Alexandru Herlea – Cuvânt la manifestaţia de la Paris pentru anularea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din 13 noiembrie

Ieri, duminică, 20 noiembrie 2016, a avut loc la Paris o manifestaţie pentru anularea alegerilor din Republica Moldova, la care a participat şi Asociaţia La Maison Roumaine (Casa Românească) din Paris. Vă prezint mai jos cuvântarea domnului Alexandru Herlea, preşedintele acestei asociaţii, ţinută în cadrul acestui protest:

Stimaţi manifestanţi, stimaţi apărători ai democraţiei şi dreptăţii,

Alexandru Herlea
Alexandru Herlea

Particip la această manifestaţie în calitate de reprezentant al Casei Româneşti din Paris (La Maison Roumaine), cea mai veche asociaţie a exilului românesc, din care fac parte şi cetăţeni ai Republicii Moldova. O fac pentru a susţine protestele care se desfăşoară astăzi atât în R. Moldova (la Chişinău), la chemarea Tinerilor Moldovei, cât şi în marile oraşe din UE, Canada, USA, la chemarea celor care au fost împiedicaţi să-şi exercite dreptul de vot.

Participanţii la aceste proteste :
– denunţă falsificarea alegerilor prezidenţiale din 13 noiembrie;
– afirmă hotărârea de a lupta până la capăt pentru că democraţia – pe care este construită orice societate civilizată şi care nu poate exista fără alegeri libere, corecte şi echitabile – să devină realitate şi în Republica Moldova;
– afirmă de asemenea că nu se vor lăsa intimidaţi şi nici păcăliţi de pro-rusul Dodon, că acesta nu este preşedintele lor;
– cer demisia CEC care a refuzat să ia în considerare iregularitatiile şi falsurile din timpul scrutinului şi a campaniei electorale. Profit să salut demisia din CEC, pe care dnul Sergiu Gurduza şi-a dat-o ieri.
– cer, de asemenea, demisia Ministrului de Externe care nu a luat măsurile necesare, care a sabotat exercitarea dreptului de vot a cetăţenilor Republicii Moldova din afara graniţelor.
– cer Curţii Constituţionale să verifice şi să analizeze toate reclamaţiile depuse şi să ia decizia care se impune. Aceasta apare din ce în ce mai clar că nu poate fi decât anularea turului 2 al alegerilor din 13 noiembrie.

Noi, românii din celelalte ţinuturi ale Ţării avem o datorie faţă de fraţii noştrii din Republica Moldova, accea de a-i susţine şi sunt aici pentru a o afirma.
Bătălia pentru dreptate şi adevăr nu poate fi pierdută în Republica Moldova.
Trebuie denunţat imperialismul rusesc care nu se dă înapoi de la nimic pentru a menţine Republica Moldova în zona lui de influenţa şi a-i impune modelul său politico-social, kgbisto – putinist.
Moldova aparţine, prin istoria şi cultura sa, Europei şi nu spaţiului euro – asiatic dominat de Moscova.
Trebuie ca consecinţele sinistrului pact Hitler – Stalin, care a rupt teritoriile din estul Prutului din trupul Ţării, să fie eliminate.
Toţi democraţii, toţi cei ataşaţi valorilor de libertate, solidaritate, de respect al identităţilor, trebuie să persevereze până vor avea castig de cauză. Sunt convins că aşa se va întâmpla.
Trăiască democraţia! Solidaritate cu Moldova românească şi europeană !
Să ne ajute Dumnezeu !

2 gânduri despre „Alexandru Herlea – Cuvânt la manifestaţia de la Paris pentru anularea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din 13 noiembrie

  1. Dictatura comunistă a fost timp de 72 de ani(1918-1990) un genocid în formă continuată asupra popoarelor pe care le-a infectat.Cei care au ținut popoarele în sclavia comunistă, caută forme perverse de a-și perpetua dominația, și nu cedează decât atunci, când lupta de eliberare se duce cu determinare,inteligență și putere!Unirea Republicii Moldova(Basarabia) cu România, trece prin integrarea acesteia în Uniunea Europeană.Să nu uităm nici Bucovina,Herța,și sudul Basarabiei,al căror loc este tot în familia europeană!

    Apreciază

Lasă un mesaj