Petrea Dulgheru, vicepreședinte PNȚMM: ”Legea Porcului” pune în pericol siguranța alimentară a României!

În noiembrie 2020 am nimerit din întâmplare peste o ciudată știre intitulată ”Lovitură: țăranii nu vor mai putea crește porci în ogradă!”.

Cum știrea părea cel puțin neverosimilă (având chiar iz de ”fake news”), am purces să caut informații. Nu mică mi-a fost mirarea când am dat peste un Proiect de Ordin al ANSVSA, în care se specifica negru pe alb (la Cap. II, Art. 4, lit. i) că este interzisă activitatea de reproducție a porcinelor în exploatațiile non-profesionale. Cu alte cuvinte: românii nu vor mai putea să-și dea scroafa la vier și să crească în propria gospodărie purceii rezultați din această reproducție. Proiectul mai cuprindea și alte aberații, pe care le-am evidențiat într-o postare pe Facebook (aici). Proiectul a rămas în stand-by.

După nici un an (iulie 2021), am atras din nou atenția asupra respectivelor aberații, care de data asta venea sub forma unui proiect de Ordonanță de Urgență a guvernului Câțu. Și ordonanța a rămas în stand-by.

Dar iată că azi, după ”lupte seculare” împotriva țăranilor români care vor să-și crească liniștiți porcul în curtea lor,   absurditățile și inepțiile asupra cărora am atras atunci atenția se regăsesc transpuse în Legea 122/2023, așa-numita ”Lege a Porcului”.

Puțină lume a realizat pericolul aceste legi și încă și mai puțină a luat poziție împotriva ei, în mod competent și la obiect. Printre puținele entități care au atras atenția asupra absurdităților cuprinse în ”Legea Porcului” se află Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM).

Domnul Petrea Dulgheru, vicepreședinte PNȚMM și președinte al Organizației PNȚMM Suceava, a susținut recent o conferință de presă pe tema ”S.O.S.! Siguranța alimentară în pericol” din cauza Legii 122/2023, conferință pe care o puteți urmări mai jos.

Pe scurt, domnul Dulgheru a prezentat prevederile legii care îi vor împiedica de acum înainte pe români să mai crească porci în ograda proprie, haosul ce se va produce sectorul creșterii porcinelor (dar nu numai) și dezastrul în termeni de siguranță alimentară ce ne așteaptă după aplicarea legii.

Cum această situație dramatică i se datorează celui care a ”nășit” legea, adică lui Florin Barbu, ministrul Agriculturii, vicepreședintele PNȚMM solicită demisia acestuia (ori demiterea sa de către prim-ministrul Ciolacu). De asemenea, dl Petrea Dulgheru îi solicită prim-ministrului modificarea acestei legi prin Ordonanță de Urgență și îi pune în vedere președintelui României că situația este gravă și este de datoria sa să intervină, ca responsabil pentru siguranța alimentară a țării.

De asemenea, Petrea Dulgheru a adresat o scrisoare deschisă către președintele României și către prim-ministrul României, către președinții camerelor Parlamentului, președinții PNL și PSD, precum și către candidatul la Consiliul Județean Suceava.

Sper să pot reveni în curând cu amănunte. Între timp, vă invit să vizionați mai jos conferința de presă și să dați acest articol mai departe. Vă mulțumesc!

#TogetherWeStand

#DividedWeFall

Lasă un mesaj