SISTEMUL ELECTORAL

 • Alexandru Herlea – Despre necesitatea votului în albO solida alternativa politica se poate realiza numai daca ea este expresia vointei clar afirmate a unei parti importante a electoratului. Toti cei care resping oferta electorala, existenta astazi in Romania, trebuie sa se exprime si aceasta se poate face prin votul alb (buletinul de vot pe care nu a fost aplicata stampila cu mentiunea votat). El exprima, fara echivoc, refuzul de a alege candidatii inscrisi in buletinele de vot(Citiți articolul în întregime aici)
 • Constantin Geangu – Alegeri preferențiale pe listăEvoluţia vieţii politice a dovedit in mod irevocabil falimentul sistemului electoral majoritar pentru alegerea Parlamentului aflat astăzi în vigoare. Este deci necesară o soluţie nouă care să asigure o legătură adevărată între alegători şi aleşi. Este necesară o soluţie prin care cetăţeanul are posibilitatea să aleagă atât o anumită doctrină, respectiv un anume partid sau alianţă de partide, cât şi pe politicienii care să o pună în practică. (Citiți în format pdf aici: Geangu Ctin-Alegeri preferentiale pe lista)

Haideţi la discuţii aici

2. AGRICULTURĂ, MEDIU, TURISM:

 • Constantin Geangu: Compostul – o soluție pentru mai multe probleme de mediu: Printre avantajele compostului se numără solul de calitate superioară, eliminarea mirosurilor neplăcute, rezistența la secetă a plantelor, alimente mai sănătoase (Citiți articolul în întregime aici)

Haideţi la discuţii aici

3. SISTEMUL POLITIC

 • Pentru aceia dintre dumneavoastră interesați de proiectul de revizuire a Constituției, am căutat și am găsit (pe mediafax.ro) acest proiect aprobat în comisiile parlamentare în vara asta și care urmează a fi votat în Parlament în această toamnă. Îl puteți descărca de aici: proiect revizuire constitutie-amendamente-adoptate-18-iunie-2013
 • În anul 2012, Alianţa pentru o Românie Curată a invitat pe toţi liderii partidelor parlamentare să semneze Carta Albă a Bunei Guvernări, cuprinzând o serie de propuneri reformatoare pentru sistemul politic românesc, referitoare la organizarea partidelor politice, măsuri administrative şi măsuri legislative pentru o bună guvernare a României. Aplicarea acestor măsuri ar putea fi un bun pas de început pentru asanarea societăţii româneşti. Descărcaţi de  aici Carta Alba a bunei guvernari

Haideţi la discuţii aici4. SITUAŢIA PNŢCD

 • La începutul lunii iulie 2014, Senatul PNŢCD şi Comitetul de Conducere Interimară au elaborat un document privind reorganizarea partidului, în care se reafirmă obiectivele fundamentale actuale ale PNŢCD şi se defineşte strategia partidului, atât în ceea ce priveşte scena politicii româneşti, cât şi reorganizarea PNŢCD:

Pe plan naţional, se preconizează, printre altele, o poziţie intransigentă în chestiunea eliminării comunismului ca ideologie şi practică politică, precum şi condamnarea de jure a comunismului, dar şi a celor ce se fac vinovaţi de crimele din timpul Revoluţiei şi al mineriadelor.

Pe  plan intern, se solicită retragerea celor care au compromis PNŢCD începând cu 1996 şi se propun măsuri de reorganizare a partidului în condiţiile deosebite în care se află, ce vor culmina cu organizarea unui congres extraordinar, în toamna lui 2014.  Descărcaţi de aici documentul: PNTCD-Senat-CCI-proiect reorganizare

 • Constantin Geangu, fost deţinut politic:  „Din păcate, cu sprijinul nefast al unor instituții corupte, unitatea partidului nostru a fost grav avariată! Un congres statutar din 2008 a fost contestat pretextând falsitatea convocării și a reprezentării. În ciuda faptului că acuzația nu a fost dovedită, contestatarii dețin încă controlul ʺlegalʺ al partidului în timp ce majoritatea țărăniștilor adevărați se află dincolo de lanțurile puse pe porțile sediilor țărăniste. Acest lucru este posibil și datorita câtorva țărăniști care au dat o mână de ajutor acestei lovituri. Tot ei sunt cei care pot să exercite presiunea necesară revenirii la drumul firesc al partidului. 

Ei sunt cei care pot să observe că simpla invocare a unor nume celebre ca Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Ion Mihalache nu este suficientă ca grupul lor să aibă o audiență (electorală) satisfăcătoare. Rezultatele alegerilor europarlamentare demonstrează clar că nu este suficient să te declari tu însuți continuator al seniorului Coposu pentru ca electoratul sa spargă zidurile prognozelor și să te voteze masiv. Cei ce au crezut asta au acum rezultatul alegerilor. Mai puțin de 1 % este o dovadă ce nu poate fi contestată. Alte partide, ʺcumpărate de la tarabăʺ au reușit scoruri de peste cinci ori mai mari.” Citiţi întregul mesaj aici Mesaj Constantin Geangu – 26 mai 2014

Haideţi la discuţii aici

PROGRAMUL PNŢCD 100

 • Cristina Andrei (august 2016): Şansa renaşterii PNŢCD stă într-un plan pe termen lung, pornit de la zero. Fără a exclude lupta în plan juridic, este necesară o reconstrucţie, reconsiderând însă cu totul premisele de la care aceasta va porni.
   
  Cred că punctul optim de plecare ar putea fi aniversarea a 90 ani de la înfiinţarea PNŢ, din 10 octombrie a.c., când ar putea fi lansat Programul PNŢCD 100, pe 10 ani. Pe scurt, obiectivul programului este ca PNŢCD să-şi aniverseze 100 ani de existenţă în parlamentul României, în 2026, după 10 ani de reconstrucţie totală, pornită de la principiul „PNŢCD pentru ţară„, nu „PNŢCD pentru intrarea în parlament”, cu orice preţ şi oricum.
   
  Programul ar cuprinde 3 etape: REDEFINIRE (2016-2018), RECONECTARE (2018-2020), RELANSARE (2020-2026)
  Anexez o schiţă a acestui program aşa cum îl văd eu, precum şi o propunere de acţiuni pentru aniversarea din octombrie anul acesta, ce ar putea fi punctul de pornire.
  Sunt, desigur, doar nişte schiţe cu propuneri ce pot suporta îmbunătăţiri şi, evident, îmbogăţiri şi planuri detaliate pentru fiecare acţiune/activitate propusă. Totul este perfectibil.
  Sunt sigură că patrioţii din PNŢCD ar putea să realizeze un astfel de plan, astfel încât să întâmpine cu onoare aniversarea de 100 de ani a acestui partid martir. 

Documentele aferente acestui program pot fi descărcate de pe următoarele linkuri:

1. Aniversarea PNŢCD 90 ani – punctul de plecare al renaşterii PNŢCD

2. Programul PNŢCD 100 – 10 ani de reconstrucţie

Haideţi la discuţii aici

CUM NE GĂSIȚI? ~ DOCUMENTE PROGRAMATICE ~ MESAJE ȘI ATITUDIN~ ACȚIUNI PROPUNERI-DEZBATERI~ WEB ȘI MEDIA 

Posted 09/08/2013 by Cris A.

5 responses to “Propuneri-Dezbateri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pingback: Claudiu Remus Minea (PNŢCD Mizil): Ce este şi ce nu (mai) este azi PNŢCD | Ţărănista

 2. Pingback: 90 de ani de la înfiinţarea PNŢ | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

 3. Foarte bine că este o rezistenţă împotriva situaţiei actuală anacronică.Pavelescu este cu stampila şi conduce partidul din clubul ferecat la poartă.El a fost şi nu ştiu dacă mai este protejat de justiţia noastră dar dacă nu se poate rezolva juridic acestă problemă că acum nu mai va fi Băsescu se poate trece la inregistrarea vechii denumiri PNT care va ccepta numai cadre verificate şi nu oportuinişti care vânează numai fotolii parlamentare în scopul inbogăţirii lor pe baza a diverse afaceri discutabile.

  Apreciază

  Zăgan Vichente
 4. Pingback: Grupul de Rezistență din PNȚCD la un an de la înființare | Ţărănista

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Bucatari Romania

IMPREUNA PESTE TOT

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Doru Nicolae Grădinaru

profesor de istorie

JURNAℓ SCOȚIAN

Ioan-Florin Florescu, preot misionar

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Blogul lui Paul Tița

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: