Ședința Grupului de Rezistență din PNȚCD-27.09.13

sigla-rez-PNT-medres
rezistenta.pntcd@gmail.com

Informare
asupra ședinței Grupului de Rezistență din PNȚCD
din 27 septembrie 2013

Ședința Grupului de Rezistență din PNȚCD din data de 27 septembrie 2013 s-a axat în principal pe analiza instrumentelor și platformelor de lucru ale Grupului și a căilor de dezvoltare și exploatare optimă a acestor instrumente. Discuțiile s-au desfășurat liber, pe marginea Ordinii de zi, cu accent pe punctele 1 – 3 ale acesteia (Prezentarea activității Grupului, Agenda PNȚCD, Probleme politice).

    În deschidere, au fost reiterate obiectivele Grupului, subliniindu-se încă o dată caracterul acestuia de entitate alcătuită din membri ai PNȚCD, apărută în cadrul aripii Sârbu-Ciorbea din necesitatea membrilor partidului de a lua o poziție fermă de delimitare față de cetățeanul Aurelian Pavelescu și de acoliții săi ce pretind a reprezenta PNȚCD, beneficiind (temporar, sperăm noi) de recunoaștere juridică.

    Întrucât Grupul a fost inițiat și s-a dezvoltat în mediul virtual ‒ care ne-a facilitat comunicarea și organizarea acțiunilor în timp real, permițându-ne ulterior să participăm la manifestări concrete, proteste de stradă etc. ‒, au fost analizate instrumentele online de care ne-am folosit și impactul acestora asupra publicului. Astfel, paginile pe care le administrăm pe Facebook au beneficiat de vârfuri de audiență de câteva zeci de mii de vizitatori; impactul Grupului de Rezistență în mediul virtual este, prin urmare, semnificativ și în continuă creștere. De aceea, în cadrul ședinței s-a hotărât continuarea acțiunilor noastre în acest mediu, pe toate platformele existente, precum și utilizarea unor noi canale, scop în care s-a decis cooptarea de noi colaboratori din rândurile membrilor PNȚCD care doresc să se implice în acest domeniu.
    Mijloacele pe care ni le pune la dispoziție Internetul, sunt nenumărate și extrem de utile – până în momentul de față, ele au făcut ca mesajul nostru să ajungă efectiv la zeci de mii de oameni; intenționăm ca pe viitor să le utilizăm la maximum, să depășim ordinul zecilor de mii și să îl atingem pe acela al sutelor de mii, motiv pentru care apelăm la colegii noștri să se implice într-un număr cât mai mare în activitățile online ale Grupului de Rezistență.
    Blogul Țărănista va rămâne platforma noastră intermediară, care, pe lângă activitatea de promovare a activităților Grupului și ale PNȚCD ”neoficial”, va aduna în continuare contribuții ale membrilor partidului în domenii de interes pentru PNȚCD: articole, propuneri și inițiative, știri, comunicate, materiale privitoare la doctrina și istoria partidului etc., scop în care lansăm invitația de a contribui pe acest blog către toți membrii PNȚCD interesați.
    Referitor la Agenda PNȚCD și Problemele politice (pct. 2 și 3 ale Ordinii de zi), au avut loc dezbateri privind oportunitatea organizării unui nou congres, situația juridică, soluții de ieșire din impas. În ceea ce privește negocierile cu grupul Pavelescu, părerea cvasi-unanimă a participanților a fost aceea că Aurelian Pavelescu nu poate fi luat în considerare ca partener de discuții și negocieri, întrucât și-a demonstrat reaua-credință în nenumărate ocazii. Aurelian Pavelescu NU reprezintă PNȚCD ‒ acesta este mesajul nostru permanent, iar obiectivul nostru principal este demascarea constantă a acestui impostor pe toate căile și în toate modurile posibile, până la debarcarea lui definitivă. În acest scop, am decis continuarea Rezistenței noastre prin diverse acțiuni de protest, ale căror aspecte concrete vor fi stabilite în cadrul unei ședințe viitoare.
    Întrucât printre obiectivele Grupului de Rezistență din PNȚCD se numără și inițierea și participarea la acțiuni civice și politice, ne-am alăturat protestelor față de proiectul minier de la Roșia Montană și am pus la dispoziția publicului o trusă de activism împotriva acestui proiect distrugător din toate punctele de vedere: economic, ecologic, cultural. Intenționăm să creăm o astfel de trusă de activism și pentru campania ”Aducem Basarabia acasă”, în continuarea acțiunilor noastre pe tema Basarabiei.
    De asemenea, în cadrul ședinței s-a stabilit reluarea legăturilor cu o serie de ONG-uri, partenere prin tradiție ale PNȚCD, precum și continuarea / inițierea relațiilor cu alte entități civice / politice din interiorul sau din exteriorul partidului (Senatul PNȚCD, Asociația Pro-PNȚCD etc.), în scopul unor acțiuni și luări de poziție comune.
    În ceea ce privește ultimul punct al Ordinii de zi (Acțiuni pe termen scurt), acesta va fi abordat într-o apropiată ședință a Grupului de Rezistență, ce va fi anunțată în timp util.
    __________________________________________
    A consemnat pentru dumneavoastră
    Cristina Andrei – membră a PNȚCD din 1992,

    membră fondatoare a Grupului de Rezistență din PNȚCD

3 gânduri despre „Ședința Grupului de Rezistență din PNȚCD-27.09.13

  1. Trebuie centralizate toate datele existente pentru a afla care este situatia reala in Partid. Dupa ce se va face o analiza serioasa – imperios necesara este renuntarea la dezbaterile sterile! – se poate trece la redactarea unui program realist care sa fie facut cunoscut opiniei publice (Internetul este o modalitate de comunicare rapida dar nu este suficient acest lucru!). Ar trebui sa cunoastem care posturi de televiziune ar fi dispuse sa ne sprijine! Acelasi sondaj trebuie sa ne indice si care posturi de radio. Dupa terminarea tatonarilor s-ar putea trece la actiunile specifice in mass-media. Abia la final putem stabili „cand” si „unde” se va tine Congresul.
    Deci este vorba despre un volum de munca imens care sa fie facut nu de zeci ci de mii de membri de partid si simpatizanti.
    Iar inainte de toate avem nevoie de bani!
    Multi bani!

    Apreciază

  2. V-am rugat mai de mult sa ma anuntati cand au loc adunari ale grupului.As fi participat cu interes[justificat].A fost o omisiune intamplatoare sau . . .programata?

    Apreciază

    1. Stimate Domnule Calalb,

      Întâlnirea a fost anunțată în și pentru Grupul de Rezistență din PNȚCD, precum și pe forumul de discuții yahoo al PNȚCD. Din păcate, nu ați făcut o cerere de intrare în grup, iar eu chiar nu am timpul fizic – cu părere de rău zic asta – să mă ocup individual de toată lumea 😦
      Toate cele bune,
      Cristina Andrei

      Apreciază

Lasă un mesaj