Parfum de Crin. Antonescu faţă în faţă cu Istoria: „misiunea istorică” unui „liberal”   10 comments

#Taranista #solidaritate cu #OanaStanciulescu

De ceva vreme încoace nu pot înţelege de ce Crin Antonescu se bucură (încă) de consideraţie şi de un respect necondiţionat din partea unor actori sau simpli spectatori ai vieţii politice româneşti.

Pe ce considerente se bucură acest politician (nu cred că poate fi denumit om politic) de simpatia unora sau a altora?

Am primit răspunsuri din cele mai diverse, predominante fiind „n-a minţit”, „n-a furat”. Eu cunosc o mulţime de persoane care n-au minţit, n-au furat, dar asta nu-i face nicidecum oameni politici şi cu atât mai puţin „vizionari”. Căci da, şi acest răspuns l-am primit la întrebarea mea de mai sus: Crin Antonescu are o viziune politică de excepţie, care îi va asigura locul în istorie ca „propăşitor” al interesului naţional.

Într-adevăr, deciziile şi acţiunile „vizionarului” Crin Antonescu îi vor asigura cu siguranţă un loc în istorie, dar mi-e teamă că nu acela pe care şi-l imaginează el şi susţinătorii lui, întrucât fostul preşedinte PNL este direct responsabil (a se citi „vinovat”) de câteva lucruri grave în istoria postdecembristă a României:

1. REVIGORAREA PSD şi întărirea tentaculelor fesenistoide care sufocă ţara.

 Nu ştiu ce l-a mânat pe Antonescu în luptă (în afară de speranţa de a ajunge preşedintele ţării, fapt pentru care s-a angajat cu patimă în bătălia antibăsistă), dar un om politic cu viziune (naţională şi liberală) s-ar fi ferit ca de o ciumă (roşie) de alianţa monstruoasă cu PSD. Prin bunăvoinţa lui Antonescu, pe fondul scăderii vertiginoase a popularităţii lui Băsescu, colosul USL a dat PSD-ului o nouă vigoare, o gură de aer proaspăt întru dominarea politicii româneşti încă multă vreme de acum înainte (nu vă faceţi iluzii, guvernul tehnocrat n-o să oprească treaba asta, frâiele puterii se găsesc în parlamentul dominat covârşitor de PSD).

În condiţiile premergătoare anului electoral 2012, în condiţiile divizării vieţii publice şi politice între „dreapta” băsistă şi „stânga” pesedistă, Partidul Naţional Liberal ar fi trebuit să se constituie în A Treia Cale, de centru-dreapta, alternativă la cele două rele ce dezbinau România, speranţă pentru cei care nu doreau să voteze nici cu unii, nici cu alţii.

Crin Antonescu se face vinovat de pierderea acestei ocazii unice, atât pentru partidul său, cât şi pentru Ţară.

2. DISOLUŢIA DEFINITIVĂ A PNL – partid cu tradiţie, cu rădăcini adânci în istoria Ţării.

 Lui Crin Antonescu nu i-a păsat de foştii deţinuţi politici din PNL, de liberalii fără afinităţi pesediste, nevoiţi – prin decizia preşedintelui partidului lor de a se alia cu PSD – să convieţuiască cu urmaşii direcţi ai persecutorilor lor.

Lui Crin Antonescu nu i-a păsat de membrii partidului său care nu aveau nici un fel de afinităţi pedeliste, nevoiţi – prin decizia preşedintelui partidului lor de a fuziona cu PDL – să convieţuiască cu aceia cu care se înfruntaseră virulent până atunci.

Lui Crin Antonescu nu i-a păsat nici de alegătorii români fideli PNL-ului, nevoiţi fie să opteze pentru una din cele două formaţiuni „liberale” (de fapt, neantizate identitar) – PNL sau ALDE – fie să se îndepărteze totalmente de viaţa politică, dezamăgiţi de prestaţia fostului preşedinte PNL.

Foarte interesant este faptul că, după ce şi-a desăvârşit „opera”, Crin Antonescu s-a retras total din viaţa politică activă; nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Dar „parfumul” de Crin a rămas. Este un parfum putred, de decădere, de trădare şi de moarte. Decăderea liberalismului, trădarea electoratului, moartea unor idealuri, a unor valori; moartea bunului-simţ a cărui „revoluţie” o pornise cândva Antonescu.

„Vizionarul” preşedinte al PNL care n-a minţit, n-a furat pare că a fost (cu voie? fără voie?) instrumentul perfect de care sistemul s-a folosit pentru a da lovitura de graţie singurului partid istoric rămas activ pe scena politică românească, după disoluţia PNŢCD („lucrat” şi el cu măiestrie de tot soiul de diversionişti, oportunişti şi rău-voitori). Misiune îndeplinită, cum s-ar zice pe la servicii.

Se pare însă că „misiunea istorică” a „vizionarului” Crin Antonescu a fost mult mai amplă, nelimitându-se doar la propăşirea PSD şi anihilarea PNL. Fostul  preşedinte al liberalilor şi-a asumat şi „rolul istoric” de a iniţia o lege cvasi-fascistă:

3. LEGEA ANTILEGIONARĂ 

De ce este această lege cvasi-fascistă? Pentru că oficializează intoleranţa faţă de opiniile celuilalt, controlul discreţionar al statului asupra opiniei publice, suprimarea unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti constituţionale, teroarea instituită în rândul celor care gândesc şi vorbesc altfel decât le dă voie statul (pentru că nu vorbim aici de contravenţii sancţionabile cu o amendă, colo, ca în alte ţări, ci de infracţiuni de opinie pentru care pedeapsa este închisoarea între 3 luni şi 5 ani şi pierderea unor drepturi!). Am mai scris şi altă dată despre această lege, analizând-o în detaliu, aici: Legea Antilegionară. O analiză (o analiză în care am arătat cum această lege încalcă atât Constituţia, cât şi alte legi ale României)

Toate caracteristicile de mai sus sunt specifice însuşi regimului extremist totalitarist al cărui „cult” vrea să-l interzică această lege: fascismul (şi comunismul, dacă tot suntem la acest capitol, dar este deja cert de acum că nu se doreşte condamnarea reală a comunismului în România)

Este trist, este revoltător şi ruşinos că o astfel de lege a emanat din sânul PNL, din chiar rândurile liderilor săi.

Semnaţi Petiţia Online către Avocatul Poporului: Legea 217/2015 nu este constituţională!

Ironia sorţii face că acelaşi George Crin Laurenţiu Antonescu a propus în 2014 un proiect de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de regimul comunist, care ar urma să dubleze indemnizaţiile foştilor deţinuţi politici. Deţinuţi politici dintre care unii sunt încriminaţi de legea antilegionară propusă de acelaşi George Crin Laurenţiu Antonescu după un an, în 2015.

La urma urmei, poate că „vizionarul” n-o fi de condamnat. A vrut şi el să se afirme politic. Să demonstreze criticilor săi că nu doarme în parlament. O fi vrut omul să-i fie promulgată neapărat o lege pe care a propus-o şi, văzând că foştii săi aliaţi pesedişti n-au vrut s-o treacă pe prima, a elaborat repede o alta, mai pe placul lor…

Nu e nimic de mirare în spaţiul politic românesc, nici măcar ridicarea în slăvi a unui om care în cel mai bun caz n-a ştiut ce face sau nu şi-a dat seama că e folosit, în cel mai rău – a făcut totul cu bună-ştiinţă, cu intenţie, cu scopuri precise. Ei bine, în ambele cazuri „parfumul” de Crin pute. Atât.

Rezistența PNȚCD

10 responses to “Parfum de Crin. Antonescu faţă în faţă cu Istoria: „misiunea istorică” unui „liberal”

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pingback: #Ţărănista: despre Ponta, Dragnea & PSD. Rezumat 2011-2016 | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

 2. Pingback: Cui îi e frică de Nicușor Dan? | Ţărănista. Blog de naţional-ţărănistă în spiritul lui Maniu şi Mihalache

 3. Pingback: Alegeri locale 2016: Eu cu cine votez? Ţărăniştii (din nou) în dilemă | Ţărănista. Blog oficial de ţărănistă neoficială

 4. Domnule GEANGU, obligatia morala a d-lui Antonescu era sa nu sustina o lege care nu a fost analizata in profunzime. In general PNL a dorit puterea celor care conduc, nu trebuie uitat ca PNL a fost fractionat tocmai pentru acest lucru. Normal era ca acest partid sa lupte in principal pentru scoaterea in afara legii a pcr si in aceelasi timp sa doreasca un proces al comunismului, cel care a distrus intelectualitatea romaneasca, proprietatea si prin aceasta a permis furtul si crimele. Nu se poate vorbi, la ora asta despre PNL ca este un partid care-si are verticalitatea lui pe care o pastreaza si pentru care lupta. Regret !

  Apreciază

 5. In general miscarea liberala nu a jucat corect, avea obligatia morala sa fie alaturi de PNTCD dar in drumul parcurs a jucat cam dupa cum a batut vantul. Acum se alatura miscarii secuiriste ! URAT !

  Apreciat de 1 persoană

 6. „Ce e val ca valul trece..”.Iar noi – cei care suntem pe aceeasi lungime de unda-, sa fim in continuare vigilenti si sa nu ne lasam pacaliti, de astfel de specimene umane. Sa fim solidari si increzatori in puterea noastra. Sa protestam de fiecare data cand ne sunt afectate drepturile si/sau libertatile noastre fundamentale.

  Apreciat de 1 persoană

  Barbulescu Gabriel
 7. Pingback: Ţărăniştii, solidari cu Oana Stănciulescu | Ţărănista. Blog oficial de ţărănistă neoficială

 8. Sa nu uitam:

  – Atunci cand s-a alaturat unei aripi a FSN, cealalta aripa FSN devenise mult prea puternica!

  – Atunci cand aliatul de conjunctura a devenit prea obraznic nu a evitat sa-l abandoneze, salvand ce se putea salva;

  – Lui ii datoram actualul Presedinte si faptul ca nu-l avem presedinte pe V.P.

  – Legea despre care vorbiti nu cred ca a fost conceputa de el, ci de o anume fundatie. Faptul ca nu se dezice zgomotos este o strategie inteligenta, nimeni nu este obligat sa raspunda la toate nazdravaniile;

  – Nu doar C.A. nu a facut opozitie la textul propus de fundatie, ci o armata de parlamentari, Presedintele si altii. De ce nu au facut opozitie? Putem face presupuneri, dar respectivii nu se vor simti obligati sa ofere detalii cu privire la pasivitatea lor. Unii s-au gandit (poate) ca o lege prost facuta va genera o discutie de punere la punct a lucrurilor. Este o simpla banuiala ce nu va putea fi verificata nicicand.

  C. Geangu

  Apreciază

  ConstantinGeangu
 9. O j**** ord****..Crin….Coposu i-a remarcat din 1992 ..când s-au divizat..il stiu din 1996 când era Ministru Tineretului si când a dispărut patrimoniu BTT..cum si unde ?..era si deputat de Teleorman…niciodata nu a facut nimic..intodeauna l-am suspectat de trădare…dar toti il vedeau băiat bun..a distrus si SUL..pentru ca soția sa fie vicepresedinte Parlament European..a vândut partidul lui Johannes..este si acum senator PNL de Teleorman..nu a venit in judet niciodata..rusinea este ca împreună cu Kominternistul Florian..legea ce transforma detinutii politici în legionari….este ca intr-un interviu recent a zis ca legea nu se va aplica…minte de multe ori a mințit cu nerusinare…recent am vazut ca un grup de profesori universitari cer ca Radu Gyr ..sa numai fie amintit …rusinos pentru ei ..rusine este a noastra a tuturor ..pentru ca acceptăm sa fim presul de sters picioarele unor adormiți precum Crin..rusine

  Apreciază

 10. Crin Antonescu este considerat Groparul PNL. Misiune indeplinita !

  Apreciază

  Stefan Caliga

Lasă un mesaj

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Bucatari Romania

IMPREUNA PESTE TOT

geaba, uhitto... blogdaproste...

un alt blog al lui Dan Iancu

Microgreens România

Ferma Fresh Microgreens - microplante pentru gastronomie și alimentație sănătoasă

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

România Străveche - Ancient Romania

"În tot ceea ce sunt, în faptă sau în cuvânt, trăiesc, aşa cum pot, moştenirea străbunilor. Cei care au construit o cultură, o istorie şi o lume astăzi aproape uitată: România Străveche." "In all that I am, through my deeds and my words, I live, the best I can, the heritage of our forefathers - those who built a culture, a history, and a world that is nearly forgotten today: Ancient Romania." Mihai-Andrei Aldea

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Doru Nicolae Grădinaru

profesor de istorie

JURNAℓ SCOȚIAN

Ioan-Florin Florescu, preot misionar

Dreptul la gândire, blog by Victor Potra

Fără idoli! Oricât ar fi de frumoşi...

Maieutică provincială.

Cineva trebuie să rămînă pînă la sfîrșit.

valeriu dg barbu

©valeriu barbu

SAMEWHITEBLUE

Ne-a mai rămas să schimbăm într-o zi o vorbă cu Pământ...

Ligia Rizea

gânduri care vin și pleacă :)

Istoria Banatului

Blogul lui Mircea Rusnac

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Alex Imreh

Virtual Identity

tudorvisanmiu

”Primeşte deci darul meu, care ţi-a fost adus, fiindcă Dumnezeu m-a umplut de bunătăţi şi am de toate” (Geneza, 33:11)

România fără Justiție

Fiat justitia, ruat caelum!

Programul National DMS

managementul documentelor, arhivare electronica, solutii IT de business.

CRONICA [R]

If you're walking through hell, keep walking.

ALIANTA DREPTEI

"Istoria ne legitimeaza ca singurele partide autentice de centru-dreapta", Crin Antonescu

Blogul lui Paul Tița

Blog cu braşoave de Cluj

Despre demnitate

Povestea unor oameni (aproape) necunoscuți

Coffeebooksong Studios(TM)

Inspiring ideas to create amazing things

Cabal in Kabul

Cabal in Kabul

Aurica A. Badea

Aventuri prin România cancerului și a demenței

Alexandru Herlea

Seule la vérité vous rendra libre

Cutia cu vechituri a lu' Potra

Istorie, imagini vechi, povești despre timpuri trecute, oameni care au fost.

DementiAwareness

A medical journalist/daughter writes about Frontotemporal Dementia, Alzheimer's and other memory diseases

http://madalinagramatoma.blogspot.com

CARTEA CU POZE ȘI POVEȘTI

Radu

http://www.raduc.eu/

sick*tired

give me a beer, a laptop and a nice chick and you can keep the beer and the laptop

Izbucniri

“Cu câte iluzii trebuie să mă fi născut ca să pot pierde câte una în fiecare zi!…” – Emil Cioran

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: