Ţărăniştii se reinventează: Asociaţia Clubul Naţional Ţărănist îi cheamă alături pe toţi cei care împărtăşesc idealurile naţional-ţărăniste

 

Ecuson galben cu text albastru

De câţiva ani încoace, Aurelian Pavelescu se pretinde exponentul naţional-ţărănismului şi al creştin-democraţiei din România. Ajuns preşedinte juridic al PNŢCD prin hotărâri judecătoreşti ale unei Justiţii nedrepte (şi, cel mai probabil, servile unor interese obscure de acaparare a acestui partid istoric), Aurelian Pavelescu   îşi continuă periplul pe scena politicii româneşti în totală ignorare a voinţei membrilor PNŢCD, a principiilor ce ar trebui să guverneze acest partid, a urmaşilor şi colaboratorilor celui ce a fost Corneliu Coposu – un nume pe care îşi permite să îl folosească pentru meschine interese de moment, schimbătoare după vântul potenţial aducător de voturi.

În aceste condiţii, membrii PNŢCD ce nu se simt reprezentaţi de „preşedintele-ştampilă” continuă denunţarea imposturii acestuia pe toate căile şi cu toate mijloacele, dar şi acţiunile pentru afirmarea idealurilor naţional-ţărăniste. În acest din urmă scop, a luat de curând fiinţă Asociaţia Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD, ce urmăreşte promovarea „prin acţiuni civice a doctrinei tradiţionale naţional ţărăniste creştin democrate, precum şi a promotorilor oneşti ai acesteia. Asociaţia susţine principiile şi valorile naţional ţărăniste moştenite de la seniorul Corneliu Coposu: „morala creştină, democraţia desăvârşită, patriotismul luminat şi dreptatea socială„, in scopul dezvoltării şi întăririi democraţiei şi a statului de drept in România„.

OBIECTIVELE Asociaţiei sunt:

  1. Promovarea principiilor morale in politica românească şi combaterea corupţiei in structura statului român.
  2. Sprijinirea unei descentralizări administrative a ţării, eficiente social si economic şi a aplicării principiului creştin democrat al subsidiarităţii.
  3. Sprijinirea deplinei transparenţe in actul administrativ şi activitatea legislativă, având ca scop creşterea credibilităţii instituţiilor statului de drept in România.
  4. Sprijinirea poziţillor tradiţionale ale partidelor istorice româneşti referitoare la:

4.1. statul de drept in România, prin continua apărare şi intărire a democraţiei, separarea reală a puterilor in stat, reformarea autentică a instituţiilor in sensul creşterii eficienţei şi transparenţei, eradicarea corupţiei;

4.2. integrarea definitivă şi ireversibilă a României in lumea democratică a statelor dezvoltate occidentale, în Uniunea Europeană şi NATO;

4.3. instituţia monarhiei constituţionale, reinstaurarea ei pe căi strict democratice şi legale;

4.4. economia de piaţă, cu adevărat liberă, inclusiv in sensul practicării unei fiscalităţi minimale;

4.5. solidaritatea socială inteligentă şi eficientă de tip ne-asistenţial.

  1. Reimprospătarea memoriei publice cu privire la:

5.1. eroii anticomunişti ai neamului in lupta pentru o Românie democratică,

5.2. oroarea dictaturii comuniste, caracterul criminal al regimului comunist şi minciuna doctrinei marxist-leniniste,

5.3. efectele catastrofale politice, culturale, economice şi sociale ale regimului comunist.

  1. Combaterea imposturii, incompetenţei, demagogiei, minciunii, precum şi a lipsei de ţinută in conducerea şi administrarea instituţiilor statului.
  2. Sprijinirea dezvăluirii in totalitate a adevărului despre toate evenimenteie din timpul tuturor regimurilor de dictatură, dintre 1940 şi 1989, precum şi din anii 1989 – 1990.

Fondatorii Asociaţiei Clubul Naţional Ţărănist – PNŢCD sunt vechi membri ai PNŢCD, printre care: Andrei Dimitriu, Gheorghe Ciuhandu, Sergiu Rizescu, Adrian Marinescu, Virgil Petrescu, Mircea Popa Zlatna.

Asociaţia este deschisă tuturor celor care doresc „să activeze in cadrul asociaţiei pentru realizarea scopului şi obiectivelor acesteia”. Pentru detalii şi înscrieri, trimiteţi un e-mail la adresa pntcd2011@gmail.com, cu subiectul „Adeziune”. (formularul de înscriere îl găsiţi aici: Formular adeziune ACNT-PNTCD– îl puteţi trimite completat şi scanat la aceeaşi adresă; de reţinut că va fi necesară plata unei taxe de înscriere, precum şi a unei cotizaţii trimestriale, al căror cuantum vă va fi adus la cunoştinţă în cel mai scurt timp)

9 gânduri despre „Ţărăniştii se reinventează: Asociaţia Clubul Naţional Ţărănist îi cheamă alături pe toţi cei care împărtăşesc idealurile naţional-ţărăniste

  1. Ce s-a intamplat cu domnul Sarbu? Vad ca nu e mentionat printre fondatorii Asociatiei Clubul National Taranist – PNTCD

    Apreciază

    1. Văd că aţi primit deja răspunsul, de la dl. Rizescu 😉 Dl. Sârbu susţine ACNT-PNTCD 🙂 Îmi pare rău că intervin aşa de târziu, dar nu pot fi totdeauna „pe fază”, la calculator. Scuze!

      Apreciază

      1. Nu e nicio problema, este perfect de inteles. Va multumesc si ma bucur ca avem si sustinerea dumnealui.

        Apreciază

  2. Tot ce își propune asociația este important pentru societate. Nu poate pune în aplicare pentru că o asociatie nu poate guverna. În statut nu am citit că asociatia se va transforma in partid politic. Acei țărăniști vechi, autentici când au condus PNȚ-ul nu au prrgatit generația următoare care să conducă partidul.

    Apreciază

  3. Va rog sa imi primiti cererea de inscriere in Club.
    Precizez faptul ca sunt membru PNTCD din data de 25 decembrie 1989.
    Stefan Caliga

    Apreciază

    1. De altfel, vă invit şi pe dvs. să completaţi, dacă doriţi formularul de adeziune la asociaţie. Îl găsiţi aici: Formular adeziune ACNT Îl puteţi trimite scanat la adresa de e-mail din antet. Pentru detalii suplimentare, vă rog sunaţi la numerele de telefon din antet. Mulţumesc!

      Apreciază

  4. Din totalul membrilor PNTCD cati din ei sunt solidari cu dnul Pavelescu si cati din numarul total de membri de partid PNTCD se afla in „Asociatia Clubul National Taranist „actual?Acest lucru trebuie precizat cu exactitate.

    Apreciază

Lasă un mesaj