Adrian Severin alături de liderii europeni: mesajul din spatele prezenţei sale la ceremonia de la Ateneu

La ceremonia de la Ateneul Român, dedicată preluării Preşedinţiei UE de către România, din 10 ianuarie a.c., Adrian Severin, fost pesedist de seamă şi actual infractor condamnat pentru mită şi trafic de influenţă, a asistat la eveniment chiar din spatele liderilor UE.

Prezenţa lui Severin la ceremonie în această poziţie a dat naştere la diferite interpretări: ba că a fost o gafă de protocol a lui Dăncilă, ba că îl reprezenta de fapt pe Dragnea (plecat pe alte meleaguri cu această ocazie), ba că Severin ar fi un consilier neoficial al premierului, dar şi ca o declaraţie pe faţă către UE, sau un sinistru simbol, un „indiciu al refuzului guvernului Dragnea-Dancilă de a combate corupţia şi a promova valorile europene„.

Tentaţia mea iniţială a fost să interpretez incidentul ca un semn (nesurprinzător) de prostie a consilierilor prim-ministrului, apoi să fac obişnuita mea glumă referitoare la infiltrarea „statului paralel” printre aceşti consilieri.

Însă tare mi-e teamă că realitatea este cu mult mai tristă şi mai sinistră decât toate interpretările de mai sus: pentru PSDragnea aceasta este normalitatea: nu s-au gândit nici o clipă să declare, să afirme, să sugereze sau să simbolizeze ceva prin prezenţa infractorului Severin la ceremonie. Pur şi simplu, este normal pentru Dragnea şi acoliţii săi ca un infractor notoriu să fie prezent la o astfel de ceremonie, laolaltă cu înalţi oficiali europeni şi alte personalităţi, române şi străine.  Atât. În megalomania lor, în delirul puterii, în psihoza paranoică generală din PSD, toţi infractorii „lor” sunt nevinovaţi, hărţuiţi fără motiv, hăituiţi de „statul paralel plătit de Soroş” şi promovat de „presa ocultei antiromâneşti”.

Că aşa stau lucrurile, o dovedeşte, încă o dată, (şi) declaraţia virulentă de pe Facebook a numitului infractor Adrian Severin, cu care n-am să murdăresc paginile acestui blog, dar vă invit să o citiţi, just for the record, aici.

Lasă un mesaj